کرونا میلیاردها دلار به ثروت صاحب آمازون افزوده است

هم‌زمان با پخش خبر افزایش ثروت جف بزوس به میزان ۲۳ میلیارد دلار، دادگاهی در پاریس فعالیت شرکت آمازون را محدود کرد. اتهام آمازون: کم‌توجهی به سلامت کارکنانش در برابر ویروس کرونا.

از آغاز سال جاری میلادی تا ۱۵ آوریل ثروت جف بزوس ۲۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار افزایش یافته و به ۱۳۸ میلیارد دلار رسیده است.

صاحب شرکت آمازون این موفقیت را بیش از هر چیز مدیون بحرانی است که ویروس کرونا (سارس کوو-۲) به جهانیان تحمیل کرده، زیرا با گسترش کووید-۱۹، بیماری ناشی از کرونا، سفارش‌های آنلاینی بیش از پیش بالا رفته است.

اکنون بزوس در فهرست صد میلیاردر برتر «بلومبرگ» با فاصله زیادی بیل گیتس‌ و برنارد آرنو، دومین و سومین فرد ثروتمند جهان را پشت سر گذاشته است.

گیتس و آرنو تحت تاثیر محدویت‌هایی که کرونا اعمال کرده، در مدت زمان مشابه، به ترتیب هشت میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و ۲۳ میلیارد دلار ضرر کرده‌اند.

ثروت ورن بافت، چهارمین میلیاردر برتر فهرست «بلومبرگ» هم در همین بازه زمانی بیش از ۱۳ میلیارد دلار کاهش یافته است.

ثروت بیشتر، کارکنان بیشتر

آمازون از آغاز بحران کرونا ۱۰۰ هزار همکار جدید در ایالات متحده استخدام کرده و قرار است که ۷۵ هزار نفر دیگر هم به شمار کارکنان خود بیافزاید.

موفقیت آمازون باعث رشد سهام این شرکت آمریکایی در بازار بورس هم شده است. در آغاز بحران کرونا که سهام تقریبا تمامی شرکت‌ها در بازارهای بورس افت کرده بود، آمازون هم از این روند منفی در امان نماند. اما این بحران برای آمازون خیلی زودگذر بود.

روز۲۱ فروردین (۹ آوریل) ارزش سهام آمازون به دوهزار ۲۹۲ دلار رسید و رکورد تازه‌ای برجا گذاشت.

تغییر در رفتار «بدترین رئیس دنیا»؟

این که رئیس شرکت آمازون با وجود افزایش دائمی ثروتش آن طور که باید به کارکناش نمی‌رسد موضوع تازه‌ای نیست.

بر اساس گزارش‌هایی که در سال‌های اخیر در باره فشار روحی و جسمی بر کارکنان آمازون و دستمزد پایین آنها منتشر شده، بزوس علاقه چندانی به بالابردن استاندارد زندگی همکارانش نشان نداده است.

اتحادیه سندیکاهای جهانی در سال ۲۰۱۴ به بزوس لقب “بدترین رئیس دنیا” را داد. این اتحادیه گفته بود که شیوه کار در انبارها و دفاتر آمازون مانند شیوه کار در قرن نوزدهم میلادی است.

البته برخی ناظران معتقدند که انتقادات گسترده در این سال‌ها باعث تغییر رفتار بزوس شده و او بیش از گذشته به کارکنانش می‌رسد.

با وجود این، میلیاردر آمریکایی مصمم است در آمازون هر چه بیشتر از ربات استفاد کند و تا جایی که امکان دارد از شمار کارکنایش بکاهد.

رای دادگاه علیه آمازون

روز چهارشنبه، ۲۷ فروردین دادگاهی در فرانسه حکمی علیه آمازون صادر کرد که تاییدی بر گفته‌ها در باره اوضاع کارکنان این شرکت به‌شمار می‌رود.

بر اساس این حکم، آمازون موظف است از روز ۲۸ فروردین به مدت یک ماه تنها کالاهای بسیار ضروری مانند دارو، مواد خوراکی یا کالاهای بهداشتی را بفروشد یا از جانب فروشگاه‌های اینترنتی دیگر به مشتریان برساند.

علت این تصمیم دادگاه، شکایت از آمازون به دلیل کم‌توجهی به سلامت کارکنانش در برابر ویروس کرونا اعلام شد.

آمازون با وجود اخطارهای مجدد از جانب مسئولان بهداشتی، به فاصله‌گذاری اجتماعی و ضدعفونی کردن محل کار اهمیت نداده است.

در صورتی که شرکت آمریکایی به حکم دادگاه فرانسوی گردن ننهد، باید روزانه یک میلیون یورو جریمه پرداخت کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن