«پتروشیمی هگمتانه» به مدار تولید بازگشت
رئیس قوه قضاییه از «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان با هدف رفع موانع تولید و احیای این مجتمع به عنوان یکی از قطبهای تولید PVC و تأمین تجهیزات پزشکی در خاورمیانه و کشور بازدید کرد.
به گزارش «انرژی امروز» از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در نخستین برنامه از سفر خود به استان همدان، در راستای حمایت از جهش تولید، رفع موانع تولید و تسهیل سرمایهگذاری برای تولید، از مجتمع «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان که با حمایتهای قضایی همزمان با سفر رییس عدلیه احیا شده است بازدید کرد.
مجتمع «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان به عنوان یکی از قطبهای اصلی تولید «پیویسی» و تأمین تجهیزات پزشکی در کشور و خاورمیانه، پس از چند سال تعطیلی و توقف و کاهش تولید، با حمایت ویژه دادگستری استان همدان و دادگستری خوزستان همزمان با بازدید رییس عدلیه احیاء شد و مسائل و مشکلات تولیدی، حقوقی و بانکی این واحد تولیدی مرتفع شد.
در نتیجه احیای تولید در کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان، شرایط برای بازگشت به کار بیش از ۲۵۰ نفر فراهم شد؛ همچنین برای اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم حدود ۱۵۰۰ نفر نیز ظرفیت فراهم شد.
«پیویسی» یکی از ارزشمندترین و پرکاربردترین محصولات صنعت پتروشیمی محسوب میشود و موارد مصرف آن بویژه در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی و نظام سلامت، نامحدود است. تولید PVC در «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان به سبب عدم تأمین مواد اولیه از جمله گاز VCM متوقف شده بود و همین امر، موجب بدهکاری این مجتمع به نظام بانکی، شرکت برق و دیگر دستگاههای ذیربط را فراهم آورده بود و نتیجتاً حسابهای بانکی این پتروشیمی مسدود و مشکلاتی در پرداخت حقوق به کارکنان ایجاد شده بود.
اکنون با ورود مجدانه دستگاه قضایی، مشکلات در این مجتمع از لحاظ تأمین مواد اولیه تولیدی و رفع انسداد حسابهای بانکی برای پرداخت معوقات کارکنان، مرتفع شد و «صنایع پتروشیمی هگمتانه» به مدار تولید بازگشت.
رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید خود از کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» همدان، بر استمرار نهضت احیای واحدهای تولیدی در سراسر کشور بویژه در سال جاری که به عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده، تاکید کرد و گفت: باید اقدامات مجدانهای در راستای افزایش ظرفیت تولیدی کلیهی بنگاههای صنعتی و تولیدی در سراسر کشور انجام گیرد. نباید اقدامات ما در راستای افزایش ظرفیت تولیدی کارخانهها بهصورت مقطعی باشد بلکه این امر مهم باید دائمی و پیوسته باشد.
رئیس دستگاه قضا گفت: اکنون میان بخشها و دستگاههای ذیربط، قراردادی برای تامین مواد اولیه و خوراک پتروشیمی هگمتانه منعقد شده است تا تولید در این کارخانه به صورت مستمر جریان داشته باشد. همه بخشهای مسئول در این رابطه باید به تعهدات خود وفق این قرارداد عمل کنند؛ ما در قوه قضاییه بر اجرای این تعهدات، نظارت کامل خواهیم داشت و پیگیری این موضوع را رها نخواهیم کرد. چنانچه لازم باشد من خودم مجدداً به این کارخانه سرکشی خواهم کرد تا ببینم آیا دستگاههای مسئول به تعهدات خود برای تامین خوراک پتروشیمی در این واحد صنعتی عمل کردند یا خیر؟ قطعاً چنانچه فرد یا دستگاهی در این امر خطیر تعلل کند و یا کارشکنی و موانعی بر سر راه به وجود آورد، ما برخورد قاطع و قانونی خواهیم داشت.
رئیس عدلیه تصریح کرد: محصولاتی که در کارخانه صنایع پتروشیمی هگمتانه تولید میشود مربوط به نیازها و ملزومات پزشکی و نظام سلامت کشور است فلذا در زمره اولویتهای اساسی میباشد. با دائمی شدن تولید محصولات در این کارخانه شاهد رفع نیاز کشور به واردات بعضی از ابزارها و وسایل پزشکی و خودکفایی در این عرصه خواهیم بود و بدینواسطه در حوزه ارزی برای کشور صرفهجویی ایجاد میشود و این امر با توجه به شرایط موجود، موضوع بسیار حائز اهمیتی است.
رئیس دستگاه قضا در ادامه حضور خود در پتروشیمی هگمتانه، از خط تولید این واحد صنعتی نیز بازدید به عمل آورد و با مهندسین و کارگران شاغل در این پتروشیمی نیز به گفتوگو پرداخت.
بر اساس این گزارش حسن عباس زاده معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در این بازدید حضور داشت و توضیحات لازم درباره آخرین وضعیت این مجتمع پتروشیمی را ارائه کرد.