ممنوعیت استفاده از وسایل یک‌بار مصرف پلاستیکی در اروپا

بنا بر قانون مصوب سال ۲۰۱۹ از روز شنبه سوم ژوئیه فروش و استفاده از ظروف یک بار مصرف در اتحادیه اروپا ممنوع خواهد بود. این قانون شامل نی‌نوشیدنی، گوش پاک‌کن، قاشق و چنگال یک بار مصرف و سایر ظروف پلاستیکی می‌شود.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، در ۲۷ کشور اتحادیه اروپا از روز شنبه سوم ژوئیه تولیدات یک بار مصرف پلاستیکی از دسترس خارج خواهند شد. این امر بر اساس دستورالعمل اتحادیه اروپا که در سال ۲۰۱۹ تصویب و موعد اجرای آن برای روز سوم ژوئیه ۲۰۲۱ تعیین شد، صورت می‌گیرد.

این قانون شامل اقلام یک بار مصرف از جمله قاشق و چنگال و بشقاب پلاستیکی، لیوان پلاستیکی، نی‌نوشیدنی، گوش پاک‌کن و چوب‌های پلاستیکی متصل به بادکنک می‌شود. همچنین قطعاتی که برای نگهداشتن لیوان قهوه  و لیوان‌های نوشیدنی که از پلیمرهای مصنوعی تهیه شده‌اند نیز دیگر به بازار عرضه نخواهند شد.

فروشندگانی که با این وسایل سرو کار دارند موظفند جایگزین قابل بازیافت برای آنها پیدا کنند. تولیدات یک بار مصرف که از قبل در انبارها موجود هستند اما می‌توانند همچنان فروخته شوند. انجمن صنفی فروشندگان ظروف پلاستیکی در آلمان تخمین می‌زند که مقادیر زیادی از این اقلام هنوز در دسترس است که باید به فروش برسند اما رقم دقیقی برای آن اعلام نشده است.

علاوه بر این وسایل، ظروف یک بار مصرفی که از مواد پلاستیکی بیولوژیک یا طبیعی هم تهیه شده‌اند ممنوع خواهد بود. این ظروف شامل لیوان‌های کاغذی که تنها بخش کوچکی از آنها از پلاستیک است یا با پلاستیک پوشانده شده نیز می‌شوند.

رعایت این مقررات برای تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا اجباری است. اطلاعات کامل‌تر برای چگونگی اجرای این مصویه بعد از روز سوم ژوئیه اعلام خواهد شد.

سختگیری بیشتر آلمان

در آلمان علاوه بر ممنوعیت استفاده از ظروف پلاستیکی، بر روی اقلامی که هنوز جایگزینی برای آنها پیدا نشده نیز، باید برچسب مخصوص زده شود. این اقلام شامل وسایل بهداشتی، لیوان‌های پلاستیکی و سیگارهایی می‌شوند که فیلتر آنها حاوی مواد پلاستیکی است.

در برچسبی که بر روی این اقلام زده می‌شود باید به مصرف کننده هشدار داده شود که مصرف پلاستیک برای محیط زیست مضر است و نیز باید درباره روش‌های درست دفع زباله این اقلام اطلاع رسانی شود.

وزیر محیط زیست آلمان از این قانون استقبال کرده و گفته است: «این ممنوعیت خیلی زود باعث می‌شود تا محصولات خلاقانه‌تر و سازگارتر با محیط زیست تولید شده و راه حل‌های مناسب عملی شوند.»

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن