رییس اتاق بازرگانی ایران: نظر فعالان اقتصادی شنیده نمی شود

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت:امیدواریم مسوولان کشور در عمل به تاکید رهبر معظم انقلاب درباره استفاده از نظر بخش خصوصی توجه کنند.

 «غلامحسین شافعی» (یکشنبه مهر29) در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: حکایت این روزهای اقتصاد ایران بسیار پیچیده و درهم تنیده است؛ راه هایی را رفتند که ما را به هدفمان نزدیک نکرده است و حتی گاه دیده می شود از اهداف دورتر شده ایم.

شافعی اضافه کرد: برخی اهداف از همان اول نیز برخی روشن نبوده است. وی گفت: درآمدهای دولت در پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 11 درصد رشد کرد اما هزینه‌های جاری از افزایش 25 درصدی برخوردار بود. شافعی ادامه داد: در بخش واگذاری مالی که بیانگر بدهی‌های دولت است، آمارها نشان می دهد در پنج ماهه نخست امسال دیون دولت 75 درصد رشد کرد.

به گفته وی، باید صرفه جویی در هزینه های دولت در دستور کار قرار گیرد. رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران یادآوری کرد: برای رسیدن به توسعه نگاه ما ابتدا باید به پیش نیازهای آن بویژه رفتارهای بانک‌ها باشد. در اقتصاد بانک محور، بانک‌ها شریان اقتصاد کشور به شمار می روند؛ بنابراین باید با دقت به فعالیت آنها توجه کرد.

وی توضیح داد: پارسال مانده تسهیلات بانک ها در بخش صنعت و معدن 18 درصد، در بخش کشاورزی ٨.٨ درصد و در بخش صادرات چهار درصد بود؛ در حالی که در سال 1386 بخش صنعت و معدن 36 درصد، بخش کشاورزی 15 درصد و بخش صادرات یک درصد مانده تسهیلات سیستم بانکی را به خود اختصاص می داد. شافعی از صدور دستورالعمل های مکرر در مورد صادرات انتقاد کرد و گفت:تولید در رکود است اما کارخانه دستورالعمل سازی دولت رونق دارد.

 مهارت در تبدیل فرصت به تهدید

عدنان موسی پور رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست مدیریت در حوزه تولید، صادرات و اقتصاد را مورد انتقاد قرار داد و گفت: این مدیریت مهارت عجیبی در تبدیل فرصت به تهدید و به عبارت دیگر فرصت سوزی دارد. `در همه کشورها زمانی که ارزش پول ملی کاهش می یابد، زمینه رشد صادرات فراهم می‌شود اما در ایران موانعی ایجاد می‌شود تا صادرات زمینه رشد پیدا نکند.` موسی پور اقداماتی همچون اجرایی کردن پیمان‌سپاری ارزی برای کالاهای غیرنفتی را مورد توجه قرار داد و افزود: چه کسی پاسخگوی حذف صادرکنندگان واقعی پس از اجرای پیمان‌سپاری خواهد بود؟

 چهار مشکل اصلی صادرکنندگان

فرهاد احتشام زاد نایب‌ رئیس کمیسیون واردات اتاق ایران نیز در این نشست گفت: مشکلات واردکنندگان در چهار فصل قابل تمیز است که شامل `ایجاد اتاق پایاپای ارزی، فعال سازی ارز متقاضی، حفظ آبرو تجار و رفع مشکلات واردکنندگان کالاهای اساسی` است.

وی با بیان اینکه قرار بود رئیس کل بانک مرکزی در این نشست حضور داشته باشد، اظهار داشت: انتظار داریم این سرفصل ها تقدیم رئیس کل بانک مرکزی شود و وی پاسخ دهد که هر کدام از این امور قابل اجرا هستند یا خیر.

 سوداگری جایگزین تولید

ابوالفضل روغنی رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران در ادامه این نشست به چالش های ارزی صنعت و تولید اشاره کرد و گفت: بعد از نوسانات ارزی، در سیستم‌های خرید وفروش و معاملات اقتصادی اختلال به وجود آمد و در این بین شاهد نقدی شدن معاملات هستیم که این موضوع موجب شد بنگاه‌های اقتصادی نیز از نظر منابع مالی دچار مشکل شوند.

وی ادامه داد: این نوسانات همچنین ارز را به کالای سرمایه‌ای تبدیل کرد و سوداگری را جایگزین تولید ساخت. از سوی دیگر بانک‌های ایرانی نیز نتوانستند به بانک‌های اروپایی حواله بزنند؛ همه این مشکلات در کنار ناهماهنگی بین بانک مرکزی و دیگر دستگاه‌های اجرایی، اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار داد.

 چرایی بی انضباطی نظام بانکی

پدرام سلطانی نایب‌ رئیس اتاق ایران نیز با مروری بر آمارهای پولی کشور از سال 90 تا مرداد امسال، از افزایش حجم نقدینگی کشور تا بیش از 3.5 برابر در 5 سال دولت یازدهم و دوازدهم خبر داد. وی اظهار داشت: این افزایش حجم نقدینگی در حالی اتفاق افتاده که پایه پولی کشور 2.5 برابر شده و نشان می‌دهد نظام بانکی دچار افزایش ضریب فزاینده پولی شده است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران به بی ‌انضباطی موجود در نظام بانکی کشور پرداخت و گفت: این بی انضباطی حاصل فعالیت‌های غیر بانکی بانک‌ها نظیر بنگاه‌داری، ساخت ‌و ساز و تجارت است.

«فرهاد دژپسند» (یکشنبه) به عنوان وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی و «رضا رحمانی» برای وزارت صنعت، معدن و تجارت، به مجلس شورای اسلامی معرفی شدند.

به گفته «اکبر رنجبرزاده» عضو هیات رییسه مجلس، جلسه رای اعتماد به وزیران پیشنهادی شنبه آتی (پنجم آبان) برگزار می شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن