یک دهم درصد آب مصرفی کشور در نیروگاهها استفاده میشود
مدیرعامل شرکت برق حرارتی گفت: میزان مصرف آب در نیروگاهها در مقایسه با سایر بخشها بسیار محدود و کمتر از هفت درصد مصرف آب در بخش صنعت و یک دهم درصد از کل آب مصرفی کشور است.
به گزارش«انرژی امروز» از وزارت نیرو، عبدالرسول پیشاهنگ، مدیرعامل شرکت برق حرارتی در چهلویکمین همایش شیمی نیروگاههای کشور با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد قطعات نیروگاهی در کشور تولید میشوند، گفت: در ساخت توربین گازی جزو پنج کشور دنیا هستیم و ۵۰ درصد نیروگاههای کشور ساخت داخل است.
وی با تاکید بر اهمیت بخش شیمی نیروگاههای حرارتی و تاثیر تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی بر کیفیت و کمیت آب و بخش بخار سیستمهای نیروگاهی، گفت: در نیروگاههای بخار سالانه ۱۳۰ میلیون مترمکعب آب مصرف میشود که ۷۷ درصد از این مقدار در برجهای خنککننده تر بوده و از آنجایی که این حجم از آب زیاد است باید در این باره دقت نظر بیشتری اعمال شود.
پیشاهنگ ادامه داد: میزان مصرف آب کشور حدود ۹۸ میلیارد مترمکعب است که ۹۰ درصد از این میزان در بخش کشاورزی، هشت درصد در بخش شرب و بهداشتی و دو درصد در بخش صنعت مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی تاکید کرد: در پنج سال گذشته در تمام طرحهای توسعهای شرکت برق حرارتی، سیستمهای خنک کن از آب بر به سیستمهای خنک کن هوایی تغییر تکنولوژی دادهاند که باعث شده تا مصرف آب در سیستمهای خنککن نزدیک به صفر شود.
ضرورت بهره مندی نیروگاهها از توان شرکتهای دانشبنیان
وی با اشاره به تصور نادرست در خصوص میزان مصرف آب در برجهای تر نیروگاهی، اظهار داشت: برخی ایجاد فروچاله در دشت فامنین همدان را مرتبط با مصرف آب بالای برجهای تر نیروگاه شهید مفتح همدان دانستهاند که با بررسیهای انجام شده توسط شرکت برق حرارتی مشخص شده این فروچالهها ارتباطی با این نیروگاه نداشته است.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی بر ضرورت استفاده از پساب فاضلاب در واحدهای حرارتی تاکید کرد و گفت: همه نیروگاههای بخار باید همانند همدان و اصفهان برنامههای لازم جهت تبدیل برجهای تر به خشک را انجام دهند.
پیشاهنگ افزود: ضروری است تا روشهای جدیدی جهت تصفیه آب با هدف کاهش سطح مواد مصرفی و شیمیایی ابداع شود تا امکان بازچرخانی آب در بویلرها فراهم گردد.
وی به ضرورت بهرهمندی نیروگاهها از توان شرکتهای دانشبنیان اشاره و تاکید کرد: در خصوص تولید روغن توربین و هیدرولیک خوشبختانه برخی از نیروگاهها همچون رامین اهواز پیشتاز هستند و امیدواریم در زمینه تهیه روغن ترانسفورماتور نیز با کمک و همکاری متخصصان کشور وابستگیها به حداقل کاهش یابد.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی در پایان با بیان اینکه اکنون برخی کشورها با تقویت بخش شیمی تا ۴۰ درصد هزینه تعمیرات خود را کاهش دادهاند به نقش برجسته شرکتهای دانش بنیان در کاهش مساله خوردگی اشاره کرد و گفت: با استفاده از تجربه برگزاری چنین سمینارهایی میتوان در نگهداری توربینهای بخار و بویلر، کم هزینهتر عمل کرد.