هشدار کمیساریای عالی سازمان ملل درباره بحران انسانی قریبالوقوع در افغانستان
بابر بلوچ، سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان روز چهارشنبه در جریان یک نشست خبری در ژنو، درباره یک بحران انسانی قریبالوقوع در افغانستان در پی افزایش درگیریها و آوارگی شمار بیشتری از غیرنظامیان هشدار داد.
به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، به گفته او برآورد میشود که از ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی دستکم ۲۷۰ هزار نفر در داخل این کشور به دلیل خشونتها و ناامنیها آواره شده باشند؛ رقمی که شمار کل آوارگان افغانستان را به بیش از ۳.۵ میلیون نفر میرساند.
خانوادههایی که در هفتههای اخیر مجبور به ترک خانههایشان شدهاند، وخامت وضعیت امنیتی را دلیل اصلی فرار خود اعلام میکنند. بسیاری از آنها گزارش دادهاند که علاوه بر درگیریهای مداوم، خشونتهای اعمال شده از سوی گروههای مسلح غیردولتی و استقرار بمبهای دست ساز در مناطق مسکونی و جادههای اصلی، همچنین قطع خدمات اجتماعی و از دست دادن درآمد به دلیل افزایش ناامنی از دیگر دلایل آنها برای ترک خانه و پذیرش رنج آوارگی بوده است.
بر اساس ماموریت کمک سازمان ملل متحد در افغانستان، طی سه ماهه اول سال جاری میلادی تعداد تلفات غیرنظامیان در این کشور ۲۹ درصد افزایش یافته است که رقم قابل توجهی از این تلفات را نیز زنان و کودکان قربانی تشکیل میدهد.
به گفته سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، کسانی که مجبور به فرار شدهاند شدیدا به کمکهای اساسی برای زندگی نیازمندند. او در گزارش روز چهارشنبه خود اعلام کرد که علیرغم چالشهایی که برای دسترسی به گروههای آسیب پذیر وجود دارد، این نهاد به همراه شرکایش سعی به رساندن کمکهای اضطراری همچون آب و غذا و کمکهای بهداشتی و سرپناه برای اسکان به افغانهای تازه آواره داشتهاند.
بابر بلوچ به این موضوع اشاره کرد که در کنار درگیریهای گسترده، عوامل دیگری همچون شیوع ویروس کرونا، افزایش فقر و وقوع بلایای طبیعی پیاپی همچون خکسالیهای گسترده باعث شده از توان مقاومت این ملت بیش از هرزمانی کاسته شود.
بر این اساس کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان هشدار داد که عدم دستیابی به توافق صلح در افغانستان و جلوگیری از خشونتهای فعلی، باعث آوارگی بیشتر این مردم در داخل کشور یا در کشورهای همسایه و فراتر از آن خواهد شد.
بابر بلوچ همچنین در گزارش خود از جامعه بینالمللی خواست تا در این دوران حساس از دولت و مردم افغانستان حمایت كنند.
او همچنین به کاهش چشمگیر منابع بشردوستانه برای کمک به این آوارگان در داخل این کشور و در کشورهای همسایه اشاره کرد و افزود که هنوز به درخواست مالی این کمیساریا برای کمک به مردم افغانستان (از جمله پناهجویان افغان در پاکستان و ایران) بطور کامل پاسخ داده نشده و تنها ۴۳ درصد از کل بودجه ۳۳۷ میلیون دلاری مورد نیاز تامین شده است.