پس از فایزر، آسترازنکا نیز از تاخیر در تحویل واکسن کرونا خبر داد
پس از آنکه شرکت داروسازی فایزر از تاخیر در تحویل واکسن کووید-۱۹ به کشورهای اروپایی خبر داد، اطلاعیه مشابه شرکت آسترازنکا، اروپا را نگران کرده است جاییکه برخی از کشورها حتی تا ۸۰ درصد کمتر از پیشبینیها واکسن دریافت میکنند.
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، تحویل واکسن مشترک تولیدی آکسفورد و شرکت آسترازنکا به اروپا به دلیل افت تولید در یک مرکز تولید واکسن با تاخیر روبرو خواهد شد.
قرار است اتحادیه اروپا درخواست مجوز استفاده اضطراری این واکسن را در تاریخ ۲۹ ژانویه بررسی کند. کمیسیون اروپا در قراردادی با آسترازنکا دستکم ۴۰۰ میلیون دوز از این واکسن را پیش خرید کرده است.
استلا کریاکیدس، کمیسر سلامت اتحادیه اروپا در توییتی با اصرار بر «برنامهریزی دقیق تحویل» گفت که اطلاعیه آسترازنکا «نارضایتی عمیقی» را در کمیسیون اروپا و کشورهای عضو برانگیخته است.
رودولف انشوبر، وزیر بهداشت اتریش نیز با ابراز تاسف از این موضوع گفت: «خبر بسیار بسیار بدی است.» وی افزود: «ما آمادگی پذیرش آن را نداریم و خواهیم جنگید تا این اطمینان حاصل شود که تحویل واکسن در اسرع وقت انجام میشود.»
وی تاکید کرد با این روند پیش بینی میشود اتریش در ماه فوریه تنها ۳۴۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا دریافت کند در حالیکه در ابتدا تحویل ۶۵۰ هزار دوز واکسن پیش بینی شده بود.
لیتوانی نیز اعلام کرد که تحویل واکسن آسترازنکا به این کشور به نظر میرسد برای سه ماهه نخست سال ۸۰ درصد کمتر از پیشبینیهای اولیه باشد.
در سوئد هم پیشبینی میشود در ماه نخست پس تایید این واکسن، تنها ۷۰۰ هزار دوز تحویل داده شود در حالیکه یک میلیون دوز مورد انتظار بود.
این اتفاق در حالی رخ داد که تاخیرهای اعلام شده در تحویل واکسن تولیدی شرکتهای فایزر و بیونتک در هفته گذشته خشم کشورهای اروپایی را برانگیخت.
احتمال شکایت از شرکت فایزر
دومنیکو آرکوری، مامور ویژه ایتالیا برای موارد اضطراری با اشاره به اینکه این کشور قصد دارد از فایزر شکایت کند گفت: «اعتقاد داریم که فایزر در حال حاضر مقصر است.»
وی با تاکید بر اینکه حق برخورداری از سلامت قابل مذاکره نیست گفت: «کاهش ۲۰ درصدی ذخایر واکسن فایزر یک تخمین نیست بلکه یک اتفاق قطعی غم انگیز است.»
کلمان بون، وزیر مشاور در امور اروپایی فرانسه روز جمعه از شرکت فایزر خواست به تعهدات خود درباره تحویل واکسن احترام بگذارد.
واکسن تولیدی مشترک آکسفورد و آسترازنکا این مزیت را دارد که ارزانتر از قیمت واکسن سایر رقبا است. همچنین ذخیرهسازی و حمل و نقل آن آسانتر است به خصوص از واکسن تولیدی شرکتهای بیونتک و فایزر که باید در دمای منفی ۷۰ درجه نگهداری شوند.
به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، بیماری همهگیر کووید-۱۹ تاکنون باعث کشته شدن بیش از ۷۰۰ هزار نفر در اروپا شده است و ۳۲ میلیون نفر نیز به این بیماری مبتلا شدهاند.