دو سرمایه‌گذار خارجی برق در راه سیستان‌وبلوچستان

وزیر نیرو گفت: 21 سرمایه‌گذار بخش خصوصی مجوز ساخت نیروگاه بادی در میل نادر واقع در شمال سیستان و بلوچستان را از وزارت نیرو دریافت کرده اند.

حمید چیت چیان دوشنبه شب در نشست پیگیری مصوبات هیات دولت با مدیران استانی وزارت نیرو در زاهدان اظهار داشت: 20 کیلومتر خط انتقال 400 کیلو ولت و یک پست 400 کیلوولت در میل نادر سیستان و بلوچستان ساخته می‌شود تا بخش خصوصی اشتیاق بیشتری برای سرمایه‌گذاری در این منطقه داشته باشد.

وی ادامه داد: این 21 مجوز سرمایه‌گذاری در میل نادر منجر به تولید هزار مگاوات برق خواهد شد.

وزیر نیرو بیان کرد: 200 مگاوات نیروگاه پراکنده در 25 نقطه در سیستان و بلوچستان ساخته خواهد شد.

چیت چیان افزود: برای ساخت این 200 مگاوات برق در سیستان و بلوچستان 2 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وزیر نیرو مصوبات هیات دولت برای رفع مشکلات برق در سیستان و بلوچستان را بسیار مفید و کارگشا عنوان کرد اما کافی ندانست و اظهار داشت: برای تامین برق مورد نیاز سیستان و بلوچستان در وزارت نیرو تصمیمات بسیار خوبی گرفته شده است.

وی بیان کرد: پس از بازدید میدانی از مشکلات حوزه برق سیستان و بلوچستان گزارشی به هیات دولت ارائه شد و کاهش تعرفه برق در این استان به تصویب رسید.

وی افزود: دو سرمایه‌گذار خارجی آماده هستند تا در زاهدان برای تولید برق سرمایه‌گذاری کنند که تا کنون کلنگ زنی یکی از این نیروگاهها انجام شده است.

وزیر نیرو گفت: برنامه زمانبندی به نتیجه رسیدن این نیروگاه طوری نیست که بتواند مشکل برق شمال استان سیستان و بلوچستان را برطرف کند.

چیت چیان ادامه داد: بنابراین تصمیم گرفته شد تا یک نیروگاه با سرمایه‌گذاری دولت در سیستان و بلوچستان به منظور برطرف کردن مشکل برق شمال این استان ساخته شود.

وزیر نیرو ادامه داد: بخش بخار نیروگاه ایرانشهر هم باید اجرا شود تا کمبود برق در سیستان و بلوچستان برطرف شود.

وی اضافه کرد: اجرای نیروگاه بخار ایرانشهر و چابهار نیازمند مصوبه شورای اقتصاد است تا بتوانیم از مکانیزم ماده ی 12 قانون رفع موانع تولید استفاده کنیم.

وی بیان کرد: از سازمان برنامه و بودجه درخواست داریم تا وزارت نیرو را در این بخش کمک کند تا مشکل برق در سیستان و بلوچستان به طور کامل برطرف شود.

وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه برای ساخت نیروگاه دولتی در زاهدان نیازمند مصوبه شورای اقتصاد هستیم یادآورشد: سازمان انرژی های تجدید پذیر این آمادگی را دارد تا برای ایجاد یک نیروگاه 50 مگاواتی بادی و یک نیروگاه 10 مگاواتی خورشیدی با استفاده از منابع مالی خودش در سیستان و بلوچستان سرمایه‌گذاری کند.

وی ادامه داد: اجرای این میزان سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان توسط سازمان انرژی های تجدید پذیر نیازمند ابلاغ موافقت نامه سازمان برنامه و بودجه است.

چیت چیان افزود: تصمیمات بسیار خوبی برای برطرف شدن مشکل کمبود آب در سیستان و بلوچستان از سوی وزارت نیرو گرفته شده است.

وی بیان کرد: 500 میلیارد ریال برای حفاری 2 حلقه چاه عمیق به منظور دستیابی به آب‌های ژرف از سوی سازمان برنامه و بودجه موافقت شود.

وزیر نیرو گفت: اگر حفاری چاه‌های عمیق در سیستان و بلوچستان عملیاتی شود تحول بسیار بزرگی در این استان رخ خواهد داد.

چیت چیان اظهار داشت: براساس مطالعاتی که وزارت نیرو برای دستیابی به آب‌های ژرف در سیستان و بلوچستان انجام داده است بالای 80 درصد این طرح با موفقیت کامل انجام خواهد شد.

وی بیان کرد: هزینه حفاری چاه‌های عمیق به منظور دستیابی به آب‌های ژرف برابر سرمایه‌گذاری حفاری یک حلقه چاه نفت است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن