کشورهای اروپایی واردات گاز از آذربایجان را افزایش می‌دهند

اپراتورهای ملی سیستم توزیع گاز بلغارستان، رومانی، مجارستان و اسلواکی روز سه‌شنبه توافق کردند که انتقال گاز طبیعی از آذربایجان را با استفاده از زیرساخت‌های موجود در کشورهایشان افزایش دهند.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز؛ این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که کشورهای اروپایی یاد شده تا همین اواخر به شدت به انرژی روسیه وابسته بودند.

الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان، امضای توافقنامه بین کشورهای اروپایی و شرکت دولتی نفت کشورش را «گامی به موقع و بسیار خوب از نظر شرایط زمانی» خواند.

این توافقنامه می‌تواند زمینه عرضه بیشتر و مطمئن‌تر گاز مصرفی اروپا برای بسیاری از کشورهای این قاره را به ارمغان بیاورد.

توافقنامه یاد شده در شهر صوفیه، پایتخت بلغارستان به امضا رسید و الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان نیز در مراسم امضای قرارداد حضور داشت.

اتحادیه اروپا پس از تهاجم نظامی مسکو به اوکراین در تلاش است تا با قطع وابستگی به گاز روسیه، منابع تامین انرژی خود را متنوع کند و برای این منظور به سراغ دیگر صادرکنندگان رفته است.

بروکسل در همین راستا ماه ژوئیه گذشته یادداشت تفاهمی با باکو برای دو برابر کردن واردات گاز از جمهوری آذربایجان و رساندن آن به سالانه ۲۰ میلیارد متر مکعب تا سال ۲۰۲۷ به امضا رسانده بود.

کریدور گاز جنوب

رومن رادف، رئیس جمهوری بلغارستان می‌گوید: «جنگ در اوکراین ما را به سوی یافتن ابعاد جدیدی از مفاهیم حسن همجواری، کمک متقابل و همبستگی هدایت کرد. این مسئله همچنین ما را بر آن داشت تا به دنبال راه حل های کارآمد و کاملا نوین، مسیرهای جدید و شیوه‌های جدید تامین باشیم تا نقشه لجستیکی بین المللی را باز‌ترسیم کنیم.»

بلغارستان از طریق یک اتصال داخلی با یونان به کریدور گاز جنوبی متصل است؛ این پروژه شامل خط لوله‌ای چند بخشی است که برای انتقال گاز طبیعی از آذربایجان به ایتالیا طراحی شده است.

یونان به عنوان رابط این پروژه امکان تحویل ۱ میلیارد متر مکعب گاز دریای خزر به بلغارستان را فراهم می کند؛ این میزان نزدیک به یک سوم نیاز کشور را پوشش می دهد و از ظرفیت افزایش سالانه تا ۵ میلیارد متر مکعب گاز نیز برخوردار است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن