هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره سهلانگاری در مبارزه با کووید
رئیس سازمان جهانی بهداشت نسبت به کم توجهی به راهبرد مقابله با بیماری کووید۱۹ در سال جاری هشدار داد و تاکید کرد که هرگونه سهلانگاری در این زمینه شرایطی ایدهآل برای ظهور یک سویه جدید مرگبار از ویروس عامل بیماری فراهم خواهد کرد.
به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، تدروس آدهانوم در حالی نسبت به اوجگیری مجدد کووید۱۹ و ظهور یک سویه خطرناک هشدار داده که بخشهایی از چین، کشور خاستگاه این بیماری طی روزهای اخیر شاهد افزایش موارد ابتلا به ویروس بوده است.
این در حالیست که مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چند ماه پیش با اطمینان خاطر بیشتری نسبت به کنترل این بیماری اظهار نظر کرده و گفته بود که جهان هرگز در موقعیتی بهتر از این برای پایان دادن به همهگیری قرار نداشته است.
آدهانوم اما روز جمعه گفت: «ما به پایان دوره اضطراری همهگیری (کووید) خیلی نزدیکتر شدهایم اما هنوز به آنجا نرسیدهایم.»
بر اساس ارزیابی سازمان جهانی بهداشت، در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از جمعیت جهان به دلیل عفونت قبلی یا واکسینه شدن علیه «کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲» در سطح ایمنی قابل قبولی قرار دارند.
تدروس آدهانوم در ادامه سخنان خود هشدار داد: «کوتاهی در انجام آزمایشهای لازم و تداوم نیافتن واکسیناسیون به ایجاد شرایطی عالی برای ظهور نوع جدیدی از ویروس منجر میشود که میتواند مرگ و میر قابل توجهی به بار آورد.»
در چین موارد ابتلا به کووید-۱۹ هم اکنون در بالاترین سطح خود طی ماههای اخیر قرار دارد؛ ابتلا به این بیماری در بخشهایی از بریتانیا نیز پس از ماهها کاهش دوباره اوج گرفته است.
برداشته شدن برخی الزامات در زمینه تست کووید و تسهیل مقررات قرنطینه در برخی از شهرهای چین روز جمعه واکنشهایی دوگانهای توام با تسکین و آرامش و در عین حال نگرانی به همراه داشت.
صدها میلیون نفر از شهروندان این کشور همچنان انتظار دارند که پس از ناآرامیهای اجتماعی اخیر تغییراتی اساسی در سیاستهای دولت در زمینه کنترل ویروس در کشور حاصل شود.
مری رمزی، مدیر برنامه های بهداشت عمومی در آژانس امنیت سلامت بریتانیا میگوید: «در حالی که کووید-۱۹ و آنفولانزا می توانند برای بسیاری در دسته عفونتهای خفیف قرار گیرند، اما نباید فراموش کرد این بیماریها میتوانند در بین افراد آسیبپذیر شدت بیشتری داشته باشند و حتی سبب مرگ افراد شوند.»
سازمان جهانی بهداشت از دولتها در سطح جهان خواسته است بر واکسیناسیون افرادِ در معرض خطر، بویژه سالخوردگان و شهروندانی که بیماریهای زمینهای دارند، بیشتر تمرکز کنند.