کاخ سفید به دنبال تغییر متمم روسیه در تحریم‌های ایران

یک مقام ارشد کاخ سفید ضمن انتقاد از برخی مفاد تصویب‌شده در متمم روسیه به تحریم‌های مربوط به ایران، می‌گوید دولت آمریکا قصد دارد تغییراتی در آن ایجاد کند. سنا این طرح را با اکثریت بسیار بالا تصویب کرده، اما در مجلس نمایندگان با مانع روبه‌رو شده‌است.

به گزارش «انرژی امروز» طرح و پیوستی که سنا با رای «98 موافق و 2 مخالف» تصویب کرد» علاوه بر ایران، تحریم‌هایی را علیه روسیه در ارتباط با اتهام‌های مربوط به «دخالت در انتخابات آمریکا» و برخی دیگر مسائل در بر می‌گیرد.

پیش از این برنی سندرز، سناتور مستقل مجلس سنا، با تاکید بر این که معتقد است «این تحریم‌های جدید می‌تواند توافق هسته‌ای بسیار مهم آمریکا و متحدانش با ایران در سال ۲۰۱۵ را به خطر بیندازد» نوشته بود:« این خطری است که ارزش تجربه کردن ندارد به ویژه در زمانی که تنش میان ایران و عربستان سعودی و متحدانش تشدید شده است.»

برنی سندرز در بخش دیگری از بیانیه خود آورده بود:«معتقدم ایالات متحده باید نقش منصفانه‌تری در خاورمیانه ایفا کند و راه‌هایی را بیابد که نه تنها به فعالیت‌های ایران بلکه به چندین دهه حمایت عربستان از افراط‌گرایی رادیکال هم پاسخ دهد.»

اما این طرح در مجلس نمایندگان با مانع روبه‌رو شده‌است. به‌طوری‌که باب کورکر، سناتور ارشد جمهوری‌خواه، ۱۹ تیر ماه گفته هیچ مشکلی وجود ندارد و تنها پرسشی که مطرح است، این است که «آیا نمایندگان اساسا قصد تصویب تحریم‌های روسیه را دارند یا نه».

در این میان مارک شورت، مدیر بخش مربوط به امور قانون‌گذاری در کاخ سفید، به خبرنگاران گفته است دولت از طرح حمایت می‌کند، اما مخالف این است که به کنگره دست بسیار بازتری در مورد اجرای آن دهد. مصوبه سنای آمریکا رئیس‌جمهوری آمریکا را موظف می‌کند برای کاهش یا پایان دادن به تحریم‌های روسیه، از کنگره اجازه بگیرد.

 شورت می‌گوید «به نظر ما این قانون به‌طور غیرمعمولی، تصمیم‌گیری پیرامون سیاست خارجی را به ۵۳۵ نماینده کنگره می‌بخشد، بدون‌ آن‌که برخی معافیت‌های [ناشی از مسائل مربوط به] امنیت ملی، که خود همیشه بخشی از طرح‌های تحریمی بوده‌اند را در نظر بگیرد».

وب‌سایت «اکسیوس» می‌گوید کاخ سفید نگران است طرح «دست دونالد ترامپ را در جریان گفت‌وگو با روسیه ببندد».

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و دونالد ترامپ، به تازگی دیداری در آلمان داشتند؛ نخستین دیدار رو در روی چهل و پنجمین رئیس‌جمهوری آمریکا و  پوتین که در پی آن دو کشور برای ایجاد آتش‌بس در جنوب‌غرب سوریه به‌توافق رسیدند. روز یک‌شنبه نماینده ویژه ملل متحد در امور سوریه، که هدایت مذاکرات صلح در ژنو را برعهده دارد، گفت آتش‌بس تازه، به‌طور عمومی، حفظ شده و می‌تواند بر روند مذاکرات میان دولت بشار اسد و مخالفان او موثر واقع شود.

مارک شورت، به «اکسیوس» گفته است «طرح آن‌قدر ضعیف تنظیم شده که هیچ دولتی، چه جمهوری‌خواه یا دمکرات، قادر نیست با آسودگی آن را اجرا کند، چرا که به‌طور گسترده‌ای به تلاش‌های دیپلماتیک دولت ضربه می‌زند».

اعتراضات به طرح تازه سابقه دارد. ماه گذشته، رکس تیلرسون، وزیر خارجه ایالات متحده، گفته بود  ترامپ برای آن‌که بتواند نیازهای موجود در یک روند دیپلماتیک را برآورده کند، باید از قدرت انعطاف برخوردار باشد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید مقام‌های وزارت خارجه و خزانه‌داری ایالات متحده، هفته گذشته با مقام‌های امور قوه مقننه‌ دولت دیدار کرده و «نگرانی» خود را در مورد لزوم کسب مجوز کنگره برای کاهش یا توقف تحریم‌ها، بیان کرده‌اند.

سناتور کورکر، روز یک‌شنبه گفته بود مقاومت دولت در برابر نظارت کنگره بر سیاست خارجی، امری غیرمعمول نیست اما لزوم بازبینی تحریم‌ها و یا کاهش آن‌ها «بسیار مهم است». باب کورکر در عین حال گفته کسانی از دولت با او تماس گرفته‌اند و گفته‌اند مایل نیستند این طرح تصویب شود: «این موضوع هرگز اتفاق نیافتاده بود».

پیش از این در آغاز تیر ماه، وزارت خارجه روسیه گفته بود، تحریم‌های تازه کنگره «تهدیدی جدی» بر روابط دو کشور است.

مخالفت‌های نفتی تحریم‌ها

در میان مخالفان با طرح تازه، «موسسه نفت آمریکا»، بزرگ‌ترین نهاد تجاری نفت و گاز طبیعی آن کشور، نیز قرار دارد که نگران تاثیر تحریم‌های تازه بر شرکت‌های آمریکایی‌ست.

پیشتر وزیر خارجه آلمان و صدر اعظم اتریش با انتشار بیانیه مشترکی ایالات متحده آمریکا را متهم کرده‌اند که با تصویب طرح تحریم روسیه قصد دارد برای ایجاد اشتغال در آمریکا، شرکت‌های اروپایی را تحت فشار قرار دهد. آن‌ها در این بیانیه آمریکا را متهم کرده‌اند که از تحریم‌ها به عنوان ابزاری برای حذف شرکای اقتصادی‌اش از گردونه رقابت آزاد سوءاستفاده کرده است.

زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان و کریستیان کرن، صدراعظم اتریش در بیانیه مشترکی که در واکنش به تحریم روسیه در سنای آمریکا منتشر کرده‌اند، نوشته‌اند در این لایحه در اصل موضوع بر سر فروش گاز مایع آمریکا در بازار اروپا به جای گاز طبیعی روسیه است. «این موضوع به طرز قابل توجهی از متن طرحی که تصویب شد، مشخص است.»

وزیر خارجه آلمان و صدراعظم اتریش، آمریکا را متهم کرده‌اند که با تصویب این طرح قصد دارد مشاغلی را که در آمریکا به صنعت نفت و گاز ربط دارند، حفظ کند.  آن‌ها این ادعا را در میان آورده‌اند که بحث در اصل بر سر احداث خط لوله نورد استریم ۲ است که می‌بایست در آینده گاز طبیعی روسیه را به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و به ویژه به شمال اروپا انتقال ‌دهد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن