مکینزی: پایداری، جمعیت و تکنولوژی آینده شیمیایی‌ها را تغییر می‌دهد

عقب ماندگی صنایع شیمیایی در دیجیتال سازی

شرکت مشاوره مکینزی اند کامپنی (McKinsey & Company) می‌گوید سه روند، آینده صنایع شیمیایی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد: پایداری، جمعیت و تکنولوژی.

به گزارش «انرژی امروز» شرکت مشاوره مکینزی اند کامپنی (McKinsey & Company) آینده صنایع شیمیایی را پیش بینی کرده است. این شرکت از سه روند تاثیر گذار بر این صنایع در آینده خبر می دهد.

پایداری

افزایش میزان فعالیت های اقتصادی بشر نگرنی هایی در خصوص توسعه اکولوژیکی مثل تغییرات اقلیم، کمبود آب، کاهش تنوع زیستی و دیگرچالش ها را مطرح کرده است.

به عنوان مثال دانشمندان می گویند زمین در حال گرم شدن است و بشر با گزینه های محدودتری پیش روست. کارشناسان بر این باورند که بشر باید میزان مصرف خود را کاهش دهد تا بتوان دمای کره زمین را کاهش داد. از سویی باید تمرکزها بر استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به جای استفاده از انرژی های فسیلی باشد.

به عنوان مثال، مصرف دوباره پلاستیک ها مطرح است. بهترین راه استفاده مجدد از این مواد، استفاده نکردن آنها در همان کارکرد اولیه آنهاست. مکینزی اند کامپنی می گوید اقتصاد چرخشی به طور کلی تاثیر منفی بر رشد صنایع شیمیایی خواهد داشت. از سویی برقی سازی جهانی باعث افزایش قیمت انرژی و در نتیجه گران تر شدن تولید برخی از مواد خواد شد.

بنابراین مکینزی اند کامپنی می گوید شرکت های شیمیایی باید بتوانند پاسخی برای این چالش های پیش روی خود بیابند. این چالش ها زنجیره ارزش شرکت های شیمیایی را از در دسترس بودن و قیمت های مواد خام گرفته تا قیمت محصولات نهایی و تقاضای مصرف کننده، تحت تاثیر قرار خواهد داد.

جمعیت و تنش های ژئوپلیتیکی

در بسیاری از کشورها نرخ تولدها در حال کاهش است. از سویی مکینزی اند کامپنی می گوید این روزها دیگر ثروت از غرب به سمت شرق در حال حرکت است. در 1970، چین و هند کمتر از 10 درصد تولید ناخالص داخلی را از آن خود کرده بودند. در حالی که غرب و ژاپن 80 درصد GDP جهانی را در اختیار داشتند. حالا چین به تنهایی 30 درصد عرضه و تقاضای مواد شیمیایی دنیا را در اختیار دارد و انتظار می رود این مالکیت به 40 درصد هم برسد.

در اصل شاید این یک نوع توسعه مثبت باشد که با کاهش فقر تقاضا هم بالا رود.

اما با ناپایداری های سیاسی صنایع شیمایی با استاندارهای جداگانه در زنجیره تامین و دیگر محدودیت های اقتصادی مواجه هستند.

تکنولوژی

به طور کلی صنایع شیمیایی آن طور که باید و شاید خود را با تکنولوژی های جدید و دیجیتال سازی مطابقت نداده اند. از سویی حتی هوش مصنوعی هم بسیار آهسته تر از دیگر صنایع به پشت دیوارهای صنایع شیمایی رسیده است.

شاید اینطور توجیه شود که صنایع شیمیایی تولید کننده مواد فیزیکی هستند که تامین کنندگان کمی دارند.

با این حال دیجیتال سازی این صنایع می تواند مزایای بیشماری برای این صنایع داشته باشد به ویژه که می تواند بازدهی این صنایع را بالا ببرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن