محاسبه کرایه بر اساس تن-کیلومتر به زودی اجرا می شود
رئیس کانون انجمن های صنفی حمل کالای کشور با تشریح روند اجرای مجاسبه کرایه بر اساس تن-کیلومتر، اجرای این امر را مربوط به آینده بسیار نزدیک می داند و برای حمل و نقل، آینده روشنی پیش بینی می کند.
ناجی سلامی در خصوص وضعیت واردات کامیون به کشور در قالب CKD و CBU اظهار داشت: در حال حاضر به حدی در کشور کامیون اضافه داریم که نیازی به واردات کامیون وجود ندارد. البته به شرطی که تسهیلات داده شود واردات قابل انجام است ولی در وضعیت تحریم که جابجایی ارز مشکل است، واردات دشواری های خاص خود را دارد ضمن آنکه نیازی به واردات کامیون در شرایط فعلی نیست.
وی تصریح کرد: در حال حاضر به اندازه کافی کامیون در ناوگان وجود دارد. درواقع با توجه به تحریم های ظالمانه واردات لازم نیست، ضمن آنکه روز به روز با کاهش بار مواجه هستیم و کسی به واردات رغبتی ندارد.
وی درخصوص تولید داخلی کامیون گفت: تولید کامیون در داخل کشور به اندازه کافی وجود دارد. البته تحریم بر تولید داخل نیز تاثیرگذار بوده و قطعات لازم وارد کشور نشده و در این زمینه نیز با مشکلاتی مواجه هستیم ولی آنچه که مسلم است در شرایط فعلی به اندازه کافی خودرو کامیون در ناوگان کشور وجود دارد. به عبارتی هم اکنون 60 هزار خودرو فرسوده در ناوگان وجود دارد که اضافه هستند و قصد جایگزینی این خودروها را نیز نداریم.
وی در زمینه تامین لاستیک مورد نیاز ناوگان گفت: طبق آخرین اخبار، در گمرک بندرعباس حدود 90 هزار حلقه لاستیک وارد شده و این لاستیک ها حدودا در 15 روز آینده ترخیص و توزیع می شوند. در حال حاضر در زمینه تامین لاستیک ناوگان نیز با مشکلاتی مواجه هستیم.
رئیس کانون انجمن های صنفی حمل کالای کشور درخصوص تامین روغن موتور ناوگان گفت: به منظور تامین روغن موتور، وزارت صمت در حال اعمال فشار به تولیدکنندگان داخلی است، البته بخشی از روغن نیز وارداتی است؛ در مجموع در آینده نزدیک مشکل روغن موتور حل خواهد شد.
ناجی سلامی درخصوص تامین لوازم یدکی مورد نیاز گفت: مشکلاتی در زمینه واردات به کشور وجود دارد. دور زدن تحریم ها و تخصیص ارز فرآیندی زمان بر است و متاسفانه بانک مرکزی همکاری باید و شاید را در این زمینه ندارد. البته در جلساتی که در این خصوص داشته ایم بانک مرکزی قول های مساعدی مبنی بر تخصیصی ارز می دهد ولی متاسفانه این قول ها آنطور که باید و شاید اجرایی نمی شوند و در حد گفتار باقی می مانند.
وی درخصوص محاسبه کرایه بر اساس تن-کیلومتر گفت: این امر بعدازظهر چهارشنبه گذشته به استان ها ابلاغ شده است و قطعا در این هفته در سازمان های حمل و نقل، مدیران کل با معاونین جلساتی خواهند داشت زیرا در این زمینه کلاس های آموزشی و توجیهی را نیز در تهران طی کرده اند. بنابراین موضوع را بررسی خواهند کرد و جلسه ای با صنوف برگزار و نقطه نظرات صنوف نیز دریافت خواهد شد و بر این اساس یک سری از نرخ ها ممکن است دچار تغییرات و اصلاحاتی شود زیرا اختیار اعمال این تغییرات داده شده است.
رئیس کانون انجمن های صنفی حمل کالای کشور افزود: در مجموع می توان گفت که محاسبه کرایه بر اساس تن-کیلومتر گرهی از مشکل رانندگان را حل خواهد کرد و کلیت این قضیه خوب و مثبت است.
وی افزود: محاسبه کرایه بر اساس تن-کیلومتر هنوز اجرایی نشده ولی در روزهای آینده جلساتی بین صنوف و سازمان حمل و تقل برگزار می شود. در برخی شهر ها ممکن است نرخ ها تغییر یابد و مثلا از مبلغ 103 هزارتومانی که پیش بینی شده بود حدود 15 درصد افزایش قیمت داشته باشند.
ناجی سلامی افزود: در مجموع، حمل و نقل آینده خوبی دارد زیرا مصوبه شورای عالی هماهنگی کشور است و تغییری نخواهد کرد و زمینه راحتی رانندگان و کامیونداران فراهم شده است.