شیل آمریکا، کاهش تولید اوپک را بی‌اثر می‌کند

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: از اجلاس دوم اپک به بعد یعنی اجلاس اخیر که برای فریز نفتی بود، فضای عمومی بیرون اپک(کشورهای غیر اپک) چشم انداز افزایشی در تولید به خود گرفت. چشم اندازی که پیام عرضه نفت مازاد از طرف آمریکا، کانادا، لیبی، نیجریه، برزیل و چند کشور دیگر برای مصرف کنندگان را دارد.

حسین امیری خامکانی در جمع خبرنگاران  دامه داد: به طور مثال استات اویل برزیل قصد دارد تولیدش را تا سه برابر افزایش دهد، کانادا و به خصوص آمریکا برنامه جامعی را برای تولید غیرمتعارف یا شیل اویل(نفت رسی) پیش بینی کردند. شرکت های نفتی در کانادا نیز قصد دارند تولید نفت خود را تا روزانه پنج و یک دهم میلیون بشکه افزایش دهند. یعنی یک میلیون و دویست هزار بشکه در روز بیشتر از تولید موجود خود البته این تولید اضافی نفت از سبد غیر متعارف ها تولید می شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطر نشان کرد: آمریکا برنامه دارد تا سال آینده بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد و به تولیدی در حد چهارده و یک دهم میلیون بشکه در روز برسد، که بیش از 5 میلیون بشکه آن از نفت غیرمتعارف می باشد، البته زمزه هایی حتی در افزایش یک ونیم میلیون بشکه در روز به گوش می رسد. چیزی در حد میزان کاهش تولید اپک و شرکای غیر اپک.

وی ادامه داد: درکل برداشت عمومی در بازار ممکن است که نفت شیل کاهش تولید در اپک را بی اثر کند. تحرکات میدانی نیز همین فضای افزایشی تولید را تداعی می کند.

وی تاکید کرد: مثلا افزایش چاه های مشهور به DUC یا نیمه تمام در ماه های اخیر رکورد زده است. چاه هایی که در خط تولید نفت در یک مرحله حفر می شود ولی تکمیل نمی شوند و شرکت های دیگر با روش های خاصی از جمله تزریق آب و مواد شیمیایی با فشار زیاد به مرحله بهره برداری و تکمیل می رسانند.

امیری با بیان اینکه تعداد این چاه ها به صورت بی سابقه ای افزایش یافته است، گفت: به طوری که چند هزار چاه در مدت کوتاهی می تواند به بهره برداری برسد و صفی از عرضه نفت را تداعی می نماید.

وی عنوان کرد: در چنین حالتی در بازار عرضه برای جبران این فضای روانی و فیزیکی می طلبد که اپک و شرکای غیر اپکی مانند روسیه بیش از توافق اخیر به کاهش تولید تن دهند که قدری سخت به نظر می آید.

رییس مجمع نمایندگان استان کرمان افزود: اگر روند به همین روال پیش برود قیمت ها افت بیشتری خواهد داشت و سال آینده سالی سخت به خصوص برای اپکی ها خواهد شد. لذا نفت شیل یا تولید غیر متعارف واقعیتی شده است که به اپک تنه می زند و تولید کنندگان نو ظهوری در حال رشد هستند و این قدرت چندین ساله نفتی اپک را متزلزل کرده است.

وی با اشاره به اینکه اپک باید طرحی نو در اندازد، تصریح کرد: البته بعد از اجلاس اخیر اپک چند شوک نفتی دیگر هم به بازار وارد شد. در فاصله کوتاهی از این اجلاس آمریکا از پیمان پاریس خارج شد و نگرانی خود را در تولید DUC از دید دیده بانان زیست محیطی کاهش داد که اثر خود را در کاهش قیمت ها گذاشت.

امیری اضافه کرد: افزایش ذخائر استراتژیک نفتی و افزایش ارزش دلار هم مانند همیشه در کاهش قیمت ها اثر گذار بوده گرچه این روزها مجددا احتمال کاهش ذخائر داده می شود و دلار هم کمی تغییر جهت داده است و ظاهرا به همین دلیل  چهارشنبه 7 خرداد با افزایش اندک قیمت روبرو بودیم، امیدواریم این افزایش قیمت در روز های آتی ادامه یابد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن