مقامات اوکراین میگویند بیبرقی در زمستان کییف دور از انتظار نیست
شهردار پایتخت اوکراین، ویتالی کلیچکو، به ساکنان این شهر هشدار داده که اگر روسیه همچنان به زیرساخت های انرژی کشور حمله کند باید برای زمستانی سخت آماده شوند. این بدان معناست که شهروندان با قطعی برق، آب و تجهیزات گرمایشی در ماه های سرد زمستانی مواجه خواهند شد.
به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، آخرین گزارشها از شهر اشغال شده خرسون در شرق اوکراین نشان می دهد که برق تا حدی در این شهر احیا شده است.
روسیه، که این شهر را در همان روزهای اول جنگ از کنترل اوکراین خارج کرد، ارتش اوکراین را به انجام حملات تروریستی و خرابکاری در زیرساخت های انرژی متهم کرده است.
روسیه در روزهای اخیر با تشدید درگیریها در خرسون اغلب ساکنان غیرنظامی این شهر را به کرانه شرقی رودخانه دنیپرو منتقل کرده است.
کی یف، انتقال شهروندان خرسون به خاک روسیه را «غیرقانونی» می داند. روزنامه لارپوبلیکا، چاپ ایتالیا می گوید که «بازپس گیری خرسون از سوی کی یف، می تواند شروع خوبی برای آغاز مذاکرات میان روسیه و اوکراین باشد.»
ناتالیا هومنیوک، سخنگوی نیروهای جنوبی اوکراین، به تلویزیون دولتی گفت که روسیه به طور همزمان خرسون را «اشغال و از شهروندان تخلیه» می کند.
نیروهای روسیه همچنین در دونتسک، استان دیگری که روسیه پس از الحاق غیرقانونی اعلام حکومت نظامی کرده است، شدیدا با ارتش اوکراین در حال نبرد هستند.
دریافت پدافند هوایی جدید از متحدان
اوکراین اعلام کرد سامانههای پدافند هوایی جدید را از ایالات متحده، اسپانیا و نروژ دریافت کرده است. وزارت دفاع اوکراین می گوید برای مقابله با بمباران گسترده زیر ساختهای حیاتی اش از سوی ارتش روسیه، موفق به دریافت پدافند هوایی جدید از این سه کشور شده است.
الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین در توییتر خود نوشت: «سیستم های دفاع هوایی ناسامز و آسپاید به اوکراین رسیده اند. این سلاح ها ارتش اوکراین را تا حد زیادی تقویت کرده و آسمان ما را ایمنتر میکند.»
وی افزود: «ما به سرنگونی دشمنانی که به ما حمله میکنند ادامه خواهیم داد. با تشکر از شرکای خود: نروژ، اسپانیا و ایالات متحده.»
اوکراین هفتههاست که خواستار تحویل سامانههای دفاع هوایی مدرن از متحدان غربی خود بوده است.
مسکو حملات خود به زیرساختهای برق و آب اوکراین را تشدید کرده و با نزدیک شدن به فصل زمستان باعث قطع برق گسترده در بسیاری از شهرهای این کشور شده است.
کشورهای دیگری از جمله آلمان و فرانسه قبلاً سامانههای ضدهوایی را به کی یف تحویل دادهاند.
تلفات کمسابقه ناوگان هوایی روسیه
تازه ترین گزارش ها نشان می دهند که ناوگان هوایی روسیه دو برابر بیش از جنگ افغانستان از تجهیزات و جتهایش را از دست داده است.
جنگ افغانستان در زمان اتحاد جماهیر شوروی نهایتا به شکست ارتش انجامید و به گفته بسیاری از تحلیلگران یکی از مهم ترین عوامل فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بود.
وزارت دفاع بریتانیا در آخرین ارزیابی اطلاعاتی خود با استناد به گزارش فرمانده ارتش اوکراین، والری زالوژنی، می گوید تاکنون ۲۷۸ جت و هواپیمای روس در جنگ اوکراین از بین رفته است در حالی که این رقم در زمان اشغال افغانستان در دهه هشتاد میلادی، ۱۱۹ فورند جت و هواپیما بود.
وزارت دفاع اوکراین همچنین در همین راستا می گوید که «زمان مورد نیاز برای آموزش خلبانان ماهر، توانایی روسیه را برای احیای قابلیتهای هوایی رزمی بیشتر کاهش میدهد».
هشدار قطع آب و برق در کییف
شهردار پایتخت اوکراین، ویتالی کلیچکو، به ساکنان این شهر هشدار داده که اگر روسیه همچنان به زیرساخت های انرژی کشور حمله کند باید برای زمستانی سخت آماده شوند. این بدان معناست که شهروندان با قطعی برق، آب و تجهیزات گرمایشی در ماه های سرد زمستانی مواجه خواهند شد.
وی گفت که او و همکارانش تمام تلاششان را بکار خواهند گرفت تا چنین اتفاقی نیافتد اما «دشمنان ما هرکاری می کنند تا شهر بدون وسایل گرمایشی، بدون برق، بدون آب باشند.»
ولودیمیر زلنسکی یکشنبه گفت که حدود چهار و نیم میلیون نفر بدون برق هستند. رئیس جمهوری اوکراین از اوکراینیها خواست تا سختیها را تحمل کنند و گفت: «ما باید این زمستان را پشت سر بگذاریم و در بهار حتی قویتر از الان باشیم».
ارتش روسیه در ماه گذشته بر ضربه زدن به زیرساخت های انرژی اوکراین تمرکز کرده که باعث کمبود و قطع برق در سراسر کشور شده است.
کی یف روز یکشنبه در بخشهایی از شهر دچار خاموشی شده است. دیگر شهرها از جمله خارکیف، چرهینیف، پولتاوا و زیتومیر و سامی نیز دچار قطعی برق شده اند. تخمین زده می شود که ۴۰ درصد از زیرساخت های انرژی اوکراین آسیب دیده است.
ملی شدن چند شرکت اوکراینی
روز دوشنبه، دولت اوکراین اعلام کرد که قصد دارد کنترل چندین شرکت اوکراینی با «اهمیت استراتژیک» را برای کمک به ارتش این کشور در دست بگیرد.
بزرگترین شرکت نفتی این کشور، اوکرنفتا، و سازنده موتورهای هواپیما، «موتورسیچ»، از جمله این شرکتها هستند. این تصمیم توسط اولکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت اوکراین در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام شد.