دیپلماسی آبی با افغانستان برای احیای هامون نتیجه می ‌دهد

مدیر دفتر اکوسیستم های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: 95 درصد تالاب هامون در خارج از کشور است و بخش انتهایی حوزه در کشور ما است لذا برای احیای آن با جلساتی که با کشور افغانستان داشته ایم آنان پذیرفته اند که برای حیات دوباره تالاب اقدام کنند.

مسعود باقرزاده کریمی گفت: 95 درصد حوزه آبخیز تالاب هامون در خارج از کشور است و تنها بخش انتهایی حوزه در کشور ما است و باید فعالیتمان را در این زمینه متمرکز کنیم که یکی از فعالیتهای آن مدیریت در سرزمین خودمان برای حفظ تالاب است و دیگری بخش های برون سرزمینی و بین کشوری است که آن هم اقدامات خوبی از سوی وزارت امورخارجه کشورمان با همکاری دستگاههایی از جمله سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفته است لذا با رایزنی های انجام شده با کشور همسایه کارگروهی تشکیل شده و قرار است حق آبه ای از رودخانه هیرمند به کشور ما برسد .

وی ادامه داد: براساس قرارداد فی مابین ایران و افغانستان 820 میلیون متر مکعب برای مصارف کشاورزی و شرب منطقه تامین می شود و لاجرم ما نیازمند این هستیم که راهکارهای کوتاه مدت در این زمینه در نظر داشته تا مشکل کمبود آب، گرد و غبار و دیگر مسائل مردم جنوب کشورمان مرتفع شود.

باقرزاده کریمی تصریح کرد: در شهرهای جنوبی کشورمان از جمله مردم حاشیه تالاب هامون علاوه بر نبود آب و گرد و غبار از بیکاری نیز رنج می برند لذا با احیای تالاب هامون فعالیت های غیرآبی با ایجاد بازارچه های مرزی، آبهای آزاد ، شهرک های صنعتی و ظرفیت سازی و گسترش شهرک های های تیک می توان وضع خوبی برای مردمانش رقم زد ، همچنین قرار است در آن منطقه انرژی های نو همچون باد برای تبادل انرژی با کشور افغانستان اقدام کنیم.

مدیر دفتر اکوسیستم های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شرایط تالاب هامون اصلا خوب نیست و ما در سال آبی که گذراندیم کمتر از دو درصد آورد سالانه هیرمند وارد کشورمان شده که در 40 تا 50 سال گذشته بی سابقه است بنابراین ما باید رویکردهای اصلاحی مان را سرعت دهیم و زمان برای ما عامل تعیین کننده است.

باقرزاده کریمی در پاسخ به اینکه آیا کشور همسایه در زمینه احیای تالاب به راحتی متقاعد شده است یا خیر؟ ادامه داد: در اوایل کشور افغانستان در رابطه با احیای تالاب دیدگاه متفاوتی داشتند و ما تغییر اقلیم آب و هوا در آن منطقه را نیز می پذیریم ولی طرحهای توسعه ای می تواند در رابطه با وضعیت تالاب تاثیرگذار باشد و در حال حاضر مشغول بررسی حق آبه ایران و راستی آزمایی در این زمینه هستیم، اینکه آیا می توانیم با این آب موجود به صورت مشترک فعالیت هایی برای بررسی وضعیت خاک، آب و تالاب داشته باشیم که امیدواریم با کارگروههای 4 گانه شکل گرفته تمام مسائل دو کشور مرتفع شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن