قانونی برای پسماند پلاستیکی نداریم

جز ۱۰ کشور با مصرف بالای پلاستیک هستیم

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه بر اساس برخی از آمارها کشور ما جز ۱۰ کشور با مصرف بالای پلاستیک است، اظهارکرد: ما ضوابطی برای پسماند پلاستیکی و کاهش مصرف مواد آسیب رسان به محیط زیست نداریم.

 

شینا انصاری در نشست هم اندیشی کاهش مصرف پلاستیک بر ضرورت آگاه سازی شهروندان از مخاطرات زیست محیطی استفاده از کیسه های پلاستیکی تاکید کرد و گفت: برای حفظ سلامت ومحیط زیست، می بایست مصرف کیسه های پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف را کاهش داد و از کیسه های پارچه ای و جایگزین های پایدار استفاده کرد.

شینا انصاری

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه بر اساس برخی از آمارها کشور ما جز ۱۰ کشور با مصرف بالای پلاستیک است، اظهارکرد: ما ضوابطی برای پسماند پلاستیکی و کاهش مصرف مواد آسیب رسان به محیط زیست نداریم و معتقدم تحقق کاهش مصرف پلاستیک در کشور نیازمند وضع سیاست های بازدارنده و تشویقی و تقویت زیرساخت هاست .

 

وی در ادامه تصریح کرد: اگرچه امروزه مبحث پلاستیک های زیست تخریب پذیر مورد توجه قرار گرفته است اما هنوز ابهامات فراوانی وجود دارد و توسط متخصصان محیط زیست تایید نشده است و از آنجایی که این محصولات می توانند به اجزای بسیار ریزتری تجزیه شوند، با پدیده ریز پلاستیک ها مواجه هستیم که به مراتب خطرناک تر هستند.

 

انصاری بر نهادینه ساختن الگوهای فرهنگی در زمینه کاهش استفاده از این محصولات در سطح جامعه اشاره کرد و گفت: اقداماتی نمادین و در راستای فرهنگ سازی از سوی شهرداری تهران در هفته بدون پلاستیک از تاریخ ۱۴ تا ۲۱ تیر ماه اجرا شد.

 

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران به نقش آموزش و فرهنگ سازی توسط سازمانهای مردم نهاد هم در این زمینه اشاره و اظهارکرد: به طور مثال در یکی از شعب فروشگاه های شهروند خط خرید سبز راه اندازه شده است و برای افرادی که تمایل به خرید محیط زیستی داشته باشند و از کیسه های پارچه ای استفاده کنند، امتیازاتی در نظر گرفته می شود.

 

در ادامه این نشست «هایده شیرزادی» با بیان اینکه زباله‌های پلاستیکی شامل مواد پلیمری و مصنوعات آن است که به دلیل ماهیت خاصی که دارند سال‌ها در طبیعت می مانند و تجزیه نمی‌شوند، تصریح کرد: عمر زباله‌های پلاستیکی را بر اساس تحقیقات دانشمندان حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ سال است که با این شرایط اولین زباله‌های تولیدی بشر هنوز در طبیعت است و تجزیه نشده‌اند.

 

مدیرعامل شرکت بازیافت زباله کرمانشاه افزود: زباله‌های پلاستیکی ۱۵ تا ۲۰ درصد زباله‌ها را به خود اختصاص می‌دهند که کیسه‌های نایلونی با سهم ۶ تا ۷ درصدی بیشترین سهم را دارند.

زباله پلاستیکی

شیرزادی با تاکید بر اینکه تولید حداقل ۸ درصد از پسماندهای تهران قابل پیشگیری است، گفت: بررسی نوع پسماندها، میزان آن ها و نحوه کاهش آن ها در تمامی واحدها از جمله مسکونی و تجاری، نیازمند آنالیز فیزیکی دقیق و علمی با نتیجه گیری کاربردی است. پس از آن می توان روش های کاهش تولید و مصرف پلاستیک را طراحی کرد.

 

وی با بیان اینکه تهران بزرگترین سایت دفع پسماند را دارد، اظهارکرد: حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد از پلاستیک های مصرفی ارزشمند و قابل بازیافت است.

 

وی به تجربیات سایر کشورها در برنامه ریزی کاهش مصرف پلاستیک اشاره کرد و گفت: در سال  ۲۰۰۴اتحادیه اروپا اعلام کرد که تا سال ۲۰۱۰ میانگین سرانه مصرف کیسه های پلاستیکی برای هر فرد در سال ۷۰ عدد کیسه پلاستیک خواهد بود و پس از آن اعلام کرد که تا سال ۲۰۲۵ این رقم باید به ۴۰ کاهش یابد. پس از اعلام اتحادیه اروپا، کشور آلمان دو سال پیش، کاهش سرانه مصرف کیسه های پلاستیکی هر فرد ۳۰ عدد را به عنوان یک پیروزی اعلام کرد.

 

شیرزادی با انتقاد از اینکه کشور ما در زمینه کاهش مصرف پلاستیک برنامه مشخصی ندارد،اظهارکرد: تغییر مدیریت ها، نبود قانون کاهش مصرف پلاستیک و در عین حال نداشتن یک برنامه مشخص و مدون در این زمینه باعث شده اقدامات مقطعی که در این زمینه تاکنون صورت گرفته موفق و پایدار نباشد.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران بانوی کارآفرین حوزه پسماند تنها راه کاهش زباله‌های پلاستیکی را کاهش تولید آن دانست و یادآوری کرد: در کشورهای دیگر مردم موظف هستند برای کیسه‌های نایلونی پول پرداخت کنند و این کار باعث می‌شود برای خرید سبد با خود ببرند و کمتر از کیسه‌های پلاستیکی استفاده کنند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن