کسری مخزن آب خراسانجنوبی به 119.5میلیون متر مکعب رسید
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در استان تنها 9 درصد از بارندگیها به روانآب و آبهای زیرزمینی تبدیل میشود، گفت: با اجرای طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی، کسری مخزن آب استان بهبود یافته و از 127 به 119.5میلیون متر مکعب رسیده است.
حسین امامی در نشست خبری بهمناسبت راهاندازی اولین اتاق خبر، آب را یکی از دغدغههای مهم برای استان دانست و اظهار کرد: بخش زیادی از سرمایهگذاریها در حوزه مسکن و کشاورزی ارتباط مستقیم با آب دارد.
وی با اشاره به اینکه اگر این مایه حیاتی نباشد کاری پیش نمیرود افزود: اکنون خراسانجنوبی در خشکسالی به سر میبرد، اما خوشبختانه با همراهی مردم هیچ دغدغهای برای آب استان نداریم و به سمت پایداری و تعادل پیش میرویم.
وی تامین آب را یک زیرساخت عنوان کرد و ادامه داد: با وجود ظرفیت های فراوان استان در حوزه معدن و کشاورزی دیگر در استان هیچ سرمایهگذاری را نخواهیم داشت که دغدغه آب داشته باشد.
امامی عنوان کرد: تامین منابع آبی و نبود منابع مالی برای ایجاد مجتمعهای آبرسانی از مهمترین مشکلات روستائیان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با اشاره به کیفیت آب آشامیدنی شهر بیرجند، بیان کرد: با کاهش منیزیم در تصفیهخانه آب شرب، آب بیرجند استاندارد کافی را دارد.
محدودیت اعتبارات آبرسانی در شرق کشور
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با اشاره به عقبماندگیهای خراسانجنوبی در بخش آب، ابراز تاسف کرد: تناسبی بین اعتبارات اختصاص یافته در حوزه آب بین غرب کشور با شرق کشور وجود ندارد و این در حالی است که بالغ بر۷ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ارزی برای مهار آبهای سطحی در غرب کشور اختصاص یافته است.
وی درباره آخرین وضعیت تصفیهخانه بیرجند عنوان کرد: برای بهرهبرداری این تصفیهخانه هیچ هزینهای پیشبینی نشده و با محدودیت تامین اعتبار مواجه بودیم.
امامی با اعلام اینکه امسال اعتباری بالغ بر 5 میلیارد تومان برای این تصفیه خانه پیشبینی شده، اضافه کرد: با توجه به اینکه این اعتبار مصوبه هیئت دولت است ولی تاکنون اعتباری تخصیص نیافته که پیشبینی میشود ظرف چند روز آینده تخصیص یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با اشاره به اینکه فرآیند پوشش کانالها در سطح شهر باید منطقی باشد، خاطرنشان کرد: در وهله اول باید طرح جامع، کارشناسی شده و سپس مورد بررسی و اجرا قرار گیرد.
امامی درباره پروژه انتقال آب به خراسانجنوبی عنوان کرد: انتقال آب به استان با حل مقدمات و به وقت خود انجام خواهد شد.
شناسایی آبهای ژرف
وی با بیان اینکه در حوزه مرکزی و غرب استان آبهای ژرف شناسایی شده اند یادآور شد: برنامه مسوولان برای تامین آب شرب استان استفاده از آبهای نامتعارف و بکر موجود است.
امامی ضمن بیان اینکه هماکنون 26 دشت ممنوعه و 14 دشت آزاد در استان وجود دارد، تاکید کرد: برنامههای توسعهای نیازمند انتقال آب از دریاست.
وی ادامه داد: آب شرب را از وزارت نیرو به صورت خرید تضمینی تامین و بخش صنعتی نیز خودشان تامین و خرید خواهند کرد.
انجام باروری ابرها در شرایط مساعد
وی خاطر نشان کرد: بارورسازی ابرها در استان مصوب و در شرایط مساعد انجام خواهد شد هر چند شرایط بارندگی در فصل زمستان نرمال پیشبینی شده و خیلی به انجام این کار نیاز نخواهد بود!
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی بیان کرد: روانآب در استان وجود دارد ولی بسیار محدود و کمتر از 400 میلیون متر مکعب است.