پالایشگاه ان‌جی‌ال سیری بعد از سوختن گازها بهره بردای شد

عضو کمیسیون انرژی مجلس با اعتقاد به اینکه قرار دادن گازهای فلر در اختیار بخش خصوصی به‌صورت رایگان برای کشور به صرفه‌ است، گفت: پالایشگاه ان‌جی‌ال۳۲۰۰ سیری زمانی به بهره‌برداری رسید که تقریبا تمام گازهای منطقه سوخته بود!

علی بختیار با اشاره به اینکه طبق قانون باید تا پایان برنامه ششم توسعه کشور گازهای همراه نفت (فلر) تبدیل به اتان و محصولات مختلف شده و دیگر هدر نروند، درخصوص میزان پیشرفت در این مهم، گفت: اکنون سالانه حدود 40میلیون مترمکعب گاز در میادین و پالایشگاه‌های گازی هدر رفته و می‌سوزند که این هدررفت مساوی با تولید دو فاز پالایشگاه پارس جنوبی است! چراکه هر فاز پارس جنوبی حدود 20 تا 25 میلیون مترمعکب تولید دارند.

اکنون سالانه حدود 40میلیون مترمکعب گاز در میادین و پالایشگاه‌های گازی هدر رفته و می‌سوزند که این هدررفت مساوی با تولید دو فاز پالایشگاه پارس جنوبی است! چراکه هر فاز پارس جنوبی حدود 20 تا 25 میلیون مترمعکب تولید دارند

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی افزود: میادین گازی تازه به بهره‌برداری رسیده‌ نیز همچون کانون، یادآوران، یاران، آزادگان شمالی و جنوبی خسارات اقتصادی و زیست محیطی بسیاری برای کشور به دنبال دارند.

وی یادآور شد: طبق قوانین کنوانسیون کیوتو-Kyoto Protocol (پیمانی بین‌المللی به منظور کاهش صدور گازهای گلخانه‌ای که عامل اصلی گرم‌ شدن زمین در دهه‌های اخیر محسوب می‌شوند) ایران مکلف به کاهش گازهای گلخانه‌ای است، این درحالی است که گازهای کربن حاصل از پالایشگاه گازی بزرگترین گاز گلخانه‌ای به شمار می‌روند لذا باید co2 را طبق قوانین کیوتو کاهش دهیم.

ایران نتوانسته است از مزایایی کنوانسیون کیوتو استفاده کند

بختیار با ابراز تاسف از اینکه ایران نتوانسته است از مزایایی کنوانسیون کیوتو استفاده کند، اضافه کرد: اگرچه وزارت نفت در این راستا اقداماتی همچون واگذاری طرح‌های ان‌جی‌ال 3200 و بهره برداری از پالایشگاه بیدبلند2 را انجام داده است اما کنوانسیون کیوتو با اهداف وسیعی همچون بهره‌برداری اقتصادی و زیست‌محیطی تشکیل و قوانینی را وضع کرده است.

این نماینده مجلس در توضیح طرح‌های ان‌جی‌ال3200 گفت: جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه با نفت حوزه‌های نفتی، تامین خوراک مورد نیاز پتروشیمی‌ها، تولید ارزش‌افزوده، تامین گاز مورد نیاز برای تزریق به چاه‌های نفتی و افزایش طول عمر آن‌ها از جمله اهداف پیگیری طرح‌های ان‌جی‌ال هستند.

طولانی شدن تکمیل طرح‌های ان‌جی‌ال همچون ان‌جی‌ال خارک

عضو کمیسیون انرژی مجلس به طولانی شدن تکمیل طرح‌های ان‌جی‌ال همچون ان‌جی‌ال خارک اشاره کرد و افزود: پالایشگاه ان‌جی‌ال سیری زمانی به بهره‌برداری رسید که تقریبا تمام گازهای منطقه سوخته بود! و این کارخانه‌ عظیم که برای جمع‌آوری تمامی گازهای میادین سیری ساخته شده بود اکنون تنها با 30درصد باقی‌مانده گازها فعالیت می‌کند.

وی با یادآوری بازدید اخیرا کمیسیون انرژی از پالایشگاه بیدبلند2، گفت:  کمیسیون در جهت حل مشکلات این پالایشگاه اقدام خواهد کرد تا موانع از سر راه بهره‌برداری این پالایشگاه گازی برداشته شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه باید در کنار کمک‌های کمیسیون انرژی مجلس، مسئولان اجرایی نیز کار را جدی گیرند، ادامه داد: حتی اگر قیمت فروش گاز فلر به بخش خصوصی جهت تبدیل به محصولات مختلف صفر در نظر گرفته شود، باید به این کار اقدام کرد چراکه بخش خصوصی از قیمت بالای این گازها در مزایده گلایه‌مند هستند بنابراین قرار دادن آن‌ها در اختیار بخش خصوصی به‌صورت رایگان برای کشور به صرفه‌تر خواهد بود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن