خطوط انتقال، رکن اساسی توسعۀ صنعت گاز

ماموریت اصلی شرکت انتقال گاز ایران «انتقال پاک، ایمن، پایدار و بهره ور گاز طبیعی» است. این شرکت به عنوان بزرگ ترین زیرمجموعه شرکت ملی گاز ایران، وظیفه انتقال گاز از منابع تولید داخلی و خارجی و فروش به مبادی تعیین شده داخلی و پایانه های صادراتی و انجام سوآپ فراورده های فوق الذکر را دارد که این مهم، توسط 10 منطقه عملیاتی شامل منطقه 1 (خوزستان)، منطقه 2 (اصفهان)، منطقه 3 (تهران)، منطقه 4 (خراسان)، منطقه5 (فارس)، منطقه 6 (هرمزگان)، منطقه 7 (همدان)، منطقه 8 (آذربایجان شرقی)، منطقه 9 (مازندران) و منطقه 10 (بوشهر)  به انجام می رسد. این شرکت ازلحاظ حجم خطوط لوله و تاسیسات تحت بهره برداری با دارابودن بیش از 36 هزار کیلومتر خط لوله و 81 ایستگاه تقویت فشار گاز با 292 توربوکمپرسور،رتبه نخست را در آسیا و خاورمیانه و رتبه چهارم جهان را پس از کشورهای آمریکا، روسیه و کانادا به خود اختصاص داده است.

شرکت انتقال گاز ایران هم اکنون، پتانسیل انتقال 280 میلیارد مترمکعب گاز در سال را دارد که درصورت اجرای ملزومات مورد نیاز و طرح های توسعه در آینده، این رقم در افق 1404 سالانه به 400 میلیارد متر مکعب خواهد رسید. این شرکت به عنوان بهره بردار پروژه های توسعه ای شرکت ملّی گاز ایران بوده و با توجه به ماموریت خود، نقش اساسی در روند توسعه صنعت گاز کشور در ابعاد کمّی و کیفی برعهده دارد که جزئیات توسعه فعالیت  های شرکت،  در نمودارهای 1 تا 3 قابل مشاهده است.

جایگاه ویژه مدیریت دانش در فعالیت های شرکت انتقال گاز ایران

با توجه به نقش ویژه و جایگاه مدیریت دانش در روند مدیریت نوین و روزآمد، به این موضوع در شرکت انتقال گاز ایران نیز با نگرشی جامع و هم راستا با ماموریت شرکت نگاه می شود. این موضوع در نقشه استراتژی شرکت به عنوان یکی از مسائل استراتژیک، لحاظ شده و اقدامات مرتبط با آن نیز در حال انجام است. با توجه به اینکه استقرار نظام مدیریت دانش به صورت یکپارچه در سطح شرکت ملی گاز ایران در حال انجام است، شرکت انتقال  ایران نیز هم راستا با سیاست های کلان صنعت گاز کشور، این موضوع را در دستور کار قرار داده است؛ تا جایی که این روند در منطقه 3 انجام شده و در منطقه 2 نیز در حال انجام است. افزون بر این موارد، موضوع مستندسازی و ثبت تجارب در فرایندها و سیستم های مختلف عملیاتی ازجمله سیستم IPCMMS صورت می گیرد. هم زمان با استقرار نظام مند و منطقی مدیریت دانش در سطح شرکت،  با هدف ارتقای سطح بلوغ مدیریت دانش سازمان و همچنین ذخیره، مستند سازی و انتقال اطلاعات، تجارب و دانش همکاران شرکت در سطح ستاد و مناطق 10گانه عملیاتی، در سال گذشته، نخستین اولین همایش علمی-کاربردی با استقبال بسیار خوب همکاران برگزار شد که در آن، حدود 450 مقاله دریافت شد که پس از انجام مراحل داوری، 140 مقاله پذیرفته شد و نتایج آن از طریق پورتال داخلی به اشتراک گذاشته شده است.

برگزاری الپمیاد فنی

اقدام ارزشمند دیگری که برنامه ریزی  دقیقی برای انجام آن شده است، برگزاری المپیاد فنی و عملیاتی بهره برداران تاسیسات تقویت فشار گاز است. این موضوع علاوه بر بالابردن انگیزه کاری بهره برداران تاسیسات تقویت فشار به عنوان خلبانان تجهیز، زمینه استفاده بهینه و کارآمد از دانش و مهارت های آنها را فراهم می آورد،  بخش های مختلف سازمان را با موضوع مدیریت دانش درگیر می کند و سبب توسعه فرهنگ مدیریت دانش نیز می‌شود.

مهندسی ارزش و استقرار نظام مدیریت دارایی های فیزیکی

با توجه به پیاده سازی المان های مختلف، مدیریت دارایی های فیزیکی نیز در شرکت انتقال گاز در دستور کار قرار دارد. همچنین  مهندسی ارزش (Value Engineering) به عنوان یکی از قسمت ها یا المان های مربوط به مرحله  Design از چرخه عمر دارایی ها در فرایندهای اجرایی شرکت انتقال گاز، حائز اهمیت و رتبه است. با توجه به اینکه شرکت انتقال گاز ایران، شرکتی بهره بردار است و تأسیسات مورد نیاز توسط شرکت مهندسی و توسعه گاز، طراحی و ساخته می شوند و در اختیار شرکت انتقال گاز قرار می گیرند؛ در این راستا، نظرات کارشناسی در شرکت انتقال، هم سو و تجمیع شده و به صورت کتبی یا شفاهی، در جلسات مختلف به کارشناسان و نمایندگان شرکت مهندسی و توسعه گاز ارائه می شود. همچنین در زمینه پروژه هایی که خود شرکت مسئولیت آنها را برعهده دارد، احصای فرایند مهندسی ارزش، همواره در دستور کار قرار دارد و به طور معمول، توجه به بهبود مستر، همواره در دستور کار متخصصان و کارکنان این شرکت قرار می گیرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن