نیروگاه های قدیمی هسته ای آمریکا آماده مقابله با تغییرات اقلیم نیستند

انرژی هسته ای آمریکا جای خود را به چین می دهد؟

در سال 2011، کمیسیون قانونگذاری انرژی هسته ای ایالات متحده از نیروگاه های هسته ای داخل کشور خواست تا ارزیابی های خود از خطرات تغییرات اقلیم و دیگر بلایای طبیعی را ارائه کنند و به این نتیجه رسید که 54 نیروگاه از 60 نیروگاه هسته ای این کشور برای مقاومت در برابر سیل طراحی نشده اند.

به گزارش «انرژی امروز» از بیزینس اینسایدر، ایالات متحده نه فقط یکی از اولین و قدیمی ترین کشورهای دارنده نیروگاه های هسته ای در دنیاست بلکه دو سوم از تولید جهانی برق هسته ای هم مربوط به این کشور است.

برق هسته ای در ایالات متحده 20 درصد از کل تولید برق کشور را دربر می گیرد و به طور کلی 50 درصد از کل برق بدون کربن آمریکا هم تولید همین نیروگاه های هسته ای است.

اما حالا این اعداد و ارقام بالا دیگر در نه سطح جهانی و نه در سطح داخلی به کار نمی آیند. با توسعه تولید انرژی هسته ای در دنیا، این صنعت در ایالات متحده با مشکلات بزرگی دست و پنجه نرم می کند. نیروگاه های قدیمی هسته ای در ایالات متحده از سوی نفت و گاز ارزان شیل به شدت تهدید می شوند و به اعتقاد «بیزینس اینسایدر» حتی با وجود یارانه های دولتی و واگذاری هزینه های بسیار زیاد دفع زائدات هسته ای بر دوش مالیات دهندگان، به سختی می توانند نقش پیشین خود در تولید انرژی در ایالات متحده را ایفا کنند.

در ضمن کشورهایی چون چین و روسیه حالا تبدیل شده اند به دارندگان بزرگ نیروگاه های هسته ای. GlobalData Plc پیش بینی می کند که چین تا سال 2022 از فرانسه به عنوان دومین تولید کننده برق هسته ای جهان پیش خواهد افتاد. و البته چهار سال بعد می تواند حتی ایالات متحده را هم از سر راه بردارد.

در ماه ژانویه، بلومبرگ گرین Bloomberg Green گزارش داد که امارات متحده عربی گامی بزرگ در تولید برق هسته ای در خاورمیانه برداشت و نیروگاه جدید برق این کشور با انرژی هسته ای به شبکه برق امارات متصل شد. این اولین بار در جهان عرب است که یک کشور عربی دارنده برق هسته ای می شود.

همزمان روسیه و چین به رقابتی تنگاتنگ برای توسعه نیروگاه ها و صنایع هسته ای آفریقا دست زده اند.

اوایل تابستان امسال، اویل پرایس Oilprice به تفضیل از چگونگی جان به در بردن صنایع نفت ایالات متحده از شیوع کووید 19 گزارش داد. اما این موضوع در باره صنایع هسته ای هم وجود دارد.

Bloomberg Green  بر اساس گزارشی از بخش خدمات سرمایه گزاری موسسه مودیز Moody’s Investors Service می گوید: تغییرات اقلیم به ویژه گرمایش جهانی، آنچنان به سرعت در حال پیشرفت است که ناوگان نیروگاه های قدیمی هسته ای آمریکا را تهدید می کند. دیوید کامران، تحلیل گر مودیز و نویسنده ارشد گزارش Bloomberg Green می گوید: نیروگاه های ما به سختی می توانند در برابر تغییرات اقلیم نقشی داشته باشند. تغییرات اقلیم به سرعت در حال پیشرفت است.

در سال 2011، کمیسیون قانونگذاری انرژی هسته ای ایالات متحده «از نیروگاه های هسته ای داخل کشور خواست تا ارزیابی های خود از خطرات تغییرات اقلیم و دیگر بلایای طبیعی را ارائه کنند». این درخواست بعد از فاجعه اتمی نیروگاه فوکوشیمای ژاپن بود که در زلزله 9 ریشتری و سونامی حاصل از آن به شدت آسیب دید. نشت مواد رادیواکتیو از این نیروگاه بدترین فاجعه اتمی بعد از چرنوبیل بود و هراس از مصیبت هسته ای را تا سال ها در ذهن ها باقی خواهد گذاشت.

سال گذشته بلومبرگ در گزارشی به بررسی «مکاتبات بین کمیسیون قانون گذاری انرژی هسته ای و 60 مالک نیروگاههای هسته ای» این کشور پرداخت و به کشفیات به شدت وحشتناکی دست یافت.

بر اساس ارزیابی ریسک بلومبرگ، «54 نیروگاه از 60 نیروگاه هسته ای این کشور برای مقاومت در برابر سیل طراحی نشده اند».

شرکت 427 (Four Twenty Seven Inc) که یک شرکت داده های ریسک اقلیمی است و در سال 2019 توسط موسسه مودیز خریداری شده است می گوید «اثرات فشارهای حرارتی، فشار آب، گردبادها، سییلاب و بالا آمدن سطح آب دریا را بر روی 57 نیروگاه هسته ای ایالات متحده در 20 سال گذشته ارزیابی کرده است. این شرکت به این نتیجه رسیده است که انگشت شماری از این نیروگا ها، در برابر سیلاب مقاوم هستند و بسیاری در برابر حرارت هم مقاوم نیستند».

نیروگاه های هسته ای برای خنک سازی به آب وابسته هستند. در ژاپن، حجمی در حدود 1.3 میلیون تن آب آلوده به مواد رادیواکتیو، که برای خنک نگه داشتن نیروگاه فوکوشیمای آسیب دیده مصرف شده بود حالا مشکل محل نگه داری دارد و دولت احتمالا بخواهد آن را در اقیانوس آرام ذخیره کند.

اما در دنیایی که با تغییرات اقلیم و فجایع و رخ دادهای آبی رو به روست، این خنک سازی با آب می تواند به چالشی جدی مبدل شود. Bloomberg Green می نویسد: در زمانی که امواج حرارت و خشکسالی در دنیا گسترش یافته، منابع آبی می تواند بسیار گرم تر و یا کمیاب تر شوند، و این به خاموشی نیروگاه ها منجر خواهد شد. قبلا این اتفاق افتاده است. نیروگاه هسته ای شرکت Dominion Energy در واترفورد در سال 2012 به چنین سرنوشتی دچار شد.

نیروگاههای ایالات متحده که در منطقه راکی مانتین، کلرادو ریور و کالیفرنیا قرار دارند با چالش های جدی بر سر آب دست و پنجه نرم می کنند.

البته این به آن معنی نیست که مواد هسته ای این نیروگاه ها ذوب خواهد شد. بلکه به این معنی است که این نیروگاه های باید به روز رسانی شوند تا در برابر محیط سخت تری که تغییرات اقلیم به وجود می آورد مقاوم تر شوند. اما در صنعتی که خود با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم می کند، سخن گفتن از به روز رسانی بسیار آسان تر از عمل به آن است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن