13 اتهام دادگستری آمریکا به شرکت هواوی برای کلاهبرداری

وزارت دادگستری آمریکا ادعانامه ای شامل ۱۳ مورد اتهام علیه شرکت هواوی و منگ وانژو مدیر مالی این شرکت عظیم تله‌کام چینی که در کانادا منتظر دادگاه است تنظیم کرده است.

این اتهامات از جمله شامل کلاهبرداری بانکی و نقل و انتقالات پولی، کارشکنی در مسیر عدالت و سرقت فناوری از شرکت آمریکایی تی موبیل است.

خانم منگ ماه پیش به درخواست آمریکا در کانادا بازداشت شد. آمریکا ادعا می کند که هواوی تحریم های ایران را دور زده است.

هواوی و خانم منگ هر دو این اتهامات را رد کرده اند.

این پرونده باعث تنش در روابط چین با کانادا و آمریکا شده است.

ویلبر راس وزیر بازرگانی آمریکا گفت: شرکت های چینی برای سال ها قوانین صادراتی ما را زیر پا گذاشته اند و تحریم ها را تضعیف کرده اند، که اغلب با استفاده از سیستم مالی آمریکا برای تسهیل فعالیت های غیرقانونی شان بوده است. این خاتمه می یابد.

کریستوفر ری مدیر اف بی آی هم گفت: این اتهامات بی اعتنایی فاحش هواوی به قوانین کشور ما و روش های استاندارد کسب و کار در جهان را فاش می کند.

او افزود: شرکت هایی مثل هواوی تهدیدی دوگانه متوجه اقتصاد و امنیت ملی ما می کنند.

این اتهامات یک روز بعد از آن علنی می شود که کانادا سفیر خود در چین را برکنار کرد. جان مک‌کالم هفته پیش گفته بود که مبنای حقوقی بازداشت و موضوع استرداد خانم منگ از سوی آمریکا بسیار متزلزل است. با این حال او یک روز بعد در بیانیه‌ای اظهارات خود را نسنجیده خواند و ابراز تاسف کرد که باعث گمراهی شده است.

اتهامات آمریکا چیست؟

آمریکا خانم منگ و شرکت هوآوی را متهم به دورزدن تحریم‌های ایران در حد فاصل سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ کرده است.

ادعانامه وزارت دادگستری آمریکا می گوید که هواوی، آمریکا و یک بانک بین المللی را در مورد روابط با دو زیرمجموعه اش به نام های هواوی دیوایس یو اس ای و اسکای کام تک برای انجام معامله با ایران گمراه کرد.

همچنین ادعا شده است که هواوی، یک فناوری شرکت بزرگ تی موبیل آمریکا که از آن برای تست کردن قابلیت دوام تلفن های همراه استفاده می شود را سرقت کرده.

این فناوری به نام تپی (Tappy) برای تست کردن تلفن ها، اثری مثل انگشتان دست انسان را روی تلفن شبیه سازی می کند.

هواوی می گوید که این دو شرکت در سال ۲۰۱۷ این اختلاف را حل و فصل کردند.

نگرانی غرب از نفوذ دولت چین در هواوی

هواوی یکی از بزرگترین شرکت های ارائه کننده تجهیزات و خدمات ارتباطات راه دور دنیاست، به طوری که اخیرا از شرکت آمریکایی اپل پیشی گرفت تا بعد از سامسونگ دومین سازنده بزرگ تلفن های هوشمند در جهان شود.

اما آمریکا و سایر کشورهای غربی نگرانند که دولت چین از فناوری هواوی برای تقویت توانایی های تجسسی خود بهره می گیرد.

علاوه بر آمریکا آلمان، کانادا، استرالیا و بریتانیا نسبت به نصب تجهیزات جاسوسی در محصولات این شرکت ابراز نگرانی کرده‌اند.

در برابر این موضع‌گیری غرب، لیانگ هوآ، مدیرعامل شرکت هوآوی گفته اگر آمریکا و بریتانیا به ستیزه‌جویی در برابر هووآی ادامه دهند این کشور ممکن است تصمیم به ترک آمریکا و بریتانیا بگیرد.

آمریکا هوآوی را از شرکت در مناقصه‌های دولتی در ایالات متحده منع کرده و شرکت مخابراتی بی‌تی بریتانیا هم تایید کرده که همه تجهیزات ساخت هوآوی را از سیستم سرویس اضطراری شبکه مخابراتی خود برچیده است.

شرکت هوآوی همواره تاکید کرده است که یک گروه اقتصادی خصوصی است و هیچ ارتباطی با دولت چین ندارد.

بازداشت خانم منگ، که دختر بنیانگذار هواوی است، باعث خشم چین شد.

او روز اول دسامبر در شهر ونکوور در غرب کانادا بازداشت شد و بعدا با قرار وثیقه ای ۱۰ میلیون دلاری (دلار کانادا) آزاد شد، هرچند باید ۲۴ ساعته تحت نظر باشد و یک دستگاه الکترونیکی موقعیت یاب به پایش ببندد.

ادامه مذاکرات تجاری

همزمان در روز دوشنبه اعلام شد که یک مقام بلندپایه چینی قرار است این هفته برای بحث درباره پایان دادن به جنگ تعرفه ها میان دو کشور به واشنگتن سفر کند.

ویلبر راس وزیر بازرگانی آمریکا دوشنبه گفت که اتهامات علیه هواوی کاملا منفک از مذاکرات جاری تجاری با چین است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بر بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار کالای چینی تعرفه هایی اعمال کرده است، و چین هم به نوبه خود دست به اقدامات متقابل زده است.

این دو کشور ماه پیش موافقت کردند برای ۹۰ روز، در جریان مذاکرات، از اعمال تعرفه های تازه خودداری کنند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن