افزایش رفاه و امنیت در گرو هوشمندسازی پارک ها

بهره گیری از تکنولوژی می تواند به کارایی هزینه و همچنین بهره وری در استفاده از انرژی، آب و عملیات تعمیر و نگهداری تجهیزات مستقر در پارک ها منجر شود. 

در این ارتباط هفته گذشته خبری در خصوص هوشمندسازی پارک سرخه حصار در شرق تهران و طرح هایی که برای اجرایی شدن آن مد نظر است، منتشر شد.

ارتقای سطح زندگی شهروندان

علیرضا ببری مدیر مشارکت و ذینفعان شهر هوشمند و از مسئولان پروژه هوشمند سازی پارک سرخه حصار گفت: به دنبال آن هستیم که با کاربرد فناوری های اطلاعات در هوشمند سازی خدمات، بتوانیم در ارتقای سطح کیفیت زندگی شهروندان موثر باشیم.

او در این ارتباط به جایگاه پارک های هوشمند اشاره کرد و گفت: مفهوم پارک های هوشمند ابعاد مختلفی را از قبیل سلامت، امنیت و پارک های حاشیه ای شامل می شود.

در این ارتباط شهرداری منطقه 13با تمرکز بر افزایش رضایت شهروندان و تکمیل اقدامات قبلی در منطقه سرخه حصار در تلاش است از تمامی پتانسیل های موجود در این منطقه بهره لازم را ببرد و این منطقه را به عنوان قطب بزرگ گردشگری شرق تهران به شهروندان معرفی کند.

به گفته ببری، مراقبت از گونه های مختلف جانوری و گیاهی در پارک سرخه حصار، نحوه نگهداشت و آبیاری مناسب فضای سبز، توجه به مساله پارکینگ خودرو با توجه به تعداد قابل توجه مراجعه کننده در آخر هفته ها، بهبود امنیت شهروندان و ارائه خدمات مطلوب شهروندی از مواردی است که در هوشمند سازی این پارک مورد توجه قرار خواهد گرفت.

وی در خصوص گام هایی که قرار است در زمینه امنیت برداشته شود، اظهار داشت: قصد داریم با هزینه اندک، گیت های ورودی و خروجی در پارک نصب کنیم. این گیت ها مجهز به دوربین های پلاک خوان هستند که می توانند خودروهایی را که وارد پارک می شوند، شناسایی و از آن ها عکسبرداری کنند. این گیت ها به صورت شبکه ای عمل می کنند و می توانند در حد شناسایی اولیه تعداد و مشخصات پلاک، ماشین هایی را که وارد پارک شده اند، دریافت و ثبت کند.

حل مشکل آنتن دهی 

این کارشناس در خصوص پوشش آنتن دهی سرخه حصار نیز گفت: برخی از مناطق پارک، مشکل آنتن دهی دارد که علاوه بر تقویت شبکه آنتن دهی، افزایش تعداد دکل های مورد نیاز نیز در دستور بررسی کارشناسان این مجموعه قرار گرفته است که امیدواریم با اهتمام همکاران به زودی برطرف خواهد شد. 

او در ادامه گفت: سعی ما این است که با همکاری اپراتورها، دسترسی به اینترنت را در آن منطقه افزایش دهیم چرا که دسترسی به اینترنت قدم ابتدایی در حوزه هوشمندسازی است که باید برداشته شود.

نگهداشت پارک 

ببری در خصوص اصول نگهداشت پارک های هوشمند و بحث آبیاری، با اشاره به این که مساحت پارک سرخه حصار بسیار زیاد است، افزود: به همین دلیل آبیاری آن باید با اصول خاصی انجام شود تا هدررفت آب به کمترین میزان ممکن برسد. اقدامی که سعی داریم در این خصوص انجام دهیم، آبیاری پارک به شیوه هوشمند است. 

وی درباره آبیاری هوشمند توضیح داد: در این آبیاری با بررسی میزان رطوبت خاک، دمای هوا، بارندگی و نوع خاک، تعداد دفعات و میزان آبیاری متناسب با گونه های گیاهی آن متطقه تنظیم می شود. البته در پارک سرخه حصار، این کار را ابتدا به شکل پایلوت انجام می دهیم و در ادامه طرح را در قالب یک سیستم واحد توسعه و ادامه خواهیم داد. آبیاری هوشمند باعث می شود میزان مصرف آب به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کند. 

توجه به بهره گیری از تکنولوژی های مناسب در پارک

ببری در ادامه به برخی از تکنولوژی های قابل استفاده در پارک های هوشمند از قبیل آبیاری های مکانیزه، روش های متنوع در تولید انرژی، نیمکت های هوشمند، استفاده از علائم دیجیتال، سایه بان های هوشمند، سنسورهای هوشمند در جابجایی، استفاده از صنعت LED، فیبرهای نوری، تصفیه های هوشمند آب و تجهیزات ورزشی نوآورانه اشاره کرد و گفت: با استقرار کیوسک های هوشمند و نصب تابلوهای دیجیتال در پارک سرخه حصار و ارائه امکانانی مانند قدم شمار و کالری شمار، سعی داریم مردم را به ورزش هایی مانند پیاده روی ترغیب کنیم. این مجموعه کارها باعث می شود رونق گردشگری در پارک نیز پا بگیرد. زمانی که مردم بدانند چنین مجموعه ای در نزدیکی محل زندگی شان وجود دارد قطعا برای گذراندن اوقات فراغت در آن پیشقدم می شوند.

نیاز به زیرساخت 

در بحث هوشمندسازی پارک ها، بی تردید زیرساخت ها اهمیت دارند. «برای ایجاد پارک هوشمند به زیرساخت نیاز است. در پارک سرخه حصار، یکسری زیرساخت ها از گذشته موجود بوده که می توانیم از آن ها استفاده کنیم. یکسری دیگر نیز باید فراهم شوند. در حال حاضر بحث های مطالعاتی انجام و پروژه های مفیدی نیز برای آن تعریف شده است که البته یکی از مسائلی که باید برنامه ریزی دقیقی روی آن صورت گیرد، بحث های بودجه ای برای توسعه برنامه ها است

ببری درباره زمان شروع پروژه هوشمند سازی پارک سرخه حصار گفت :«زمان دقیقی را در نظر نداریم، اما می دانم که تکمیل و تجهیز زیرساخت ها چندان زمان بر نیست و می توان آن را به سرعت انجام داد. درباره دکل ها و آنتن دهی هم باید دید که اپراتورها برای نصبت دکل به چه میزان همکاری و تعامل را با ما خواهند داشت.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن