تله‌کوم آلمان هم ایران را ترک کرده است

دو شرکت دیگر آلمانی هم اعلام کرده‌اند که به معامله‌های خود با جمهوری اسلامی خاتمه داده و ایران را ترک می‌کنند. شرکت مخابراتی تله‌کوم (Deutsche Telekom) با ۳۲ درصد سهام دولتی و شرکت ملی راه‌آهن آلمان (Deutsche Bahn) با ۱۰۰ درصد سهام دولتی از بیم تحریم‌های آمریکا، همان مسیری را برگزیده‌اند که پیش‌تر خودروسازی دایملر و ماشین‌سازی هرن‌کنشت (Herrenknecht) رفته بودند.

شرکت تله‌کوم البته از همان ماه مه گذشته عملا تمامی فعالیت‌های خود در ایران را متوقف کرده بود. شرکت راه‌آهن آلمان نیز می‌خواهد به پروژه‌های خود در ایران تا حداکثر سپتامبر آینده خاتمه دهد. خبرگزاری فرانسه به نقل از مسئولان تله‌کوم، دلیل توقف فعالیت‌های این شرکت آلمانی در ایران را `حساسیت` بین‌المللی در روابط با جمهوری اسلامی عنوان کرده است.

هم بزرگترین اپراتور ارتباطی آلمان و هم شرکت راه‌آهن این کشور با چنین تصمیمی عملا به توصیه‌های مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بی‌توجهی کرده‌اند؛ فدریکا موگرینی در واکنش به تحریم‌های اعلام‌شده علیه جمهوری اسلامی از سوی رئیس جمهوری آمریکا، اروپایی‌ها را به تقویت معاملات تجاری با ایران فراخوانده بود.

فرار از خطر

شرکت مخابراتی تله‌کوم می‌خواهد با ترک ایران خطری جدی را از سر راه خود بردارد. ماندن این شرکت در ایران می‌تواند بهانه‌ای برای آمریکا شود تا جلوی ادغام `تی‌−موبایل یو اس`، یکی از شرکت‌های زیرمجموعه تله‌کام، با شرکت آمریکایی `اسپرینت` را بگیرد. مذاکرات تله‌کوم با این شرکت رقیب خود در آمریکا و توافق بر سر ادغام `تی‌−موبایل یواس` با آن، روند دشوار و پرزحمتی را طی کرده است.

به همین دلیل هم بود که تله‌کوم سه هفته پس از اعلام خبر ادغام، در روز ۱۸ ماه مه ناچار به تصمیم‌گیری در مورد توقف فعالیت‌هایش در ایران شد. چنین بود که تمامی کارکنان دتکون (Detecon)، از ایران فراخوانده شدند و معاملات تجاری آن با ایران در لحظه پایان پذیرفت. دتکون یکی از شرکت‌های تابعه تله‌کوم آلمان است که در عرصه خدمات مشاوره به شرکت‌های مرتبط با صنعت ارتباطات فعالیت دارد.

کارکنان دتکون بارها پروژه‌هایی را در ایران در دست داشته‌اند؛ آخرین پروژه‌های این شرکت با شرکت مخابرات ایران و نیز شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل در جریان بود.

یکی از سخنگویان این شرکت تابعه تله‌کوم گفت: «معاملات دتکون در ایران بسیار اندک بوده است. تا زمان تصمیم در مورد توقف فعالیت‌ها، میزان فروش ما در ایران در سال ۲۰۱۸ به حدود ۳۰۰ هزار یورو رسیده بود».

تغییر عملیات بانکی

شرکت راه‌آهن آلمان نیز از روابط ایجاد شده میان خود با جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۷ میلادی صرف‌نظر کرده و `به‌زودی` به دو پروژه خود در ایران خاتمه می‌دهد. این شرکت دلیل خود برای چنین تصمیمی را `تغییر رویه عملیات بانکی` عنوان کرده است.

چه تله‌کوم و چه راه‌آهن آلمان، همچون دیگر شرکت‌های مرتبط با جمهوری اسلامی، از امتناع بانک‌های بین‌المللی برای معاملات گسترده پولی با ایران رنج می‌برند.

یک شرکت مهندسی و مشاوره از زیرمجموعه‌های شرکت راه‌آهن آلمان، تفاهم‌نامه‌ای با شرکت `راه‌آهن شرقی بنیاد` امضا کرده و قرار بود برای بهبود خدمات راه‌آهن ایران با این شرکت همکاری کند. پروژه دیگر راه‌آهن آلمان، قرارداد مشاوره‌ای با شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی برای بازسازی ساختار این شرکت بود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن