فرانسه و آلمان بر سر خط لوله ارسال گاز روسیه توافق کردند
بنابر گزارشها فرانسه و آلمان بر سر اختلاف در مورد خط لوله ارسال گاز روسیه موسوم به نورداستریم ۲ به تفاهم رسیدهاند. محور اصلی این اختلاف دامنه شمول مقررات گازی اتحادیه اروپا بر پروژه انتقال گاز روسیه به اروپا است.خبرگزاریهای آلمان و فرانسه روز جمعه ۱۹ بهمن (هشتم فوریه) گزارش دادند که این دو کشور برای خاتمه دادن به اختلاف نظرهایشان در مورد پروژه مناقشهبرانگیز احداث خط لوله انتقال گاز روسیه از طریق دریای شمال به تفاهم رسیدهاند.
فرانسه و آلمان پیشنویس تفاهمنامهای را به کشورهای عضو اتحادیه اروپا ارائه کردهاند که در صورت تایید آنها، اختلاف بر سر بازنگری در مقررات گازی این اتحادیه خاتمه مییابد.به گزارش خبرگزاری آلمان این تفاهمنامه پیشبینی میکند که شرطهای جدیدی برای احداث نورداستریم ۲ وضع شود بدون این که اصل پروژه به خطر بیفتد.خط لوله نورداستریم ۲، گاز روسیه را از مسیری حدود یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر و از طریق دریای شمال به آلمان و از آنجا به دیگر کشورهای اروپایی منتقل میکند. مجری اصلی این طرح غول انرژی روسیه شرکت گازپروم است. زمان آغاز بهرهبرداری از این خط لوله سال ۲۰۲۰ و هزینه احداث آن ۱۰ میلیارد یورو برآورد شده است.
اختلاف آلمان و فرانسه در آستانه نشست نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای رایگیری در مورد بازنگری در مقررات گازی اتحادیه در روز جمعه، هشتم فوریه اوج گرفته بود.کمیسیون اتحادیه اروپا خواستار گسترش شمول مقرارت گازی این اتحادیه است. مقرارت یاد شده در حال حاضر تنها شامل لولههای انتقال گاز در محدوده کشورهای عضو اتحادیه میشود و مطابق نظر کمیسیون قرار است شامل خطوط خارج از اتحادیه نیز بشود.کمیسیون اتحادیه اروپا میگوید امور ارسال گاز و انتقال آن باید کاملا از یکدیگر جدا باشند. در مورد نورداستریم ۲ این دو بخش در اختیار شرکت روسی گازپروم است.
در تفاهمنامه برلین و پاریس پیشبینی شده که کنترل خطوط گاز با مشارکت کشور ثالث (در مورد نورداستریم ۲ روسیه) به آن کشور عضو اتحادیه اروپا واگذار شود که ورود گاز به شبکه گازرسانی اتحادیه در آنجا آغاز میشود.روز پنجشنبه روزنامه آلمانی زود دویچه به نقل از منابع آگاه خبر داد که فرانسه و آلمان بر سر تغییرات پیشنهادی در مقررات گازی اتحادیه اروپا دچار اختلاف شدهاند و پاریس قصد دارد در نشست روز جمعه به این پیشنهادها رای موافق بدهد.
نگرانی از وابستگی بیشتر به روسیه
پس از انتشار این خبر وزیر امور خارجه فرانسه، ژان ایو لودریان، در وبسایت خود نوشت که پاریس با شریکان خود به خصوص با آلمان در حال رایزنی برای تغییر احتمالی متن پیشنهادی است.