اتمام پروژه بازسازی تصفیهخانه فاضلاب بندرعباس تا پایان امسال
مدیرعامل آبفای هرمزگان از اتمام پروژه بازسازی تصفیهخانه فاضلاب بندرعباس تا پایان امسال خبر داد.
امین قصمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استفاده از پساب ورودی به محیط پذیرنده دریا و بازچرخانی این پساب در فضای سبز شهری و صنایع غرب بهعنوان مطالبهای از سوی مردم در دستور کار کارگروهی متشکل از آبفا، محیطزیست و استانداری قرارگرفته است.
وی افزود: بازسازی تاسیسات فرسوده تصفیهخانه و شبکه جمعآوری فاضلاب یکی از الزامات نهایی کردن این مطالبه بود که با انتخاب سرمایهگذار و انعقاد قرارداد بیع متقابل آغاز شد.
وی ادامه داد: علیرغم مشکلات قراردادی و تامین سرمایه از سوی سرمایهگذار، با حمایتهای مدیریت عالی استان توانستیم این قرارداد را از ابتدای امسال اجرایی نماییم.
مدیرعامل آبفای هرمزگان عنوان کرد: فاز اول این پروژه شامل بازسازی کامل تصفیهخانه فاضلاب با دو هدف ارتقا کمی و کیفی فرایند تصفیه (مطابق با استاندارد محیطزیست) است بهطوریکه بعد از اتمام عملیات بازسازی، کیفیت پساب خروجی در حدی که قابلاستفاده مجدد خواهد بود.
قصمی تصریح کرد: علیرغم همه محدودیتهای زیستمحیطی، تامین مالی و تجهیزات، تلاش میکنیم کار بازسازی تصفیهخانه فاضلاب بندرعباس تا پایان امسال به اتمام برسد و پسابی با کیفیت پایدار و مطابق استاندارد تولید نماییم.
وی ادامه داد: بعد از بازسازی، فاز دوم این پروژه شامل انتقال پساب تولیدی به صنایع غرب بندرعباس (با توجه به نیاز آبی صنایع در سال 99) و آبیاری فضای سبز شهری طی قراردادی که جاری است، انجام خواهد شد که این موضوع به جد در دستور کار آبفا قرار دارد.
مدیرعامل آبفای هرمزگان در خصوص جزییات این قرارداد عنوان کرد: تفاهمنامههای اولیه انجام و منجر به قرارداد شده و این قرارداد در شهرداری نیز در حال نهایی شدن است. همچنین بخش عمدهای از این پساب تولیدی با مشخصاتی تعیین شده به صنایع مستقر در غرب بندرعباس منتقل و پس از شیرین سازی توسط خود صنایع مورد استفاده قرار میگیرد.
قصمی با اشاره به اینکه، حجم ریالی این قرارداد بالغبر سه هزار میلیارد ریال است، گفت: آبفا به جد پیگیر جلوگیری از ورود پساب به دریا بوده نه با این دید که پساب آلوده است بلکه بهعنوان یک منبع آبی پایدار که نباید هدر رود و مورد استفاده مجدد قرار بگیرد.
به گفته وی؛ بهطورکلی در کشور ما ورود پسابهای تصفیهشده به منابع آبی پذیرنده درصورتیکه استانداردهای محیطزیست کشور را که در این خصوص مشخصشده، رعایت کند، منعی ندارد. هرچند که استاندارد مشخصی برای دریا وجود ندارد اما تلاش ما این است که پساب خروجی تصفیهخانه دارای حداقل استاندارد تخلیه آبهای سطحی باشد.