گیلان و مازندران را هم به سرنوشت خوزستان دچار نکنیم

نماینده مردم اهواز گفت: برای احیای فلات مرکزی تنها راه عملی انتقال از دریای عمان است که امیدوارم با جدیت دنبال شود. اما صرف اینکه به لحاظ اقتصادی هزینه بر است، این کار را انجام نمی‌دهند و بدنبال سهل‌الوصول‌ترین مسیر یعنی انتقال از سرشاخه‌های کارون و خزر که کاملا نادرست است، می‌روند.

علی ساری، درباره چالش‌های آب در استان خوزستان و کشور اظهار داشت: بخشی از معضل آب خوزستان مربوط به داخل و بخشی ملی است. اکنون اهواز، کارون، حمیدیه و باوی که از آب سد غدیر استفاده می‌کنند، دچار چالش شده و یا اینکه آب‌شان قطع، کم فشار و یا بی‌کیفیت است. همه مردم مجبورند از دستگاه‌های تصفیه آب استفاده کنند.

سیاست انتقال آب غلط است

وی با بیان اینکه به دلیل عدم اجرای پروژه‌های فاضلاب و نبود شبکه آب و انتقال بین حوضه‌ای، آب شرب و کشاورزی استان به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: سیاست انتقال آب غلط است و باعث از بین رفتن منابع داخلی آب و زمین‌های کشاورزی استان خوزستان شده است.

نماینده مردم اهواز و باوی در ادامه گفت: صنایع آب بر کشور با توجه به اینکه بسیاری از مسئولین متعلق به فلات مرکزی هستند در این بخش متمرکز شده‌اند و محدودیت منابع آب منطقه باعث شده آب شرب و کشاورزی تحت تاثیر قرار گیرد.

گیلان و مازندران را به سرنوشت جلگه خوزستان دچار نکنیم

وی همچنین به بحث انتقال آب از خزر پرداخت و تاکید کرد: انتظار می‌رود سیاست غلط انتقال آب دنبال نشود، انتقال آب از خزر به فلات مرکزی واقعا فنی و کارشناسی نیست و حاصلی جز شبیه آنچه به نابودی دشت خوزستان و دریاچه ارومیه منجر شد، ندارد.

ساری ادامه داد: تنها انتقال آب از دریای آزاد منطقی است ولی مسیر انتقال شیب سختی دارد و انتقال آب نیاز به ایستگاه‌های پمپاژ و مسائل خاص مهندسی خودش را دارد، بنابراین ترجیح می‌دهند به انتقال آب از رودخانه‌ها یا خزر روی آورند.

وی تصریح کرد: از سال 1328 انتقال آب از کارون و سرشاخه‌های آن را دنبال کردند و جلگه حاصلخیز خوزستان را نابود کردند، به حدی که حیات و هوای مردم را گرفتند و انواع مشکلات از جمله آب شرب و کشاورزی برای مردم بوجود آوردند، در دریاچه ارومیه نیز همین سیاست را بکار بردند و نابودی آن را رقم زدند، اکنون هم رئیس جمهور به دنبال انتقال آب خزر به سمنان است در حالی که اجرای آن اشتباه بوده و مشکلات کشور را دو چندان می‌کند.

تنها راه احیای فلات مرکزی انتقال آب از دریای عمان است

این نماینده مجلس گفت: برای احیای فلات مرکزی تنها راه عملی انتقال از دریای عمان است که امیدوارم با جدیت دنبال شود. اما صرف اینکه به لحاظ اقتصادی هزینه بر است، این کار را انجام نمی‌دهند و بدنبال سهل‌الوصول‌ترین مسیر یعنی انتقال از سرشاخه‌های کارون و خزر که کاملا نادرست است، می‌روند.

وقتی ما درگیر جنگ بودیم استان‌های دیگر مشغول آبادانی بودند

وی بیان کرد: موضوع خوزستان این است که وقتی ما درگیر جنگ بودیم استان‌های دیگر مشغول آبادانی خودشان بودند، حالا این استان همچنان فاقد زیرساخت‌های لازم در بخش شبکه فاضلاب و جمع آوری آب‌های سطحی است اگر هم وجود داشته باشد بسیار ضعیف و برای شهری با منازل یک طبقه است.

ساری گفت: میزان بهروه‌وری از شبکه فاضلاب در استان 55 درصد است و 100 درصد مردم شهرهای این  استان بدون سیستم جمع آوری آب‌های سطحی هستند و اگر بارانی وجود داشته باشد آب در خیابان‌های شهر جاری می‌شود و مشکلات زیادی بوجود می‌آورد.

خوزستان اندر خم یک کوچه است

وی یادآور شد: ما هنوز اندر خم یک کوچه‌ایم،  77 پروژه آب و فاضلاب در اهواز انجام می‌شود اما با توجه به اینکه منابع به خوبی تامین نمی‌شود، پیشرفت خوبی ندارند. انتظار می‌رود دولت منابع استان را تمام و کمال پرداخت کند تا این ناکارامدی که از گذشته وجود داشته، رفع شود.

نماینده مردم اهواز بیان کرد: در حال حاضر شهرداری اهواز منابعی برای اجرای پروژه‌های جمع آوری آب‌های سطحی ندارد که لازم است وزارت کشور در این زمینه کمک کند. 15 سال پیش اعلام شد 2 هزار میلیارد تومان برای این پروژه بودجه نیاز است اما هنوز تامین اعتبار نشده است، بخش‌های بدهکار پول نمی‌دهند و بار آن روی دوش مردم است جایی که محروم است شهرداری دستش به جایی بند نیست و بودجه‌ای هم که از مناطق برخوردار تامین می‌شود کفاف کل شهر را نمی‌دهد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن