تاثیرات محیطی و اجتماعی ساخت باتری‌ها چیست؟

عنصر اصلی باتری‌های یونی- لیتیومی کنونی، کبالت است. بیش از ۶۰ درصد از عنصر کبالت در جمهوری کنگو تولید می‌شود، منطقه‌ای که بسیاری از محققان، درباره تاثیرات استخراج و معدن‌کاری از لحاظ محیطی و اجتماعی در آن اظهار نگرانی کرده‌اند. لیتیوم داخل باتری‌ها، بیشتر از طریق سه کشور استرالیا، آرژانتین و زیمبابوه تامین می‌شود.

مصرف آب و کمبود آن در برخی از کشورهای تولید‌کننده، یکی دیگر از دغدغه‌هاست. همچنین اینکه چه بر سر باتری‌ها بعد از تمام شدن عمرشان می‌آید نیز مساله قابل‌تاملی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. بیشتر باتری‌ها، عمر مشخصی دارند و با گذشت زمان از کارآیی آنها کاسته شده، زمان بیشتری برای شارژ می‌برند و سریع‌تر از شارژ خالی می‌شوند. اینکه با گذشت زمان، دقیقا چه اتفاقی برای باتری‌ها و از جمله باتری موبایل می‌افتد، هنوز در دست تحقیق و بررسی است. اما مهم‌ترین اتفاقی که با قدیمی شدن یک باتری روی می‌دهد، کاهش کیفیت مواد روی الکترود آند است که با گذشت زمان کارآیی خود را از دست می‌دهند. اکسیداسیون روی کاتد نیز اتفاق می‌افتد و مواد تشکیل‌دهنده فعال باتری نیز با گذشت زمان بی‌کیفیت‌تر شده و به‌درستی واکنش موردنیاز را نمی‌دهند. مجموعه‌ای از این اتفاقات، میزان یون‌های لیتیومی و مواد فعال برای ذخیره‌سازی انرژی را کاهش می‌دهد و کاهش ظرفیت باتری موبایل اتفاق می‌افتد.چه چیزی عمر باتری را سریع‌تر کاهش می‌دهد؟

اینکه یک باتری چطور مورد استفاده قرار گرفته، روی پروسه کاهش کیفیت آن تاثیر زیادی دارد. به‌عنوان مثال، با در معرض گرما قراردادن باتری یا صدمه فیزیکی به باتری، از عمر آن کم می‌شود که این مساله بیشتر در مورد خودروهای الکتریکی مشاهده می‌شود تا دیگر ابزارهای دیجیتالی. افزایش سرعت شارژ یا مصرف شارژ نیز می‌تواند عمر باتری را به‌شدت کاهش دهد. همچنین شارژ باتری‌ها تا میزان ۱۰۰ درصد یا خالی شدن کامل آن به میزان صفر درصد، کیفیت آن را کاهش می‌دهد. شرکت‌ها سخت مشغول افزایش ظرفیت باتری‌ها هستند و هم‌زمان تلاش می‌کنند تا هزینه‌های ساخت نسل جدیدی از باتری‌ها نیز کاهش پیدا کند که چالش بزرگی محسوب می‌شود. طبق گفته محققان، ۱۰ سال آینده به احتمال زیاد، باتری‌های لیتیوم-یونی همچنان گزینه اول خواهند بود. احتمال می‌رود که بیشتر پیشرفت‌ها در این زمینه، حول افزایش کیفیت و کاهش قیمت باتری‌های لیتیوم یونی انجام شود. Fisker معتقد است با توسعه تکنولوژی، احتمالا کاربردهای بیشتری برای باتری‌ها در نظر گرفته شده و از تکنولوژی آنها در دیگر صنعت‌ها نیز بهره گرفته خواهد شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن