هشدار پوتین به آلمان و فرانسه: سلاح سنگین به اوکراین ندهید

رهبران آلمان و فرانسه در تماس تلفنی با پوتین خواستار خروج نیروهای روسیه از اوکراین شدند. پوتین نسبت به تحویل سلاح‌های سنگین به اوکراین هشدار داد و تکرار کرد که روسیه در صورت لغو تحریم‌ها حاضر است غله صادر کند.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز شنبه ۲۸ مه (۷ خرداد)  در تماس تلفنی ۸۰ دقیقه‌ای با اولاف شولتس صدراعظم آلمان و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه نسبت به تحویل تسلیحات سنگین به اوکراین هشدار داد.

اشتفان هبشترایت، سخنگوی دولت آلمان در توییتر نوشت، صدراعظم و رئیس جمهور فرانسه بار دیگر بر لزوم آتش‌بس فوری در اوکراین، خروج نیروهای روسی و همچنین بر سر راه حل دیپلماتیک جنگ اوکراین تاکید کرده‌اند. آنها از رئیس‌جمهور روسیه خواستند با همتای اوکراینی خود به طور مستقیم مذاکره کند.

به گفته مقامات کرملین، پوتین بر تمایل مسکو برای از سرگیری مذاکرات درباره راه‌حل مناقشه تاکید کرده اما او تعلیق مذاکرات را تقصیر اوکراین دانسته است.

شولتس و مکرون خواستار آزادی حدود ۲۵۰۰ رزمنده اوکراینی شدند که در کارخانه فولاد آزوف ماریوپل به اسارت نیروهای روسیه درآمدند.

شولتش و مکرون تعهد پوتین به رفتار با اسیران جنگی مطابق با کنوانسیون ژنو را مثبت دانستند.

پوتین: صادرات غله در برابر لغو تحریم‌ها

مقامات کرملین اعلام کرده‌اند که در تماس تلفنی پوتین با سران آلمان و فرانسه، در مورد ایمنی مواد غذایی در جهان نیز صحبت شده است. پوتین بار دیگر شرط خود برای صادرات غله اوکراین را مطرح کرده و گفته که در صورت لغو تحریم‌ها حاضر است غله صادر کند.

کشورهای غربی از جمله آلمان و فرانسه خواستار آن هستند که روسیه به محاصره بنادر اوکراین در دریای سیاه پایان دهد تا این کشور بتواند صادرات گندم را از سر بگیرد.

پوتین دلایل واقعی مشکلات تامین مواد غذایی را نتیجه سیاست‌های غلط اقتصادی و مالی کشورهای غربی و همچنین تحریم روسیه دانسته است.

اوکراین: پوتین باج‌خواهی می‌کند

در بیانیه کرملین گفته می‌شود که روسیه آماده بحث در باره گزینه‌های مختلف برای صادرات غلات بدون مانع، از جمله حمل و نقل غلات اوکراین از دریای سیاه است.

کی‌یف اما مسکو را به باج‌خواهی در مرتبط کردن مبارزه با گرسنگی در جهان با موضوع تحریم متهم کرده است.

روسیه و اوکراین از بزرگترین صادرکنندگان غلات محسوب می‌شوند و نقشی مهم در تأمین مواد غذایی جهانی دارند. شماری از بنادر اوکراین هم‌اکنون در اشغال نظامیان روسیه است و در بندر اودسا به دلیل مسدود شدن توسط کشتی‌های جنگی روسیه و خطر مین‌های دریایی امکان بارگیری نیست.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن