بومی‌سازی تولید یک قطعه نیروگاهی در سد شهید عباسپور

مدیرعامل سد و نیروگاه شهیدعباسپور افزود: ساخت داخلی این قطعه فرانسوی که ارتباط بین شینه و سیم‌پیچ روتور را فراهم کرده و انتقال انرژی الکتریکی را انجام می‌دهد، برای هر واحد نیروگاهی در مقایسه با خرید خارجی آن 100 میلیارد ریال صرفه‌جویی به‌همراه دارد.

`سید حمید صالحی` ادامه داد: این قطعه برای نخستین بار است که در کشور طراحی و ساخته می‌شود و با دستیابی به این فناوری، زمان ساخت در مقایسه با خرید خارجی آن از شش ماه به دو ماه کاهش یافته است. وی علت انجام این پروژه و طراحی نمونه بومی‌سازی شده فلکس‌ایبل (flexible) خروجی ژنراتور را فرسودگی و کافی نبودن میزان مقاومت در برابر جریان بالا و عدم قابلیت تعمیر و تامین این قطعه در نمونه اولیه عنوان کرد. مدیرعامل سد و نیروگاه شهیدعباسپور تصریح کرد: این قطعه فنی می‌بایست توان انتقال انرژی الکتریکی با ولتاژ 15.7 کیلوولت را تحت جریان 9220 آمپر دارا بوده و همچنین از نظر ابعاد ظاهری قابلیت استفاده در ژنراتورهای نیروگاه اول را داشته باشد.

صالحی خاطرنشان کرد: عملیات ساخت نمونه مشابه و بومی فلکس‌ایبل ژنراتور پس از ارائه و تایید طرح کاملا بومی شده آن در این شرکت، با استفاده از توان شرکت‌های سازنده داخلی آغاز و قطعه نهایی پس از انجام آزمایش و تست‌های فنی روی چند واحد نیروگاه اول سد شهید عباسپور با موفقیت به بهره‌برداری رسید.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن