رییس انجمن آمایش سرزمین:مدیریت آب را مردمی کنیم

رییس انجمن آمایش سرزمین راه نجات بحران آب را سپردن مدیریت آن به مردم دانست و گفت: با کاهش نقش تصدی گری دولت در حوزه مدیریت بحران آب و بهره وری از مدیریت ریسک مردمی می توان دغدغه کم آبی را کاهش داد.

دکتر «امیر محمودزاده» امروز چهارشنبه در اولین همایش آینده پژوهی صنعت آب و فاضلاب کشور افزود: برای آینده پژوهی در حوزه آب، باید نگاه سیاستگذاران تغییر کند و از مدیریت بحران به مدیریت ریسک تغییر مسیر دهند.

وی یادآور شد: با بحران کم آبی و مشکلات آب روبه رو نیستیم بلکه به اقتصاد فاضلاب و بازیافت پساب کمتر توجه شده است و در این حوزه دچار فقرنوآوری هستیم و تنها دو و نیم درصد از فاضلاب ها به بخش کشاورزی و صنعت بازمی گردد.

محمودزاده، دسترسی به چشم انداز مطلوب صنعت آب و فاضلاب کشور را نیازمند برنامه ای مدون جهت نیل به اهداف تعیین شده عنوان کرد و اظهار داشت: توجه به توسعه پایدار با محوریت منابع آب و جامع نگری در بهره برداری از تاسیسات آب و فاضلاب باید در اولویت قرارگیرد.

وی افزود: بر همین اساس، اولین همایش آینده پژوهی صنعت آب و فاضلاب کشور با هدف حصول درکی بهتر از آینده آب و فاضلاب در ایران، تاثیر وضعیت احتمالی آینده آن بر تصمیمات و زندگی مردم و از سوی دیگر توسعه روش های فکری به منظور ایجاد شرایطی بهتر برای تصمیم گیران حوزه های درگیر با منابع آبی با ارائه چشم اندازی قابل وقوع و نیز تعیین مدل استراتژی و آینده نگاری خلاقیت و نوآوری در صنعت آب و فاضلاب برگزار شده است.

تاکید اولین همایش آینده پژوهی بر همگرایی مسوولانه در حوزه آب

در بخشی دیگر از این همایش و با توجه به مباحث مطرح شده و سخنرانی ها برای تعیین و واکاوی مباحث مربوط به صنعت اب و فاضلاب، بیانیه ای هم قرائت شد.

در این بیانیه تاکید شد که `کمبود آب مساله ای جهانی است که در کشور ما نیز به دلیل خشکسالی های متوالی، گرمایش زمین، تغیرات اقلیمی، استفاده نادرست از منابع آبی سطحی و زیرزمینی اتفاق افتاده است. بنابراین مدیریت ریسک را مقدم بر مدیریت بحران اقتضا می کند. همچنین، مسوولان باید هر روز هشیارتر عمل کنند و متوجه باشند که فردا دیر، بلکه دیرتر است.`

بنابر این بیانیه، انجمن آمایش سرزمین آمادگی خود را برای تدوین سند مطالعات آینده در حوزه صنعت آب و فاضلاب با همکاری جغرافی دانان طبیعی و سایر اندیشمندان کشور اعلام می کند.

این سند شامل فصولی مانند: روش های جایگزینی منابع در بخش های مختلف، انتقال آب از حوزه های آبی به مناطق کویری، مدیریت منابع آب و پساب، شیرین سازی آب دریاها، بازنگری در وظایف سازمان های متولی محیط زیست، چالش های نگهداشت جمعیت مستقر در سواحل جنوبی و مکران و سایر سواحل، روش های کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی که حدود 90 درصد آب را به خخود تخصیص می دهد، خواهد بود.

در قسمتی دیگر از این بیانیه، بر لزوم همگرایی صنعت و دانشگاه و دولت برای اتخاذ تصمیمات سخت برای استقرار سیستم های جمع آوری و انتقال و تصفیه فاضلاب محلی و بازگرداندن آن به چرخه مصرف در بخش های کشاورزی و صنعت و مصرف خانگی تاکید شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن