نخست وزیر عراق از سوءقصد با پهپاد جان سالم به در برد
مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق از یک سوءقصد با پهپادهای مسلح که بامداد یکشنبه هفت نوامبر، محل اقامت وی را هدف قرار دادند جان سالم به در برد و مقامات گفتند به وی آسیبی وارد نشده است.
به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، دو مقام عراقی به آسوشیتدپرس گفتند که هفت تن از محافظان کاظمی در حمله با دو هواپیمای بدون سرنشین مسلح که در منطقه سبز بغداد رخ داد، مجروح شدند.
نخست وزیر عراق اندکی پس از حمله در توییتی نوشت: «من خوب هستم و در میان مردمم هستم. خدا را شکر.» وی خواستار آرامش و خویشتنداری «بهخاطر عراق» شد.
او سپس در تلویزیون عراق ظاهر شد و در حالیکه آرام و خونسرد بهنظر میرسید گفت: «حملات ناجوانمردانه موشکی و پهپادی، نه میهن میسازد و نه آینده.»
دولت در بیانیهای اعلام کرد که یک پهپاد مملو از مواد منفجره قصد داشت خانه کاظمی را هدف قرار دهد. ساکنان بخشهایی از بغداد صدای انفجار و به دنبال آن تیراندازی شدید را از سمت منطقه سبز که سفارتخانهها و دفاتر خارجی دولتی در آن قرار دارد شنیدند.
در بیانیه منتشر شده از سوی رسانههای دولتی آمده است که نیروهای امنیتی «تدابیر لازم را در رابطه با این تلاش نافرجام انجام دادهاند.»
طبق عکسهای منتشر شده از سوی دفتر کاظمی، در پی این حمله خسارتهایی به محل اقامت وی وارد شده است.
این اتفاق در حالی رخ داد که جمعه گذشته در جریان تظاهرات معترضان به نتایج انتخابات پارلمانی یک نفر کشته شد و دهها تن دیگر زخمی شدند. معترضان که اغلب از هواداران جریان فتح، بازوی سیاسی حشد شعبی هستند میگویند که در انتخابت پارلمانی تقلب گسترده صورت گرفته است.
پس از مرگ این فرد، کاظمی دستور داد تا تحقیقات صورت گیرد و مشخص شود چه چیزی باعث درگیری شد و چه کسی دستور عدم شلیک را نقض کرده است.
با این حال قیس خزعلی، رهبر عصائب اهل الحق، یکی دیگر از گروههای تشکیل دهنده حشد شعبی در مراسم تشییع جنازه این معترض که شنبه برگزار شد، نخست وزیر عراق را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «کاظمی نیروی ویژه وارد اعتراضات کرد و از سمت ورودی پل معلق عملیات تک تیراندازی انجام داد.» وی افزود: «معترضان فقط یک خواسته در برابر تقلب در انتخابات داشتند. پاسخ به این صورت به این معنی است که شما نخستین مسئول این تقلب هستید.»
کاظمی ۵۴ ساله، قبل از اینکه در ماه مه سال گذشته به نخست وزیر برسد، رئیس سابق اداره اطلاعات عراق بود. شبهنظامیان هوادار ایران، او را نزدیک به ایالات متحده میدانند. با این حال او قبل از انتخابات میزبان چندین دور مذاکرات بین ایران و عربستان در بغداد بود تا تنشهای منطقهای را کاهش دهد.
آقای کاظمی یک مسلمان شیعه است که در دانشگاه عراق تحصیل کرد و ابتدا یک روزنامهنگار و یک کنشگر علیه صدام حسین از اروپا بود جایی که برای فرار از رژیم بعث به آنجا رفت. هنگامی که در سال ۲۰۰۳ حکومت صدام سقوط کرد به کشور بازگشت و مجموعه عظیم رسانههای دولتی را تاسیس کرد. حیدر عبادی در سال ۲۰۱۶ در میان تعجب همگان، این ستون نویس و وکیل حقوق بشر را به رهبری سرویسهای اطلاعاتی منصوب کرد.