874 هزار بشکه در روز؛ رکورد بی سابقه خرید نفت چین از ایران

آخرین آمارهای گلوبال پلاتس حاکی از آن است که واردات نفت چین از ایران در ماه آگوست و در آستانه اعمال مجدد تحریم های آمریکا در ماه نوامبر، به رکورد 874 هزار بشکه در روز رسیده است؛ این در حالی است که بر اساس آمار اداره گمرک چین، آخرین رکورد بالای واردات نفت چین از ایران به آوریل 2014 با رقم روزانه 803 هزار بشکه باز می‌گردد.

واردات در ماه آگوست شامل واردات مستقیم ارسال شده با کشتی به مقصد چین و یک محموله بسیار بزرگ که در میانمار تخلیه شد، است و این محموله از طریق خط لوله چین- میانمار به پالایشگاهی در جنوب غرب چین ارسال شده است. بر اساس این آمار، واردات نفت چین از ایران در بازه ژانویه تا ماه آگوست 165.57 میلیون بشکه بوده است که 72 درصد کل وارداتی است که چین در تمام سال 2017 از ایران داشته است. پکن در تمام سال گذشته میلادی 229.99 میلیون بشکه نفت از ایران خریده است.

در همین راستا، این گمانه زنی مطرح شده که بعید است این رقم تا پایان سال افزایش یابد و رقم بی سابقه واردات در ماه آگوست، احتمالا به این دلیل است که چین می خواهد در آستانه اعمال مجدد تحریم ها در ماه نوامبر، تا آنجا که ممکن است نفت ایران را بخرد.

خریداران چینی احتمالا در ماه آگوست 17.42 میلیون بشکه نفت معادل 581 هزار بشکه در روز از ایران برای تحویل در ماه سپتامبر خریده‌اند که شامل یک محموله بسیار بزرگ به مقصد میانمار است. بیشتر نفت ایران که به چین ارسال می شود توسط پالایشگاه های چینی مصرف می شود و باقی در مخازنی که توسط شرکت ملی نفت ایران اجاره شده است، ذخیره می شود.

انتظار می رود، علی رغم تحریم ها، پکن همچنان بزرگ ترین خریدار نفت ایران باقی بماند، زیرا پکن اعلام کرده که تجارت میان کشور علی رغم تحریم ها حالت عادی خود را حفظ می‌کند.

درحالی که سینوپک، بزرگ ترین پالایشگاه جهان به لحاظ ظرفیت و توان عملیاتی است که نزدیک به دو سوم نفت وارداتی چین از ایران را جذب می کند و این پالایشگاه در سال 2017 حدود 149.83 میلیون بشکه نفت از ایران خریده است، یک مقام شرکت سینوپک هفته گذشته گفت که تجارت این شرکت در صورت توقف واردات از ایران زیان خواهد دید.

این مدیر چینی توضیح داد، وابستگی سینوپک به نفت ایران طبیعی است، زیرا بیشتر پالایشگاه‌ها برای پالایش نفت ایران ساخته و تنظیم شدند. نفت ایران محتوای آروماتیک غنی دارد و مدت زیادی است ایران این ماده را به صورت قانونی برای این شرکت تامین می‌کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن