هر دو روز یک بار یک فاجعه اقلیمی جدید رخ می دهد

در سال 2050 بیش از 216 میلیون نفر نیازمند کمک خواهند بود

امروزه به طور متوسط هر روز یا دو روز یک بار یک فاجعه آب و هوایی یا اقلیمی روی می دهد. در سال 2018 به طور تقریب 108 میلیون نفر به دلیل همین فجایع اقلیمی نیازمند کمک بوده اند. صلیب سرخ جهانی می گوید در سال 2050 این رقم دو برابر خواهد شد.

به گزارش «انرژی امروز» بر اساس گزارش صلیب سرخ جهانی آنهایی که بیشترین آسیب را از تغییرات اقلیم می بینند آنهایی «هستند و خواهند بود» که فقیرترین مردمان کره خاکی هستند. صلیب سرخ جهانی می گوید فعلا این روند ادامه دارد.

صلیب سرخ جهانی این مردمان آسیب پذیر از تغییرات اقلیم را آنهایی می داند که هیچ کس از آنها حمایت نمی کند و در مقابل فجایع اقلیمی به دادشان نمی رسد، کسانی که بیشتر در مناطقی زندگی می کنند که تاثیرات تغییرات اقلیم مثل سیل، خشکسالی و طوفان ها در آن مناطق شدید تر است. کسانی که حاشیه نشین شهرها هستند و به هنگام رخداد فجایع اقلیمی، آنها هستند که زندگیشان را از دست می دهند، بیمارتر می شوند، بی پول تر می شوند و معاششان از دست می رود.

تنش های نظامی، شهرنشینی بی برنامه، از بین رفتن محیط زیست، حکمرانی ضعیف و بحران های اجتماعی این تاثیرات را بیشتر و بیشتر خواهد کرد. در کنار آنها تبعیض های اجتماعی و اقتصادی هم بیشتر خواهد شد.

جنسیت، سن و ناتوانی جسمی هم می تواند این اثرات تغییرات اقلیم را بیشتر کند.

عکس این موارد هم صادق است. آسیب پذیری در نتیجه تنش ها، حکمرانی های ضعیف یا از بین رفتن محیط زیست، با تغییرات اقلیم بدتر می شود.

علم می گوید فجایع آب و هوایی در حال افزایش هستند و ادامه هم خواهند یافت. در تنها یک دهه گذشته حدود سه هزار فاجعه آب و هوایی رخ داده است. در کنار اینها عوارض طولانی مدت تغییرات اقلیم مثل افزایش سطح آب دریاها و اسیدی شدن آب ها اتفاق می افتد.

بدون کاهش شدید و فوری انتشار گازهای گلخانه ای، تغییرات اقلیم تهدیدی «وجودی» برای جوامع و اکوسیستم هاست.

بر اساس اعلام UNFCCC، سال 2020 سالی است که کشورها باید برنامه های اقدام اقلیمی خود را بازبینی و به روز رسانی کنند و بهبود بخشند. تمامی کشورها باید اهداف خود در مواجهه با بحران های اقلیمی و اقدامات بشردوستانه و… را مشخص کنند.

حالا بشر با دو انتخاب مواجه است. یا انتخاب می کند که همچنان در میان این سیل عظیم درخواست کمک ها دست و پا بزند یا انتخاب می کند که برای جلوگیری از چنین سناریوهایی سرمایه گذاری کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن