یک مقام وزارت نیرو از امکان دوبرابر شدن توان نیروگاه‌های برق‌آبی خبر داد

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، از امکان دو برابر شدن توان نیروگاه‌های برق‌آبی در یک دهه آینده خبر داد.

به گزارش «انرژی امروز» سیدحسن رضوی در گفتگو با صدا و سیما؛ با اشاره به اینکه هم اکنون این شرکت سه هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه در دست احداث دارد افزود: حدود ۶ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیز در دست مطالعه است به نحوی که تا سال ۱۴۱۵ این ظرفیت به اجرا رسیده و در مدار تولید قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر توان تولید نیروگاه‌های برق‌آبی در کشور ۱۲ هزار مگاوات است گفت: با اجرای طرح‌هایی که در شرکت آب و نیرو در حال اجرا است میزان تولید نیروگاه‌های برق‌آبی در یک دهه آینده تا دو برابر افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت آب و نیرو، با بیان اینکه بسیاری از سازه‌های موجود در کشور از جمله سد گتوند امکان توسعه نیروگاه برق‌آبی را دارد افزود: سد‌هایی در کشور ساخته شده که امکان احداث نیروگاه برق‌آبی در بخش سد‌های تنظیمی پایین دست آن‌ها وجود دارد که می‌توانیم در مابقی سد‌های دارای نیروگاه‌های برق‌ آبی انجام دهیم.

رضوی ادامه داد: در حال حاضر زیرساخت‌های موجود در کشور به نحوی است که اگر نگاهمان را در خصوص نیروگاه‌های برق‌آبی تغییر دهیم به راحتی می‌توان از این ظرفیت مغفول مانده، استفاده بهینه کرده و به بسیاری از مشکلات را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه در برنامه‌های هفتم و هشتم توسعه نگاه به این بخش پررنگ‌تر شده است گفت:​ نیروگاه‌های برق‌ آبی کوچک و نیروگاه‌های جریانی از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌توان با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و جذب این سرمایه‌ها در کنار بستر سازی و حکمرانی مناسب مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و نیرو با اشاره به اینکه حکمرانی خوب در این زمینه یعنی تغییر تعرفه‌های ابلاغی و بسترسازی مناسب برای جذب سرمایه گذار افزود:​ ما باید تغییرات عمده‌ای در بخش تعرفه گذاری این نیروگاه‌ها انجام داده و آن‌ها را با توجه به شرایط فعلی و آینده کشور تدوین کنیم، زیرا ما با تغییر اقلیم مواجهیم که در این تغییر ممکن است در یک روز در یک شهرستان به اندازه چهار سال بارش اتفاق بیفتد و یا در طول هشت سال در منطقه وسیعی از کشور نصف بارندگی سالیانه را نداشته باشیم بنابراین ما باید خود را برای هر دو شرایط آماده کنیم.

وی ادامه داد:​ ایجاد مخازن هم در خشکسالی به ما کمک کرده است و هم در حال حاضر که با باران‌های شدید و کوتاه مدت مواجه هستیم می‌توانند موثر باشند، اما به هر حال ما باید برای این شرایط برنامه ریزی کنیم تا از این ظرفیت در کنار سایر نیروگاه‌های تجدید پذیر از جمله آفتاب، باد و زمین گرایی استفاده بهینه داشته باشیم.

مهندس رضوی با بیان اینکه ما باید در طول برنامه‌های آتی به داشته هایمان اتکا کنیم و توسعه‌هایمان را بر اساس آن‌ها هدف گذاری کنیم گفت: جذب سرمایه گذار برای توسعه نیروگاه‌های مقیاس کوچک می‌تواند در پایداری شبکه برق بسیار موثر باشد، زیرا معتقدیم از نیروگاه‌های جریانی برق آبی کوچک در طول دو برنامه پنج ساله می‌توانیم تا ۱۰ هزار مگاوات برق تولید کنیم در حالی که این نیروگاه‌ها نیاز به ساخت سد جدید ندارد و سد‌هایی که در سال‌های گذشته ساخته شده و خطوط انتقالی که هم اکنون در کشور موجود است برای بهره برداری از این نوع نیروگاه‌های برق‌آبی کافی است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن