تولید برق خورشیدی کارآمدتر می شود
محققان توانستند روش جدیدی برای تولید انرژی حرارتی از انرژی خورشیدی با روشی کارآمدتر شدند.
به گزارش خبرنگار بین الملل «انرژی امروز» این روش می تواند به عنوان روشی رقابتی در برابر سوخت های فسیلی استفاده شود. محققان ایالات متحده امیدوارند با این روش بتوانند 60 درصد انرژی برق مورد نیاز خود را از انرژی خورشیدی به دست آورند.
در حال حاضر کمتر از 2 درصد برق مصرفی ایالات متحده از انرژی های خورشیدی به دست می آید.
محققان می گویند پیش از این هم ثابت شده بود که ذخیره سازی انرژی خورشیدی به صورت حرارت از ذخیره سازی انرژی خورشیدی به صورت باتری ارزان تمام می شود.
بنابراین قدم بعدی کاهش هزینه های تولید برق از حرارت خورشید است که در نتیجه انتشارات دی اکسید کربن را نیز کاهش می دهد.
انرژی خورشیدی تنها از طریق پنل های خورشیدی تبدیل به برق نمی شوند بلکه از طریق نیروگاه های متمرکز خورشیدی قابلیت تبدیل به انرژی حرارتی را دارد.
نیروگاه های خورشیدی متمرکز انرژی خورشید را با استفاده از آینه یا لنز و با متمرکز کردن آن در یک ناحیه خیلی کوچک به برق تبدیل می کنند.
در این ناحیه حرارت تولید می شود که باعث ذوب نمک می شود. پس از آن حرارت نمک ذوب شده به «مایع متحرک»، دی اکسید کربن حیاتی، منتقل شده و بعد توربین تولید کننده برق را به حرکت درمی آورد.
برای تولید برق خورشیدی ارزان تر، توربین ها باید با همان حرارت قبلی میزان برق بیشتری تولید کند به این معنی که توربین با حرارت بیشتری کار کند.
اما مشکل اینجاست که در حال حاضر، مبدل حرارت، که انتقال حرارت از نمک مایع به مایع متحرک را انجام می دهد، از فولاد ضد زنگ یا آلیاژ بر پایه نیکل ساخته شده است.
حال محققان مبدل حرارتی را از موادی تولید می کنند که می تواند حرارت و فشار بالا را تحمل کنند.
این دو ماده یکی کاربید زیکرونیوم سرامیکی و دیگری فلز تنگستن هست.
این محققان توانستند صفحاتی از مواد فلزی-سرامیکی تولید کنند. این ماده می تواند دما و حرارت بالا را تحمل کند و به این ترتیب برق تولیدی بهره وری بالایی دارد.
محققان دانشگاه پوردو با همکاری محققان انجمن تکنولوژی دانشگاه ویسکانسین و آزمایشگاه ملی اوکا ریج نتایج تحقیقات خود رادر ژورنال نیچر منتشر کردند.