کمبود 2.5 متر مکعب بر ثانیهای آب در اصفهان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان از کمبود 2.5 متر مکعب بر ثانیهای آب در زمان پیک مصرف خبر داد و گفت: طی سال جاری ، 500 لیتر بر ثانیه به ظرفیت تأمین آب در طرح آبرسانی اصفهان بزرگ اضافه شد اما از سوی دیگر با تشدید کاهش منابع آب زیرزمینی مواجه شدیم.
به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، حسین اکبریان در اجلاس مدیریت منابع آب فلات مرکزی ایران با اعلام این مطلب بیان کرد: ظرفیت تامین فعلی آب در طرح آبرسانی اصفهان بزرگ در سال جاری در حدود 14 متر مکعب بر ثانیه است که نسبت به سال گذشته 500 لیتر بر ثانیه افزایش پیدا کرده اما در همین مدت ظرفیت تولید از محل آبهای زیرزمینی حدود 600 لیتر بر ثانیه کاهش یافته و چاههای فلمن نیز با ظرفیت 3.2 متر مکعب بر ثانیه، به طور کامل خشک شده است.
وی در این جلسه به تشریح شرایط، نیازمندیها و چالشهای سامانه اول آبرسانی اصفهان بزرگ پرداخت و تأکید کرد: با توجه به کمبود 2.5 متر مکعب بر ثانیهای آب در زمان پیک مصرف، پیشبینی سامانههای جایگزین از منابع آب حوضه و یا خارج از حوضه زایندهرود باید در دستور کار قرار گیرد.
اکبریان با بیان اینکه 89 درصد جمعیت تحت پوشش شرکت آبفای استان تحت پوشش یک سامانه آبرسانی قرار دارند، خاطرنشان کرد: با توجه به فرهنگسازیهای صورت گرفته از سوی این شرکت در زمینه مدیریت مصرف، سرانه تولید آب 8 درصد و مصارف خانگی نیز 5 درصد کمتر از میانگین کشور شده است و تداوم اقدامات فنی، فرهنگی و قانونی به منظور مدیریت و کاهش مصرف آب امری الزامی است.
وی با بیان اینکه 98 شهر و 949 روستا با جمعیتی بیش از 4 میلیون و 800 هزار نفر تحت پوشش خدمات این شرکت قرار دارند، تصریح کرد: از این تعداد، 58 شهر و 380 روستا با جمعیتی بالغ بر 4 میلیون و 329 هزار نفر که 89 درصد از جمعیت تحت پوشش این شرکت را در بر میگیرند از سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ استفاده میکنند و 40 شهر و 569 روستا با جمعیتی بالغ بر 528 هزار نفر خارج از طرح آبرسانی اصفهان بزرگ قرار دارند.
مدیرعامل آبفای استان اصفهان ادامه داد: آبرسانی به 320 روستا به صورت سیار انجام میشود که هزینه زیادی در بر دارد و برای ساکنین روستاها نیز مشکلات عدیدهای را ایجاد کرده است.
وی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده توسط شرکت مشاور، در سال 1410 متوسط نیاز آبی استان اصفهان 15 متر مکعب بر ثانیه و در زمان پیک 20 متر مکعب بر ثانیه خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کدورت آب ورودی به تصفیهخانه آب اصفهان در زمان جاری شدن سیل تابستان سال جاری افزود: همین مشکل سبب شد تا خروجی تصفیهخانه کاهش پیدا کند و برخی از مناطق استان با کمبود و افت فشار آب مواجه شوند که خوشبختانه با تمهیدات پیشبینی شده بحران را پشت سر گذاشتیم.
گفتنی است در این مراسم، استاندار اصفهان، نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، برخی از مسئولان استانی، سرپرست حوضه آبریز زایندهرود و حوضه جنوب غربی فلات مرکزی ایران به زاینده رود و خشک شدن این رودخانه پرداختند.