استفاده از انرژی به عنوان سلاح توسط عربستان محتمل است
بازار جهانی نفت که در حال حاضر تحت فشارهای آمریکا علیه ایران است، اکنون در معرض خطر اقدام بالقوه آمریکا علیه یکی دیگر از اعضای اوپک یعنی عربستان سعودی قرار گرفته است.
همزمان با ناپدید شدن منتقد دولت عربستان، جمال خاشقچی در سفارت این کشور در ترکیه و اعلام مقابله به مثل عربستان در برابر اعمال تحریم های آمریکا علیه این کشور، گمانه زنی ها بر سر این است که آیا عربستان سعودی در سیاست های چند دهه اخیر خود مبنی بر استفاده از نفت به عنوان سلاح، شکست خواهد خورد یا خیر.
پس از اینکه عربستان سعودی اعلام کرد که هر اقدامی علیه این کشور را با واکنشی شدیدتر پاسخ خواهد داد و گفت که عربستان نقش حیاتی و موثری در اقتصاد جهانی دارد، بهای نفت خام نزدیک به دو درصد افزایش یافت؛ اگرچه پادشاه عربستان روز یکشنبه صریحا اشاره ای به موضوع نفت نکرده است، اما استفاده از منابع انرژی به عنوان سلاح توسط عربستان دور از انتظار نیست.
استفاده عربستان از نفت به عنوان سلاح سیاسی، می تواند عواقب مهمی برای بازارها مالی جهان در پی داشته باشد (همانند سال های 1973 تا 1974 میلادی و جنگ میان اسرائیل و ائتلاف دولت عربستان که موجب اعمال تحریم های نفتی گسترده شده بود).
تولیدات نفت خام آمریکا در مقایسه با عربستان بسیار ناچیز است؛ عربستان سعودی همچنین از استخراج کنندگان اصلی نفت خلیج فارس است.
به گفته تحلیلگران، استفاده عربستان از نفت به عنوان سلاح سیاسی برای اقدامات تلافی جویانه، منجر به بروز فاجعه در آسیا خواهد شد. این حرکت می تواند باعث بی ثباتی بازار جهانی شده و تنش های بین چین و آمریکا را نیز به جنگ تبدیل کند.
تشدید تنش ها توسط عربستان با استفاده از نفت کار محتاطانه ای نیست زیرا به خود عربستان نیز آسیب خواهد رساند.
به گفته `ترکی ال دخیل` سرپرست شبکه خبری عربی غیر دولتی عربستان در مقاله ای نوشت: تحریم های آمریکا علیه نفت عربستان می تواند موجب ویرانی اقتصاد جهانی شده و بهای نفت را به ۲۰۰ دلار در هر بشکه نیز برساند.