اقتصاد آلمان سالانه به ۲۶۰ هزار متخصص خارجی نیازمند است

نتایج یک تحقیق در آلمان نشان می‌دهد که این کشور برای برطرف کردن نیازهای خود در زمینه‌های گوناگون اقتصادی در ۴۰ سال آینده به نیروی کار دست‌کم ۲۶۰ هزار کارشناس خارجی، از جمله ۱۴۶ هزار نفر از کشورهای غیراروپایی نیازمند است.

بنیاد معروف برتلزمن آلمان روز سه‌شنبه ۲۳ بهمن (۱۲ فوریه) نتایج تحقیق مفصلی را در زمینه نیاز اقتصاد آلمان به کارشناسان خارجی منتشر کرد.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۶۰ میلادی، یعنی تا حدود ۴۰ سال دیگر، اقتصاد آلمان برای برطرف کردن نیازهای خود در زمینه‌های گوناگون به نیروی کار دست‌کم ۲۶۰ هزار متخصص خارجی نیازمند است.

طبق این بررسی حدود ۱۴۶ هزار تن از این متخصصان از کشورهای غیراروپایی خواهند بود.

پژوهشگرانی که با این تحقیق همکاری کرده‌اند به دولت آلمان توصیه می‌‌کنند که به خاطر رشد بازار اقتصادی در این کشور هرچه سریع‌تر برای کنترل بهتر ورود کارشناسان خارجی اقدامات لازم را انجام دهد.

این تحقیق توسط موسسه تحقیقات بازار کار و پژوهش حرفه‌ای دانشگاه کوبورگ (Coburg) آلمان انجام گرفته است.

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که تنها با ورود ۲۶۰ هزار نفر در سال به آلمان، اقتصاد این کشور قادر خواهد بود کمبود نیروی کار را تحمل کند.

احتساب افزایش آمار تولد

 نتایج پژوهش بنیاد برتلزمن با در نظر گرفتن افزایش تعداد نوزادان و در نتیجه نیروی بالقوه کار در آلمان محاسبه شده است.

در سناریوهای مختلف نتایج این پژوهش، علاوه بر میزان افزایش آمار تولد در سال‌های آینده، شرکت بیشتر زنان آلمان در بازار کار و افزایش سن بازنشستگی تا ۷۰ سال در این کشور در نظر گرفته شده است.

انتظار می‌رود که کشورهای اروپایی دیگر بتوانند تنها حدود ۱۱۴ هزار نیروی متخصص بازار آلمان در سال‌های آینده را تامین کنند. در نتیجه اتحادیه اروپا تنها منبع تامین نیروی مورد نیاز بازار آلمان نخواهد بود.

تغییرات جمعیتی در کشورهای اروپایی همجوار در آلمان نیز به چشم می‌خورد. به همین دلیل انگیزه مهاجرت به آلمان برای نیروی کار اروپایی با توجه به تشابه وضعیت اقتصادی این کشورها کم‌تر خواهد شد.

فراخوان برای تعیین قانون مهاجرت کاری

با توجه به پژوهش انجام گرفته، در ۴۰ سال آینده بازار کار آلمان به نیروی ۱۴۶ هزار نفر متخصص از کشورهای غیراروپایی نیازمند است.

یورگ درگر، مدیر بنیاد برتلزمن، به این موضوع اشاره می‌کند که طبق آمار مرکز ثبت خارجیان، در سال ۲۰۱۷ میلادی تنها ۳۸ هزار نیروی متخصص خارجی به آلمان مهاجرت کرده‌اند.

درگر می‌گوید: «قانون مهاجرت آلمان باید هرچه زودتر به تصویب برسد.» به گفته مدیر موسسه تحقیقاتی برتلزمن بازار کار آلمان نیاز بالایی به نیروی کار ماهر دارد و باید امکانی فراهم شود تا کارشناسان در حد تخصص متوسط نیز اجازه یابند هر چه سریع‌تر نیاز روزافزون بازار آلمان را تامین کنند.

به گفته یورگ درگر تنها تصویب قانون مهاجرت کافی نیست. بدون افزایش فرهنگ خوشامدگویی و عرضه موقعیت‌های شغلی جذاب در آلمان نمی‌توان انگیزه لازم را برای مهاجرت و جبران کمبود نیروی کار در این کشور فراهم کرد.

بنیاد برتلزمن بنیاد تحقیقاتی مستقلی است که از سال ۱۹۷۷ در آلمان تاسیس شده و دفتر آن در گوترزلو واقع است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن