سومدیریت وزارت نیرو عامل کاهش آب سدهاست
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: بیبرنامگی و سومدیریت وزارت نیرو موجب شده تا اکنون شاهد فاجعهای در بحث آب و کاهش آب ورودی سدها باشیم.
جواد کاظمنسب الباجی با اشاره به کاهش و رسیدن میزان آب ورودی 100 سد کشور به چهل درصد، گفت: بیبرنامگی و سومدیریت وزارت نیرو موجب شده تا اکنون شاهد چنین فاجعهای در بحث آب باشیم.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اظهار کرد: انتقال بیرویه آب مانند انتقال آب از کارون به اصفهان یکی از عوامل ایجاد مشکل در کشور بوده است، در صورتی که میتوان با آمارگیری و تعیین آب مورد نیاز بخشهای شرب، صنعت و … از بروز این معظلات جلوگیری کرد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید بخش صنعت را در کنار دریای خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر قرار میدادیم نه آنکه آب شرب را برای بخش صنعت انتقال دهیم. همچنین در انتقال آب برای کشاورزی هم باید به میزان نیاز آن منطقه توجه میشد.
وی ادامه داد: براساس آمارها انتقال آب شرب برای برخی استانها بیش از حد مورد نیازشان بوده است، این موضوع به دلیل وجود برخی ارتباطات در آن استان بوده است. لذا بیبرنامگی و انتقال آب بدون وجود مجوز زیست محیطی موجب شده به طور مثال تالابهای خوزستان خشک شده یا خرمشهر و آبادان و … بدون آب شرب بمانند.
سهمیه یک استان را از لحاظ میزان آب مورد نیاز مشخص کنند
کاظمنسب الباجی بیان کرد: رود کارون که پیش از این محل کشتیرانی بود اکنون به محلی برای ورود فاضلابهای خانگی، بیمارستانی و کارخانه ای تبدیل شده است، در صورت ادامه روند کنونی در بحث آب بزودی شاهد یک فاجعه خواهیم بود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس انتظارمان از مسئولان دولتی برای جلوگیری از این موضوع یک برنامهریزی دقیق است، گفت: سهمیه یک استان را از لحاظ میزان آب مورد نیاز برای شرب، صنعت و … کاملا مشخص کنند. متاسفانه حقابه تالاب هورالعظیم را ندادند و ریزگردها و آتشسوزیها هجوم آوردند یا آنکه عدم ارائه حقابه شادگان معضلات بسیاری را بوجود آورد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به نقش مردم در مصرف بهینه آب هم تصریح کرد: مردم هنوز به نظم کافی در مصرف آب مانند بسیاری از کشورهای دیگر نرسیدهاند و نمیتوانند نسبت به وجود برخی معضلات در این زمینه برنامهریزی داشته باشند و درست استفاده کنند.
گران کردن آب پرمصرفها نمی تواند راه حل این مشکل باشد بلکه رسانهها، دانشگاهها، مدارس، حوزههای علمیه، نخبگان و… باید در این زمینه فرهنگسازی لازم را انجام دهند زیرا گران کردن تنها موجب نارضایتی مردم شده و خوراک لازم برای رسانه های معاند ایجاد شود.