سوپر نفتکشی با 2میلیون بشکه نفت ایران با مقصد نامعلوم؟
یک سوپر تانکر به نام «هپینس» 2 میلیون بشکه نفت با خود دارد اما ردیابی نمیشود.
به گزارش «انرژی امروز» فاینشنال تایمز نوشت: بر اساس دادههای ردیابی نفتکشها، این تانکر نفتکش در آغاز این ماه و قبل از اینکه راه خود را به سوی آسیا در پیش بگیرد، در ترمینالی در جزیره خارک که توسط شرکت ملی نفت ایران اداره میشود پر شده است. اما این نفتکش زمانی سفر خود را آغاز میکند که نفت ایران در بازار جهانی خواهان ندارد.
فاینشنال تایمز مدعی است تانکر «هپینسI» بعد از خروج از تنگه هرمز سیستم ردیابی لحظه ای خود را خاموش کرده است.
از آنجایی که ایالات متحده قصد دارد از ماه نوامبر تحریم ها علیه ایران را دوباره آغاز کند، این نفتکش هم به جمع نفتکش های «روح گونه»ای پیوسته است که نشانی از فشارهای رو به رشد تحریم ها بر ایران است و از سویی نشان از تلاش ایران برای مخفی کردن خریداران نفت این کشور.
فاینشنال تایمز در بخش دیگری از گزارش خود مینویسد که ایران نمی تواند به آسانی دست از درآمدهای نفتی بردارد چون درآمد دولت از این راه تامین میشود. بنابراین به نوشته این سایت، ایران دست به فروش محرمانه نفت خود زده است.
این شبکه خبری مدعی شده است که «هپینس I» یکی از 7 نفتکش حامل نفت ایران هستند که موقعیت قرار گیری خود را لو نمیدهند. مت اسمیت، کارشناس موسسه کلیپدیتا، که ردیابی نفتکش های حامل نفت ایران را انجام میدهد میگوید این نفتکش هیچ سیگنالی منتشر نمیکند و از 16 سپتامبر دستگاه های فرستند خود را خاموش کرده است.
او میگوید این اتفاق در سالهای گذشته هم و با اعمال تحریم ها علیه ایران اتفاق افتاده بود. حالا دوباره همان اتفاق میافتد و ایران پنهانی نفت میفروشد.
فاینشنال تایمز در ادامه می نویسد که نتوانسته برای صحبت در این خصوص با مقامات نفتی ایرانی تماس بگیرد.
ایران در سال گذشته توانسته 3.8 میلیون بشکه در روز یعنی تقریبا دو سوم نفت تولید خود را صادر کند. زمانی که باراک اوباما، رییس جمهور پیشین ایالات متحده تحریم علیه ایران را وضع کرد، ایران فقط اجازه صدور 1 تا 1.5 میلیون بشکه در روز نفت را داشت. اما همین امر هم باعث رکود شدید در ایران شده بود.
دونالد ترامپ البته شدت عمل بیشتری به خرج داده است و قصد دارد صادرات نفت و میعانات ایران را به صفر برساند.
از زمان خروج ایالات متحده از توافق هستهای با ایران، صادرات نفت ایران 500 هزار بشکه کاهش یافته و به کمتر از 2 میلیون بشکه در روز رسیده است.
از سویی ایران 10 تا 15 میلیون بشکه نفت بدون خریدار را بر روی دریا ذخیره کرده است.