سلب مشروعیت از دولت نیکلاس مادورو در اروپا

پس از به پایان رسیدن اولتیماتوم تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا، آلمان و شماری از کشورهای اروپایی خوان گوایدو را به عنوان رئیس دولت موقت ونزوئلا به رسمیت شناختند. پیش بینی می‌شود که  کشورهای دیگر نیز به این جمع بپیوندند.

آلمان، فرانسه، اسپانیا، بریتانیا، هلند، سوئد و اتریش رسما پشتیبانی خود از خوان گوایدو را در جنگ قدرت ونزوئلا اعلام کردند. جمهوری‌های لتونی و لیتوانی نیز اعلام کرده‌اند که سیاست مشابهی در پیش خواهند گرفت. به رسمیت شناختن گوایدو از سوی این کشورها در عین حال به معنای سلب مشروعیت از دولت نیکلاس مادورو است.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، پشتیبانی خود را از خوان گوایدو به‌مثابه رهبر دولت موقت ونزوئلا اعلام کرد. بر اساس خبری که از سوی خبرگزاری آلمان روز دوشنبه ۱۵ بهمن (۴ فوریه) منتشر شده است، مرکل از گوایدو خواسته است در اولین فرصت انتخابات جدیدی برگزار کند.

مرکل که برای گفت‌وگو با مقامات ژاپن در توکیو به‌سر می‌برد، اعلام کرده است که بی‌اعتنایی مادورو به اولتیماتوم تعیین شده از سوی کشورهای اروپایی علت به‌رسمیت شناختن گوایدو از سوی این کشور است.

از سوی دیگر هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان از بی‌اعتنایی نیکلاس مادورو به درخواست اتحادیه اروپا در رابطه با تجدید انتخابات ریاست جمهوری ابراز تاسف کرده است.

وزیر امور خارجه آلمان نیز همچون صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل، خوان گوایدو را رهبر مشروع ونزوئلا خواند و از او خواست تا زمینه‌های برگزاری انتخابات آزاد، عادلانه و دموکراتیک در ونزوئلا را فراهم کند.

هایکو ماس، گفت با توجه به قانون اساسی ونزوئلا، رهبری خوان گوایدو بر دولت موقت این کشور از نظر آلمان مشروعیت دارد.

آلمان، بریتانیا و فرانسه به نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا تا پایان روز ۱۴ بهمن (۳ فوریه) فرصت داده بودند که مقدمات تجدید انتخابات ریاست جمهوری آن کشور را فراهم کند. کشورهای یاد شده تهدید کرده بودند که در غیر این صورت، این کشورها خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون این کشور را به رسمیت خواهند شناخت.

تحریم دولت مادورو

پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا پس از به رسمیت شناختن خوان گوایدو از سوی این کشور از رهبر اپوزیسیون ونزوئلا خواسته است: «بی درنگ زمینه‌های انتخابات آزاد را فراهم کند، چون این مردم ونزوئلا هستند که باید در باره آینده کشور خود تصمیم بگیرند.»

لازم به یادآوری است که صدها هزار شهروند ونزوئلایی در اسپانیا زندگی می‌کنند. در روزهای پایانی هفته گذشته، شمار کثیری از شهروندان ونزوئلایی ساکن اسپانیا در حمایت و پشتیبانی از گوایدو اقدام به  برپایی تظاهرات کرده بودند.

کشورهای بریتانیا، سوئد، دانمارک و اتریش نیز ظرف ساعات گذشته رسما پشتیبانی خود را ازخوان گوایدو اعلام کرده‌اند. صدراعظم اتریش، سباستین کورتس، در یک پیام توییتری به زبان اسپانیایی، حمایت و پشتیبانی آن کشور از خوان گوایدو را اعلام کرده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی ترزا می، نخست وزیر بریتانیا خبر داده که لندن در پی اعمال تحریم‌هایی علیه دولت مادورو است. سخنگوی دولت بریتانیا گفته است که هدف از تحریم‌ها و اعمال فشار بر دولت مادورو، هموار کردن زمینه‌های  صلح و دموکراسی برای مردم ونزوئلا است.

سخنگوی ترزا می گفت: «مردم ونزوئلا شایسته آینده بهتری هستند. آن‌ها در سایه حکومت مادورو رنج فراوانی برده‌اند. دوره زمامداری دولت مادورو باید به پایان برسد و زمان برای برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه فرا رسیده است.»

اعتراض روسیه

از سوی دیگر، خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی از مسکو، خبر از ناخشنودی روسیه از تحولات ونزوئلا می‌دهد.

دولت روسیه نسبت به‌رسمیت شناختن خوان گوایدو از سوی شماری از کشورهای اروپایی اعتراض کرده است. دولت روسیه این اقدام کشورهای اروپایی را دخالت کشورهای خارجی در امور داخلی ونزوئلا ارزیابی کرده است.

روسیه در واکنش رسمی خود به سیاست کشورهای عضو اتحادیه اروپا در قبال ونزوئلا اعلام کرده است که بحران سیاسی ونزوئلا باید توسط مردم آن کشور حل شود و نه از سوی کشورهای خارجی.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن