تعیین تکلیف نیروگاه‌های هسته‌ای با آری یا نه سوئیسی‌ها

مردم سوئیس برای تصمیم گیری در خصوص روند خروج از مدار و تعطیلی تدریجی نیروگاه‌های تولید برق هسته‌ای این کشور شرکت می کنند، که احتمالا در نهایت بتوانند سه واحد از پنج رآکتور هسته‌ای فعال این کشور را در سال ٢٠١٧ تعطیل کنند.

کشور سوئیس به دنبال آسیب جدی در نیروگاه هسته ای فوکوشیمای ژاپن در فاجعه سونامی سال ٢٠١١، تصمیم به تعطیلی تدریجی نیروگاه های هسته ای خود گرفت، اما جدول زمانی برای آن تعیین نکرد.

دولت سوئیس قصد دارد پنج رآکتور قدیمی این کشور را که اکنون حدود یک سوم برق مصرفی سوئیس را تولید می کنند، با به پایان رسیدن دوره زمانی عملیاتی ایمن آنان، از مدار خارج کند.

این در حالی است که همه تاسیسات هسته ای سوئیس مجوز فعالیت بدون محدودیت زمانی دارند که می‌توانند تا هنگامی که از ایمنی برخوردارند، به فعالیت ادامه دهند.

حزب سبز سوئیس چهار سال قبل، بیش از ١٠٠ هزار امضای مورد نیاز برای برگزاری همه پرسی درباره تعطیلی این نیروگاه ها گردآوری کرد.

در طرح «ابتکار بازگشت هسته ای» حزب سبز که به آرای همگانی گذاشته می شود، درخواست شده است که عمر رآکتورهای هسته ای به حداکثر ۴۵ سال محدود شود.

در صورت رای مثبت اکثر مردم در این همه پرسی، تاسیسات نیروگاه هسته ای بزنائو در شمال سوئیس و نزدیک مرز آلمان که ۴٧ سال از عمر آن می گذرد، تعطیل خواهد شد.

این تاسیسات تولید برق که دارای دو رآکتور هسته ای است، پس از رآکتور اولدزبری انگلیس که در سال ٢٠١٢ تعطیل شد، قدیمی ترین رآکتور هسته ای فعال تجاری جهان به شمار می رود.

تاسیسات نیروگاهی موهلبرگ که در سال ١٩٧٢ در برن گشایش یافت، در صورت تصویب طرح سبزها، در سال آینده، نیروگاه گوسگن در سال ٢٠٢۴ و نیروگاه لیبشتات نیز تا سال ٢٠٢٩ باید تعطیل شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن