نشت احتمالی رادیواکتیو از یک نیروگاه هستهای پیشرفته در چین
در حالیکه شبکه سی ان ان (CNN) با استناد به نامه یک شرکت فرانسوی به وزارت نیروی ایالات متحده آمریکا، از نشت احتمالی رادیواکتیو در نیروگاه هستهای تیشان در جنوب چین خبر داد، گروه هستهای فراماتوم فرانسه بدون رد یا تایید این گزارش، اعلام کرد این رآکتور پیشرفته در حال فعالیت در چارچوب معیارهای ایمنی است.
به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، دو رآکتور نیروگاه تیشان، تنها نمونههای عملیاتی رآکتورهای نسل سوم انرژی هستهای (EPR) در جهان به شمار میروند. گروه هستهای فراماتوم، یکی از زیرشاخههای شرکت برق فرانسه، از مجریان طراحی و ساخت این دو رآکتور بوده است. سخنگوی این شرکت بدون تایید یا رد نشت احتمالی رادیواکتیو به خبرگزاری فرانسه گفت: «فارمتوم از عملیات نظارت و پردازش دادهها درباره تحولات یکی از پارامترهای جریان کار نیروگاه هستهای تیشان پشتیبانی میکند.»
سی ان ان همچنین گزارش کرده که مقامهای ایمنی احتمالا محدودیتهای [تشخیص] میزان رادیواکتیو مجاز در اطراف نیروگاه را برای جلوگیری از توقف فعالیت آن، جمع کرده اند.
همزمان، گروه انرژی اتمی چین، مجری نیروگاه هستهای تیشان بدون اشاره به گزارش سی ان ان با صدور بیانیهای از «عادی بودن سنجههای زیستمحیطی خبر داد» این گروه، پاسخی به پرسشهای خبرگزاری فرانسه درباه نشت رادیواکتیو از رآکتورها نداد.
شرکت نیمه دولتی برق فرانسه صاحب ۳۰ درصد سهام گروه سازنده و اداره کننده نیروگاه نسل سوم تیشان چین است. تا زمان نگارش این خبر، دولت، کمیساریای انرژی اتمی و انرژیهای جایگزین، نهاد ایمنی هستهای و شرکت برق فرانسه واکنشی به گزارش سیانان نشان نداده اند.
رآکتورهای نیروگاه تیشان در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ عملیاتی شدند. نیروگاههای پیشرفته مشابه در فنلاند، فرانسه و بریتانیا در حال ساخت است.
چین حدود ۵۰ رآکتور هستهای فعال دارد و پس از فرانسه و ایالات متحده، سومین کشور بهرهمند از انرژی اتمی در جهان به شمار میرود. ماه گذشته شی جیپینگ و ولادیمیر پوتین از آغاز عملیات مشترک ساخت یک نیروگاه هستهای جدید در چین با مشارکت روس اتم، آژانس انرژی اتمی روسیه خبر دادند.