مقطع تیره و تار تاریخ: بیش از ۸۰ میلیون نفر در جهان آواره هستند

شمار آوارگان در جهان هرگز چنین بالا نبوده است

بنا به گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل شمار آوارگان در جهان هرگز چنین بالا نبوده است. در دوران گسترش پاندمی کرونا فراریان و پناهجویان بیش از پیش با مرزهای بسته و حمایت‌های ناچیز روبرو می‌شوند.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، در میانه سال جاری میلادی بیش از هر زمان دیگری مردم آواره و پا در گریز بودند؛ بحران کرونا بر شمار آوارگان و پناهجویان افزوده است. بنا به آخرین آماری که کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل انتشار داده، هم اکنون بیش از ۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان در وضعیت گریز و آوارگی به سر می‌برند.

فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای عالی امور پناهندگان، از «مقطعی تیره و تار» در تاریخ سخن گفت و هشدار داد که «اگر سران و رهبران کشورهای جهان به جنگ‌ها پایان ندهند» بر جمعیت آوارگان افزوده خواهد شد.

به گفته ارگان وابسته به سازمان ملل در پایان سال ۲۰۱۹ حدود ۷۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بی‌خانمان بودند. با گسترش پاندمی کرونا آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، خواستار آتش‌بس در مناطق بحرانی کره زمین شد؛ اما در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ کشتار و خشونت در سوریه، جمهوری دموکراتیک کنگو، موزامبیک، سومالی، منطقه ساحلی و یمن همچنان ادامه یافت و لاجرم به آوارگی‌های بیشتر انجامید.

بحران کرونا وضعیت دشوار آوارگان را در سراسر جهان باز هم وخیم‌تر کرده است. در آوریل گذشته و در جریان اولین موج کرونا حدود ۱۶۸ کشور جهان مرزهای خود را بستند و بیش از ۹۰ کشور به هیچ پناهجوی آواره و سرگردانی اجازه ورود ندادند.

به گفته سازمان ملل هماکنون حدود ۱۱۱ کشور مرزها را تا حدودی به روی فراریان جویای مأوا و امنیت باز کرده‌اند. با وجود این شمار تقاضای پناهندگی به نسبت سال قبل به میزان یک سوم کاهش یافته است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن