وزیر نفت:امضا قراردادهای تازه در میدان‌های مشترک در سال 1401

وزیر نفت با بیان اینکه وزارت نفت دولت سیزدهم از ابتدای کار هیچ‌گاه منتظر مذاکرات هسته‌ای نبوده است، گفت: با تکیه بر توان متخصصان و توانمندی به دست آمده در وزارت‌ نفت، کار را پیش می‌بریم.

به گزارش «انرژی امروز» از شانا، جواد اوجی صبح امروز (۲۴ اسفندماه) در حاشیه آیین رونمایی از اسناد تکمیل زنجیره ارزش نفت کوره در پالایشگاه نفت بندرعباس از سوی پژوهشگاه نفت در سالن شهید بهشتی وزارت نفت در جمع خبرنگاران افزود: امروز شاهد تکمیل زنجیره ارزش نفت کوره از سوی متخصصان پژوهشگاه صنعت نفت در پالایشگاه نفت بندرعباس هستیم که بومی‌سازی دانش فنی آن را به‌دنبال دارد.

وی با بیان اینکه به‌زودی ایجاد ارزش افزوده از محصولات تولیدی پالایشگاه نفت بندرعباس رقم می‌خورد، اظهار کرد: با این اقدام مقدار تولید نفت کوره کاهش می‌یابد و از طرفی دیگر محصولات با ارزش افزوده بالا و نفت کوره با درصد گوگرد کمتر تولید می‌شود.

وزیر نفت تولید کک اسفنجی را از محصولات جانبی این پروژه در پالایشگاه نفت بندرعباس برشمرد و گفت: این محصول که نیاز صنایع کارخانه‌های آلومینیوم است، همه ساله به‌ کشور وارد می‌شد و از سال ۱۳۹۷ با آغاز تحریم‌های ظالمانه اعمال شده از سوی ترامپ، این کارخانه‌ها دچار مشکل شدند و امروز به همت متخصصان پژوهشگاه صنعت نفت صاحب دانش فنی این محصول و تولید کک اسفنجی و سوزنی خواهیم بود که کشور را از واردات آن بی‌نیاز می‌کند.

تحول فرآیند پالایشی کشور

اوجی با اشاره به اینکه فرآیند پالایشی کشور تغییر کرده است، تصریح کرد: نگاه ما در این فرآیند تأمین امنیت انرژی کشور و تأمین خوراک برای شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی خواهد بود.

وی در این باره به احداث پروژه‌های پتروپالایشی در کشور اشاره کرد و گفت: با حمایت‌های کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در بودجه سال ۱۴۰۱، عملیات اجرایی نخستین پروژه پتروپالایشی در استان هرمزگان در کنار پالایشگاه خلیج‌فارس از فرودین ماه ۱۴۰۱ آغاز می‌شود.

وزیر نفت ضمن قدردانی حمایت‌های کمیسیون انرژی مجلس در سال ۱۴۰۰ از وزارت نفت افزود: با تداوم این حمایت‌ها در سال ۱۴۰۱ شاهد اتفاق‌های خیلی خوب در صنعت نفت خواهیم بود.

اقدام‌ها و برنامه‌ها برای افزایش صادرات و ظرفیت تولید نفت و گاز

اوجی در پاسخ به پرسشی درباره اقدام‌های انجام‌شده برای افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز گفت: برنامه‌ریزی‌هایی برای افزایش ظرفیت تولید از میدان‌های نفت و گاز انجام شده است و همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو قراردادهای توسعه میدان‌ها با شرکت‌های داخلی و خارجی امضا شده است.

وی به امضای قرارداد دیگری که امروز (سه‌شنبه، ۲۴ اسفندماه) امضا می‌شود اشاره و تصریح کرد: سال ۱۴۰۱ در بحث توسعه میدان‌های نفت و گاز به‌طور ویژه میدان‌های مشترک و به‌ویژه در غرب کارون، شاهد قراردادهای جدیدی خواهیم بود.

وزیر نفت از افزایش صادرات نفت، گاز، فرآورده‌های نفتی، صادرات محصولات پتروشیمی به لحاظ حجم، وزن و وصول درآمدها یاد کرد و گفت: تا پایان امسال بیش از ۲.۵ برابر وصول درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت، گاز، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی را داشتیم که در دولت سیزدهم خوشبختانه همه فروش در سررسید اسناد وصول شده است؛ عمده فروش به‌صورت ارزی بود و بخش کوچکی تهاتر داشتیم که در قبال اقلام مورد نیاز کشور انجام شده است.

ظرفیت تهاتر نفت برای تأمین بودجه نهادها فراهم شد

اوجی در پاسخ به پرسشی درباره اختصاص سهمیه برای تهاتر نفت از سوی دیگر دستگاه‌های کشور در بودجه سال آینده توضیح داد: فروش نفت در حیطه وظایف وزارت نفت است، اما این ظرفیت ایجاد شده تا دیگر نهادها، دستگاه‌ها و سایر وزارتخانه‌های کشور بتوانند از تهاتر برای تأمین بودجه خود اقدام کند.

محیط زیست، ارزش محصولات و ایجاد اشتغال با کیفی‌سازی پالایشگاه‌ها

وی درباره کیفی‌سازی پالایشگاه‌های در حال بهره‌برداری کشور گفت: برنامه کیفی‌سازی و ایجاد ارزش افزوده برای محصولات پالایشگاه‌های جاری کشور، همچون پالایشگاه‌های نفت بندرعباس، تبریز و تهران، در قالب هشت پروژه تعریف شده که خوشبختانه مجوز تنفس خوراک برای بسیاری از آنها تعلق گرفته است.

وزیر نفت افزود: در نشست‌های وزارت نفت روند این پروژه‌ها را رصد می‌کنیم و ان‌شاءالله ظرف دو تا سه سال آینده این پروژه‌ها به بهره‌برداری می‌رسد.

اوجی در تشریح مزایای این پروژه‌ها گفت: در این پروژه‌ها در کنار کیفی‌سازی محصولات، افزایش ظرفیت پالایشگاهی، سازگاری با محیط‌ زیست، افزایش ارزش محصولات و ایجاد اشتغال برای کشور دنبال می‌شود.

وی در پایان در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر تأثیر توافق وین بر تولید و صادرات نفت اظهار کرد: با آغاز دولت مردمی سیزدهم، بنده و همکارانم در وزارت نفت، از ابتدای فعالیت، هیچ‌وقت منتظر نتایج مذاکرات نبودیم و با توجه به توانمندی متخصصان و تکیه بر تخصصی که در وزارت نفت ایجاد شده است، کار را پیش برده‌ایم و امروز خوشبختانه ۱۶ میلیارد دلار برای ۵۵ طرح در قالب قرارداد و تفاهم‌نامه امضا کرده‌ایم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن