ساخت ۶۰۰ قلم قطعات صنعت حفاری در ملی حفاری
رئیس اداره مهندسی و فناوری ساخت شرکت ملی حفاری از همافزایی و همکاری بین این شرکت و سازندگان داخلی در زمینه طراحی و ساخت ۶۰۰ قلم انواع قطعات پرمصرف صنعت حفاری در سال ۹۷ خبر داد.
بهنود منصورنژاد، در تشریح فعالیتهای این شرکت در عرصه بومیسازی قطعات و تجهیزات این صنعت گفت: برحسب نیاز و الزامهای ابلاغی از سوی وزارت نفت، بومیسازی قطعات و تجهیزات در این شرکت از حدود دو دهه پیش در دستور کار قرار گرفت و اکنون بخش قابل توجهی از نیازهای دستگاهها و تجهیزات حفاری در داخل کشور تولید میشود.
به گزارش شرکت ملی حفاری ایران، وی با اشاره همکاری و همیاری مستمر با سازندگان داخلی اظهار کرد: از زمان ورود به عرصه طراحی و ساخت، حدود ۲۱ هزار قطعه بومیسازی و نیاز به خرید آنها از خارج متوقف شده است.
رئیس اداره مهندسی و فناوری ساخت شرکت ملی حفاری گفت: این شرکت براساس نیاز، بومیسازی قطعات را به چهار گروه کلی شامل قطعات فلزی، لاستیکی و کامپوزیت و قطعات برقی و الکترونیکی تقسیم و سازندگان توانمند را شناسایی، ارزیابی و سطحبندی کرده است.
وی تصریح کرد: در این زمینه تاکنون ۳۶۰ سازنده داخلی تائید شدهاند که ۷۵ درصد خوزستانی و بقیه از دیگر استانهای کشور از جمله تهران، اصفهان، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان رضوی، گیلان و فارس هستند.
منصورنژاد افزود: از هزاران قطعه و تجهیز استفاده شده در صنعت حفاری میتوان به قطعات پمپهای سیال حفاری، شیرهای فورانگیر (BOP)، تراکشن موتور، دراورکس، سامانه پسماند سیال حفاری، میشن پمپ، گرداننده فوقانی (تاپ درایو)، سازه دکل حفاری و سامانه کنترل برق دستگاه (SCR) اشاره کرد.
رئیس اداره مهندسی و فناوری ساخت شرکت ملی حفاری ایران با بیان اینکه فعالیتهای این شرکت در عرصه ساخت در چارچوب سیاستها و برنامههای اقتصاد مقاومتی و خودکفایی صنعتی کشور است، اظهار کرد: اهتمام به ساخت داخل افزون بر بینیاز کردن صنعت به تامین قطعات از خارج، سبب جلوگیری از خروج ارز و امکان دریافت خدمات پس از فروش خواهد شد، ضمن اینکه بالغ بر ۵ هزار فرصت شغلی در کارگاهها و شهرکهای صنعتی نیز ایجاد خواهد کرد.
وی گفت: قطعات تولید داخل بر اساس استانداردهای صنعت نفت کشور و فناوریهای روزآمد است و در مواردی با توجه به استفاده از تجربیات به دست آمده در حین کار تغییراتی در آنها ایجاد شده که سبب بهبود کارایی خواهد شد.