رانت‌خواهان ژست توانمندی گرفته‌اند

رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در واکنش به انتقادها نسبت به قراردادهای نفتی و برجام، گفت:در ایران عده‌ای که ژست توانمندی به خود گرفته اند، رانت خوار هستند و هم فساد می‌آفرینند و هم فساد را گسترش می‌دهند.

به گزارش خبرنگار «انرژی امروز»، علی شمس اردکانی شب گذشته در برنامه جهان‌آرا شبکه افق ، در مناظره با مسعود درخشان، اظهار کرد: ما در دهه های اخیر در قبال منابع هیدروکربنی جفا کردیم و سرمایه ها و منابع خود را از بین بردیم. باید بهترین تکنولوژی را بیاوریم و برداشت بهینه و حداکثری و با رعایت موازین فنی از میادین داشته باشیم. خارجی‌ها در قراردادها عمروعاص هستند؛ ابوموسی اشعری‌ها را به میدان نفرستیم.

اردکانی گفت: عده ای عوامانه منابع هیدروکربنی را درآمد می‌دانند، درحالیکه سرمایه است. امیدوارم طبق قانون ملی شدن صنعت نفت هر کاری کنیم؛ طبق قانون ملی شدن صنعت نفت `برای سعادت ملت ایران` باشد.

وی ادامه داد: در زمان ملی شدن صنعت نفت نه تنها عوام که خواص هم از صنعت نفت جهان خبر نداشتند؛ چنانکه عربستان و ونزوئلا وارد شدند و تصور غلط احتیاج دنیا به نفت ایران را داشتند و نتیجه آن، سقوط مصدق و بازگشت به قرارداد کنسرسیوم بود که عملا تفاوتی با قرارداد دارسی نداشت.

رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با تاکید بر اینکه بعد از دولت مصدق چنان بازار اشباع شده بود که ایران تا 19 ماه نتوانست نفت بفروشد، گفت: باید ریشه یابی کنیم که چرا به خارجی‌ها نیاز داریم؟ وقتی سرمایه‌های خود را مصرف کرده‌ایم؛ ورشکست شدیم. ما به میادین نفت و گاز و نسل آتی بدهکاریم و شرعا حق نداریم وقتی بدهکاریم، صدقه دهیم.

شمس اردکانی با تاکید بر اینکه ما در داخل نفت و گاز را به ثمن بخس می فروشیم، اظهار کرد: مریض را باید نزد بهترین پزشک ببریم؛ نه نعلبند. اینجا هم بهترین پزشک شرکت های دارای تکنولوژی هستند. ما سرمایه را هدر داده‌ایم، تکنولوژی لازم را هم نداریم و در نتیجه نیروی انسانی خود را هم ضایع می‌کنیم. امروز مهندسان و متخصصان ما بیکارند.

وی با دروغ خواندن این موضوع که 17 فاز را خودمان اجرا کردیم، گفت: پس چرا از قطر عقب افتادیم؟ این دروغ کسانی است که می خواهند بگویند ما کار را برعهده می گیریم. یک فاز پارس جنوبی روزانه 2 میلیون دلار میعانات و 2 میلیون گاز دارد. وقتی ما سرمایه خود را ضایع می کنیم؛ دنیا می گوید با سرمایه ما چه می خواهید بکنید؟ می شد با همان قرارداد بیع متقابل کار کرد و فرصت را از دست نداد.

رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به اینکه بر اساس قرارداد با توتال، یک سکوی 20 هزار تنی در داخل ساخته خواهد شد که هر 1000 تن آن یک میلیون اشتغالزایی دارد، گفت: هیات نظارتی قرار است بر این قرارداد نظارت کند. کارشناسان این هیات چه کسانی هستند؟ کدامیک حقوق انرژی خوانده اند؟ خارجی‌ها در این قراردادها عمروعاص هستند؛ ابوموسی اشعری‌ها را به میدان نفرستیم. کدامیک از این افراد می توانند یک قرارداد حتی به فارسی بنویسند؟

شمس اردکانی با تاکید بر اینکه طبق قرارداد 12.5 درصد درآمد برای خارجی‌هاست، گفت: عده ای با غوغا میدان‌دار کار شده‌اند و گفته می‌شود ما باید سازمان رگولاتوری داشته باشیم و کار ما را نظارت کند. تکنولوژی و سرمایه با هم ادغام هستند. در ایران عده‌ای که ژست توانمندی به خود گرفته اند، رانت خوار هستند و هم فساد می‌آفرینند و هم فساد را گسترش می‌دهند.

وی با تاکید بر جدی نبودن نظارت بر قراردادها، گفت: الان نظارت جدی نیست؛ چراکه همان کسانی که قرارداد را بسته‌اند، مدعی نظارت هم هستند. رگولاتوری توسط خود سازمان و رانت خواران فسادآفرین است.

رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با تاکید براینکه «نفر اصلی کرسنت از ایران فرار کرده است»، گفت: او مسوول مخابرات صدام در کویت بود؛ اما چشم خود را بستند. او به‌عنوان مدیرعامل کشتیرانی عربی‌گرای کشتی‌های ما را به عراق می داد! چرا با او قرارداد بستند؟

رانت‌خواهی اختصاصی پس از فاجعه خصولتی

شمس اردکانی افزود: رانت خواهان کسانی هستند که وسط می‌پرند و می‌گویند ما می‌توانیم. بعد از فاجعه خصولتی، رانت‌خواهی اختصاصی را شاهدیم و در بخش انرژی انباشت سرمایه نداریم. نماز بدون وضو و طهارت نمی شود. ریشه رانت را باید بسوزانیم. ما باید مقدمات را فراهم کنیم که در تامین منافع ملی خود دچار تحریم نشویم.

وی اظهار کرد: نمی‌شود ما کاری کنیم که همه دنیا در خیمه نتانیاهو بروند و بگوییم منافع ملی را تامین کرده ایم. در نهضت ملی شدن نفت هم عده‌ای برای وجهه خود منابع کشور را بر باد دادند و قراردادی بدتر از دارسی حاصل شد. منافع ملی ما این نیست که در میدان گازی مشترک کشوری کوچک برنده شود که هیچ جایی در تاریخ و تمدن بشر ندارد.

به جای رستم‌پنداری، عقلانیت برجام را تعمیم دهیم

رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطرنشان کرد: برای تامین منافع ملی باید عقلانیت برجام را تعمیم دهیم؛ نه آنکه شعار دهیم و خود را رستم بپنداریم. اگر ما سرمایه های خود را ضایع کنیم؛ منافع ملی را بر باد داده‌ایم. چین مگر مواضع و حزب و فرهنگ خود را رها کرد؟ اما سرمایه خارجی جذب کرد و درآمد سرانه را بالا برد.

شمس اردکانی یادآور شد: باید اجازه دهیم وزیری که از مجلس رای آورده؛ برنامه های خود را پیش ببرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن