درآمدزایی 20 میلیارد دلاری اجرای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت

رضا دهقان، بعد از ظهر دیروز (2 بهمن ماه) در آیین امضا 9 قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت، با بیان اینکه ایده اجرایی شدن این طرح، پاییز سال 1396 و در اوج مذاکرات قراردادهای بالادستی نفت با شرکت های بین المللی از سوی وزیر نفت مطرح شد، گفت: پس از آن جبهه کاری برای اجرای این طرح با کمک پیمانکاران ایرانی، سازندگان و تامین کنندگان کالاهای خارجی شکل گرفت.

به گزارش &lt.&lt.انرژی امروز&gt.&gt. از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، دهقان گفت: طی ماه های بعد مجوزهای لازم برای اجرای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت کسب و در آذرماه 1396، هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران مصوبه صادر کرد و متعاقب آن کارگروه گسترده ای از بخش های مختلف شرکت ملی نفت ایران، وزارت نفت و شرکت های تابعه تشکیل شد. تیرماه 1397 نیز مصوبه شورای اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه کشور اخذ شد که اکنون شاهد بخشی از نتیجه فعالیت ها هستیم.

به گفته دهقان طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت شامل 33 پروژه است که از این تعداد 26 پروژه در محدوده عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، 4 پروژه در محدوده عملیاتی شرکت نفت فلات قاره و 3 پروژه در محدود عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است.

وی افزود: از مجموع 33 پروژه، 4 پروژه در بخش فراساحل و 29 پروژه در محدوده خشکی در مدت سه سال در محل 7 استان خوزستان، بوشهر، فارس،هرمزگان، کرمانشاه، ایلام، کهکیلویه و بویر احمد اجرا می شود.

اشتغال، رونق اقتصادی و عمل به مسئولیت اجتماعی در صدر اولویت هاست

دهقان ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی و عمل به مسئولیت های اجتماعی را از اهداف عملیاتی طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت اعلام کرد و گفت: عمده کار این پروژه ها (حدود 60 درصد) تحت الارضی است و حفاری 280 حلقه چاه جدید و تعمیر و تکمیل 1700 حلقه چاه موجود پیش بینی شده است.

وی افزود: در بخش سطح الارضی محوریت تعمیر و توسعه تاسیسات سطح الارضی موجود و تکمیل، ساخت و نصب سکوهای دریایی در دستور کار است.    

دهقان با بیان اینکه در اجرای طرح نگهداشت و افزایش تولید سرمایه گذاری مصوب 6.2 میلیارد دلار برای هزینه های مستقیم و غیر مستقیم و هزینه مربوط به مسئولیت های اجتماعی در نظر گرفته شده است، افزود: 979 میلیون دلار نیز هزینه تامین مالی است که در مجموع میزان سرمایه گذاری به عدد 7.2 میلیارد دلار می رسد. گفتنی است، بازپرداخت این ارقام در تعهد دولت است.

به گفته وی، پس از اجرای کامل طرح‌ها تولید نفت به طور متوسط ۲۸۰ هزار بشکه در روز افزایش می یابد. تولید تجمعی حاصل از اجرای کامل این طرح‌ها نیز ۴۱۰ میلیون بشکه خواهد بود. در ضمن با احتساب قیمت 50 دلار برای هر بشکه نفت، از محل اجرای این طرح ها بیش از 20 میلیارد دلار درآمد در عرض 2 تا 3 سال آینده حاصل می شود.

دهقان با بیان اینکه ۸۰ درصد تامین مالی این طرح‌ها از سوی صبا اروند (spv) و ۲۰ درصد آن از سوی پیمانکاران تامین خواهد شد، گفت: قرارداد بای بک بین شرکت ملی نفت ایران و صبا اروند امضا شده و باقی مراحل در حال اجراست.

30هزار میلیارد ریال اوراق منفعت تا پایان سال منتشر می‌شود

دهقان افزود: هفته آینده 10 هزار میلیارد ریال اوراق منفعت به منظور اجرای طرح نگهداشت و افزایش تولید منتشر خواهد شد به این ترتیب این پروژه ها مشکل تامین مالی نخواهند داشت.

به گفته وی، در مسیر تامین مالی طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت در میادین نفتی در حال بهره‌برداری، تا پایان امسال ۳۰ هزار میلیارد ریال اوراق منفعت منتشر می‌شود.

دهقان با بیان اینکه ایجاد اشتغال داخلی هدف اصلی طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت است، گفت: در اجرای این طرح ها بر استفاده از توان فنی و مهندسی تاکید خاصی شده است. در اسناد مناقصه نیز موارد مختلفی گنجانده شده که پیمانکار را ملزم به تامین تجهیزات و ساخت داخل می کند.

پروژه های نگهداشت و افزایش تولید در محدوه عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب که دیروز امضا شد، قرارداد میدان منصوری آسماری و رامشیر با شرکت اویک، کبود با شرکت حفاری و اکتشاف انرژی گستر پارس، گچساران خامی با شرکت ملی حفاری ایران، لالی آسماری با شرکت پترو گوهر فراساحل کیش و نرگسی با شرکت حفاری دانا کیش را شامل می شود. از قراردادهای طرح نگهداشت و افزایش تولید در محدوده عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی، می توان به امضا قرارداد میدان دانان با گروه مپنا، سعادت آباد با شرکت گلوبال پتروتک کیش و نفت شهر با شرکت ملی حفاری ایران اشاره کرد. قرارداد نخستین بسته از طرح‌های نگهداشت و افزایش تولید در محدوده عملیاتی شرکت نفت فلات قاره در میادین سیوند، اسفند و دنا، مهرماه امسال امضا شده بود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن