توافق بر سر بیانیه مشترک گروه ۲۰ تغییرات اقلیم هنوز محل اختلاف است

در پایان نشست دوروزه کشورهای گروه ۲۰ در بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین شرکت کنندگان سرانجام بر سر بیانیه مشترکی به تفاهم رسیدند.

 به گزارش خبرگزاری آلمان در این بیانیه مشترک اما اختلاف‌نظرهای جدی میان سران و رهبران کشورهای گروه ۲۰ در بخش‌هایی چون تجارت، وضعیت اقلیمی و مهاجرت به چشم می‌خورد.

بیانیه مشترک از منظر حقوقی البته برای هیچ یک از کشورهای شرکت‌کننده الزامی ایجاد نمی‌کند.

یکی از بزرگ‌ترین موفقیت‌هایی که اتحادیه اروپا در بیانیه مشترک نشست کشورهای گروه ۲۰ به دست آورد، در ارتباط با تصویب تعهد شرکت‌کنندگان بر تایید اصلاحات در درون سازمان تجارت جهانی به خاطر حمایت از موازین تعیین شده در این سازمان بود.

اتحادیه اروپا اما موفق نشد در بیانیه مشترک پایانی مخالفت با سیاست حمایت‌گرایی را ثبت کند؛ سیاستی که از طرف دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اعمال می‌شود. آمریکا با آوردن اصطلاح «مخالفت با سیاست حمایت‌گرایی» در بیانیه مشترک مخالفت کرده بود.

حمایت‌گرایی نوعی سیاست اقتصادی است که مبنای آن جلوگیری از تجارت آزاد بین کشورها از طریق وضع تعرفه بر کالاهای وارداتی، محدودسازی حجم واردات و شماری دیگر از ضوابط دولتی است.

مخالفت‌های آمریکا در موردهای مختلف

در بیانیه پایانی نشست گروه بیست (جی ۲۰) در آرژانتین در ارتباط با تغییرات آب‌و‌هوایی بار دیگر مشخص شد که آمریکا علاقه‌ای به پیمان سازمان ملل در باره تغییرات اقلیمی ندارد و می خواهد از پیمان پاریس خارج شود.

در بیانیه پایانی آمده است که نظر آمریکا با ۱۹ عضو دیگر گروه بیست متفاوت است و این کشور موازین موجود در کنوانسیون اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ در باره تغییرات اقلیمی را تایید نمی‌کند.

آمریکا در ارتباط با موضوع مهاجرت نیز موافق پیشنهادهای اتحادیه اروپا در این باره نبود، اما نمایندگان این اتحادیه از این که این موضوع دست‌کم به بحث گذاشته شد، راضی بودند.

کشورهای اروپایی اما رضایت خود را از این موضوع اعلام کردند که تاکید بر همکاری‌های بین‌المللی در بیانیه مشترک پایانی انعکاس یافته است.

در بیانیه در این ارتباط آمده است: «ما بار دیگر بر همکاری مشترک جهانی تاکید می‌کنیم و می‌کوشیم این قوانین را کارآمدتر کنیم تا بتوان در برابر جهانی که به سرعت تغییر می‌یابد واکنش نشان داد.»

گروه بیست (جی ۲۰) از همراهی ۱۹ کشور و اتحادیه اروپا تشکیل شده است. اعضای این گروه همه ساله جلسه دارند. موضوعات محوری نشست سران و رهبران کشورهای گروه بیست ناظر بر سیاست‌های اقتصادی است، اما دونالد ترامپ قاعده بازی را برهم زده است.

نشست دوروزه سران و رهبران کشورهای گروه بیست روز جمعه ۹ آذر (۳۰ نوامبر) در آرژانتین آغاز شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن